sunnuntai 14. helmikuuta 2010

Syksytakki kevääseen!

Tämä takki oli tehtävä, vaikka en tiedä kuka pitää ja koska! Tai sitten se säkällä mahtuu vielä syksyllä, väri kun ei ole kovin keväinen. Eikä materiaalikaan.
Kaava on Suuri käsityölehti 9/77 ja kaavasta kiitokset tänne . Vetoketju on Myllymuksujen rengasvetska ja resori omista varastoista paksua resoria, tosi paksua. Sopii hyvin ulkovaatteeseen.
Leikkasin takkiin ensin paksun tikkivuoren, mutta siitä olisi tullut aivan liian tönkkö pitää pienen lapsen päällä. Tämän koko on noin 92cm (suurensin kaavaa), joten ei niin pieni pääsisi liikkumaan paksun vuoren kanssa. Täytyy joskus ommella toinen takki siitä sitten ohuemmalla päällikankaalla. Tässä on päällikankaana Kangas-Mallan villakangas, joka oli alessa 25€/m.Esikuvansa mukaisesti sain sitten idean laittaa vuoren tästä retropuuvillasta, mitä ostin joskus huutiksesta mekkokankaaksi. Minulla itsellä on tästä omat vanhat nuken petivaatteet, mummon tekemät. Siksi tulee ihan lapsuus mieleen tuosta.

Tekee ainakin vähän tyttömäisyyttä takkiin, vaikkei väreihin sovikaan.Sitten yrityksiä ottaa sovituskuva. Ja tässä salaman kanssa, joten värit on tosi huonot. Kangas-Mallan tekstin mukaan kangas on ruskea keltaisilla palloilla, mutta minusta ruskea vaaleanruskeilla palloilla. Muitakin värejä oli, ainakin harmaata.Viidakkopöksyt näkyy samassa (jo aimmin postatut). Takissa on kasvunvaraa, joten toivon, että mahtuu syksyllä, muuten oli "hukkaompelu". Tähän meni materiaaleihin jo reilu 30€, joten ei oikein kannata laittaa myyntiinkään. Kaappiin siis odottelemaan syksyä.

8 kommenttia:

NorppaStiina kirjoitti...

Ihanan näköinen malli! Olen kans suunitellut et välikausi takiksi vois tehdä jotain vastaavaa. Tosi kivan näköinen. :) En mäkään kyllä näe tuossa keltaisia vaan vaalean ruskeita palloja.

Ansku kirjoitti...

Söpö pallotakki, ja varmasti lämminkin. Ei tosiaankaan se itsetehty aina edullisemmaksi tule..

Heli kirjoitti...

Kiva takki! Hyvin tutun näköinen, minulla taitaa olla samaa kangasta mustapohjaisena jossa harmaat pallot. Ihanan pehmeä ja notkea villakangas. Kangas taitaa olla neidin nuken peittoina tällä hetkellä. Lueskelin että olit tilannut Etsystä. Tilailin itsekkin tarroja sieltä. Mietinkin tässä että pitääkö tilaus hakea tullista kun eikö se Amerikoista tule?

_LadyBird kirjoitti...

Tosi hienon takin sait aikaan :)

Irene kirjoitti...

Upea takki! Tyylikäs!

Minnie kirjoitti...

Mistä saa paksua resoria? Takkiprojektini kaipaisi sellaista. :)

Riikka kirjoitti...

Norppastiina: Mulle tuli mieleen, että jos samalla kaavalla tekisi jostain verkkakankaasta, se olisi ihan sellaisen nova star hupparin näköinen!

Ansku: Joo vähän kirpaisee taas kun miettiin kuinka hienon tuolla rahalla saisi kaupastakin...mut kun haluaa ommella...

Heli: Tuota oli tosiaan senkin värisenä.
Etsyssähän on kauppiaita useista eri maista, minun tilaus taisi viimeksi tulla malesiasta. Ja tuli ihan postiin. Tulliraja on 45€, eli jos sulla meni sen yli niin sitten ne varmaan soittelee hakemaan tullipostista.

Ladybird: Kiitos vielä kaavasta! Ja tykkään edelleen siitä sun tekemästä enempi...=D

Irene: Kiitos!

Minnie: Mulla on ollut tuo kaapissa kymmenen vuotta! Ja nyt se loppui. Itseäkin kiinnostaisi mistä uutta..

pyssling kirjoitti...

Tosi ihana takki! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...