keskiviikko 4. marraskuuta 2009

Liskoja lahkeessa

Eilen kotiutui uusi Suurikäsityölehti ja sen tonttuasussa oli niin kivat housut, että heti piirsin kaavat. Ja kun esikoinen samaan aikaan toivoi keltaisia housuja, joissa olisi ruskeita pieniä liskoja, niin niitä alettiin tekemään. Velourit tuli viime viikolla kotiin Riemulista. Olin vahingossa tilannut 10cm ruskeaa velouria, kun piti paljon enemmän, mutta nyt se meni hyvin. Keltaisesta housut ja ruskeasta liskot.
Alkuperäisessä kaavassa on erilaiset lahkeensuut ja vyötärö. Ne muokkasin oman pään mukaan.
Reilut tuli, vaikka oli istuva housumalli, tein koon 130cm. Olis ollut parempi tehdä 120cm ja pidentää sitä. Liskon tyttö valitsi googlen kuvahaulla ja laitettiin niitä kaksi jahtaamaan toisiaan. Tyttö keksi niistä tarinankin: "toinen huutaa, älä jätä minua ja se toinen haluaa mennä lujaa..." Jotenkin niin se meni =D.Hauskat silmät löytyi ompelutarvikkeista, kaksi timanttiniittiä ja kaksi nepparirengasta. Niillä sai näihin vähän enemmän tyttömäisyyttä.
Laitan loppuun ohjeen, miten tein tälläkertaa aplikoinnin:
1. Piirrä aplikointikuva liimakankaalle
2. Silitä kankaan nurjalle
3. Kiinnitä oikealle puolelle kuviokangas nuppineuloilla reunoistaan
4. Ompele suoralla ompeleella piirroksen mukaanTämä kuva on siis ompelun jälkeen oikealta puolelta.Ja tämä nurjalta.

Sitten leikataan ihan niin läheltä ommelta kuin kantti kestää, mahdollisimman pienillä ja terävillä saksilla. Äitiyspakkauksen kynsisakset voi olla ihan hyvät ja ne on monella kotona.

Sitten voi jättää näin, mutta minä viimeistelin tiheällä siksakilla.
11 kommenttia:

Sannu kirjoitti...

Kiitos aplikointivinkistä! Kaikki vinkit tervetulleita, kun itse vasta harjoittelen kyseistä lajia, enkä niin hyvällä menestyksellä.
Housut on kivat, tykästyin itsekin malliin, mutta eipä tietty ollu kokoa meidän neidille...

Johanna kirjoitti...

Tosi kivat aplikointiohjeet! Pitää seuraavalla kerralla itsekin kokeilla tuohon tyyliin:)

Usi kirjoitti...

Hienot housut ja minulekkin ihan uusi tyyli aplikoida:)

Sani kirjoitti...

Täältä kans kiitokset vinkistä :). Enpäs olisi tuollaista tyyliä itse hoksannutkaan ja tääl ollaan vasta suunnittelu asteella aplikoinnissa, ku en ole vieläkään kerinny käydä ostaan liimaharsoa....

Hanna kirjoitti...

Ihanan väriset housut kerrassaan. Tänään pikaisesti selasin kurssilla käsityölehden uusinta numeroa ja varmaankibn käyn sen ostamassa. Oli ihan kiva numero kaiken kaikkiaan!

PRINSESSATRIO kirjoitti...

Tuollaisella tyylillä en olekaan kokeillut applikointia. Kiitos vinkistä! Ihana väriyhdistelmä!!

Maria kirjoitti...

Hauskat jahtaavat liskot :D Kiitokset aplikointivinkeistä myös, näinkin voisi joskus kokeilla. Kiitos myös tuosta Riemuli vinkistä. Enpä tiennyt, että meillä täällä Turussa on tuollainenkin kauppa. Täytyypi käydä katsomassa, jos saisi kankaita vähän hypisteltyä ennen ostamista :)

Satu kirjoitti...

Onpa veikeät liskot! Minäkään en ole tuota tekniikkaa kokeillut applikointiin, vaan nytpä taidan. Kiitos hyvistä ohjeista:)

Riikka kirjoitti...

No olipas kiva, että ohjeista oli hyötyä ja iloa! Itse en kuitenkaan tee noin kaikkia aplikointeja, vain tuollaiset, joissa on monimutkaiset reunat. Aiemmin tunikoissa olleet sydämet teen ihan niin, että kaksipuoleisella aplikointiliimaliinalla sydän kiinni ja siksak päälle. Silloin ei nurjalle tule ollenkaan tukea, paitsi jos on todella venyvä kangas niin silloin laitan.

Eeva kirjoitti...

Ihanat liskot! Gekot onkin mun suosikkeja, mutta oon unohtanut niiden olemassa olon ihan kokonaan.. Pitääpä heti alkaa ideoimaan. :)

~Maria~ kirjoitti...

Kiitos kangashankintapaikkavinkistä! :) Riemulissa olikin velourit tarjouksessa ja postarit oikein inhimilliset. :)

Tuota kaavaa meinaan minäkin kokeilla, sekä sivutaskullista tunikaa. Tosi kivoja ohjeita SK:ssa pitkästä aikaa!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...