keskiviikko 30. syyskuuta 2009

Retrolappuhaalarit

Miehellä oli liian pienet kaappiin jääneet ikivanhat tai ainakin kymmenen vuotta vanhat sammarit. Kävin ne sieltä nappaamassa ja leikkelin niitä juuri kun toinen palaa töistä =). Ei suuttunut tietenkään, saahan housut uuden elämän.






Ei ollut muutakaan samettia ja halusin tälläiset tehdä. Kaavaakaan ei ollut, joten leikkasin ja ompelin pikkuhiljaa ja varmaan nämä on ihan ok ellen sitten jättänyt liikaakin kestovaippavaraa pepun kohdalle. Vielä ei voi sovittaa, kun käyttäjä nukkuu.





Vetoketju mummon jäämistöjä ja napit mummon neulomasta villatakista, mihin oon aiemmin napit vaihtanut. Ihan ilmaiset housut tuli! Lindexin paita on kuvausrekvisiittana.

Edit.Housut sovitettu ja vähän piti kuminauhaa kirstää vyötäröllä, nyt hyvät!


tiistai 29. syyskuuta 2009

20 000 kävijää

Blogi on ollut pystyssä noin puoli vuotta ja yli 20 000 kävijää on käynyt. Ihanaa, kiitos!




Sopivasti sen kunniaksi postitäti toi äsken ovelle asti Selia by Riikka -käyntikortit. Nyt voi mainostaa itseään =D.


Ja kun nyt ei ole valmiita ompeluita niin esitellään yksi kauan mietitty ostos:

Shampoodle collegepuku koko 90+-. Meinasin ottaa koon 80+-, mutta kyselin myyjältä niin tämä on kyllä parempi, ja mahtuu 104cm kokoon asti. Ajattelin, ensin, että on kallis, mutta ei se oikeastaan ole. Varsinkaan jos kestää sinne 3-vuotiaaksi asti. Ja väri tietenkin toi mun lempparivihreä!




Hyvä koko oli 1-vuotiaalle resorit käännettynä. Mutta huom, meidän neiti on aikas iso! Puku on ostettu täältä, kun sai -15% alen. Äsken posti sitten toi puvun. Kuvassa katsellaan Unelmatarhaa tarkkaavaisesti.



Ainoa esiteltävä ompelus on eskarilaiselle lahjaksi tehty pipo tumman lilasta jofotexin trikoosta. Kiva, kun oli mieluinen pipo!

Jos näitä pipoja/hanskoja haluaa tilata niin kangasvaihtoehtoja on ainakin nämä ja nämä . Yhteys sähköpostiin vaan!

sunnuntai 27. syyskuuta 2009

Viimeinen tilkku-urakka valmis

Vihdoin saa esikoinenkin peittonsa. Kankaat taas Stenzoa ja pöllön alla brodeerattuna nimi ja syntymäaika.





Tausta tässä on vihreää fleeceä. Tytöthän sai itse valita kankaiden värit ja tämä nyt on muuten se hempein peitto, mutta taustaksi valitsin vihreän, koska se on ollut THE väri niin pitkään esikoisella.





Siinä ne on kaikki kolme, mieleisintä en osannut valita kun mietin...
Prinsessatyyny on itsetehty myös ja sen idea on lainattu Tilli mössönpoika ja muita ihania-blogista. Nyt kun kävin kurkkaamassa niin sielläkin on valmistunut tilkkupeitto, oikea taideteos!
Nyt kun "ei voi" ommella, olen leikannut monta monta juttua (en laskenut miten monta), ostellut uusia kankaita (liikaa) ja siivonnut! Huomenna saadaan kivoja vieraita =).

perjantai 25. syyskuuta 2009

Mekkoon housut

Olipas kekseliäs otsikko, millään ei nyt pystynyt parempaan.





Tämä kauan sitten esitelty essumekko oli ilman housuja, kun en millään löytänyt ajatuksissa ollutta harmaata velouria. (Takana olevat nukenvaunut mun vanhat ihanat Briot).





Eurokankaassa sitten pisti silmään tämä raidallinen ja siitä ne housut tuli. Oikeastaan kivempi näin kun yksiväriset. Salama vähän tekee velourin kiiltäväksi, mutta se on mekon kanssa ihan samanväristä.



Triteksin resori osui vihreän raidan kanssa just eikä melkein, tosi tyytyväinen näihin voi olla. Kaava on oma.




Tuo mekko mahtuu ainakin 3-vuotiaaksi asti essuna, joten tein kahdet housut. Valitettavasti jouduin toiset tekemään ilman merkkiä. Hassua, että merkit oli mielessä jo ehkä 15v sitten, mutta niitä piti vähän ehkä turhina hömpötyksinä ja ne jäi, kun ei niitä silloin mistään saanutkaan, helposti ainakaan.
Nyt kun niihin on tottunut niin tuntuu pahalta, et joku vaate jää ilman!

Lisää "cupcake" housuja

Toiset joustofarkut, tälläkertaa pinkit, mutta kangas on sitä samaa kuin edellisissä. Muita värejä en sitten valitettavasti tilannut, kun en uskaltanut tietämättä onko hyvää vai ei.





Näihin ei riittänyt kangas takataskuihin, mutta ruskeasta tuli sydänpolvet.



Peppuun sitten tietenkin sydänmerkki.


Nämä piti olla pikkusiskolle vuorostaa, mutta koska olivat näin reilut...



Ne sai isosisko nyt ensin "kutistettavaksi". Kaapissahan ne kaikki kuitenkin kutistuu ennemmin tai myöhemmin.


Paljon kaikkea olis tulossa, mutta mikään ei nyt etene, kun "tuotelaput" on loppu. Aika uskomatonta, että niitä keväällä tilasin 100kpl ja ovat loppu. Olen siis ommellut kesän aikana 100 vaatetta/tuotetta!!
Toimitusaika oli muistaakseni vähintään 10 päivää, toivottavasti tulevat pian!

torstai 24. syyskuuta 2009

Ihq farkut koko 128 - ???

Nauratti tehdä näitä, nää on jotenkin niin ihqut (vaikkei se mun sana yleensä olekaan...). Tulee mieleen Cupcake vaatteet ja ne onkin kyllä ihania.






Nämä tein isoimmalle tytölle ja kuten näkyy resorit on vielä täysin käännettynä. Paljon mahdollista, että samoja voi pitää vielä parin vuoden päästä koossa 140cm. Mut niitä tuloksia saa hetken odotella...





Edestä ihan koristelemattomat tikkausta lukuunottamatta.




Mulla oli ihana jäätelö veloursilityskuva takataskuun, mutta se ei kelvannut. Tein sitten sydäntikkaukset. Taskut on samalla korkeudella, vaikka tässä näyttää vinksallaan olevan...



Kaava on oma, kangas täältä aivan mahtavaa joustofarkkua ja löytyy monissa väreissä. Pehmeää ja taipuisaa. Ne postikulut vaan harmittaa ja siksi otinkin kankaasta lähikuvaa, jos joku tietää saako vastaavaa jostain suomesta, ihan eurokankaasta?


keskiviikko 23. syyskuuta 2009

Nimenmuutos


Blogi teki nyt nimenvaihdon ja jatkossa tuo Selia lukee myös tekeleissäni. Vanhat "Handmade by R" -nauhat ovatkin jo melkein loppu ja tein uuden tilauksen täältä.


Pitkään mietin tuotenimeä ja tuo se nyt sitten on. Peräisin kolmen tyttären nimistä. Toivotaan, että lukijat löytävät edelleen tänne.


Jotain on valmistunutkin, saa nähdä ehdinkö laittaa tänne tänään vai vasta huomenna!

tiistai 22. syyskuuta 2009

Syksyistä myyntiin

Viimein näitä, mitä lupasin jo silloin, kun tein norsulapaset . Nyt tein lapsille ja vauvoille kokoja.




Taas norsuja, joustofroteeta. Lapasten koko 2-4v ja pipoja on kaksi, koot 52 (pipo MYYTY!) ja 54. Lapaset 18€ ja pipon kanssa 28€/setti. Pelkkä pipo 10€. (lapasissa tikkivuori, pipo kaksinkertaista joustofroteeta).




Nanson trikoosta, lapaset (fleecevuori) taas 2-4v ja pipo on 52.




Marimekko lapaset (fleecevuori) samaa kokoa =).




Ja kolmet vauvamallit ilman peukaloa, kaikissa fleecevuori ja koko menee 0-1v. Pitkät resorit yltää aluksi kainaloon =). Nämä 10€/pari. Vaaleanpunaisten lapasten toisella puolella on vaaleansininen kukka, kuvassa näkyy keltainen puoli. Vihreiden päällinen on velouria.

Koosta vielä, että peukulliset lapaset menee myös meidän 5-vuotiaalle, mutta peukalo alkaa olla lyhyt. Tilauksesta teen isompia. Myös meidän 1-vuotiaalle sovitin ja kyllä voisi pitää, mutta parhaat tosiaan 2-v. alkaen.

sunnuntai 20. syyskuuta 2009

Talviprinsessa

Halusin vähän erilaisen juhlatalvitakin ensi talveksi. Meinasin jo viime talvena ostaa Tinttu.comista tuollaisen prinsessatakin, mutta en kuitenkaan, kun halusin, että sillä varmasti tarkenee ja niissä aidoissa ei ole vuorta käsittääkseni.






Tässä on tikkivuori yläosassa ja on varmasti lämpöinen. Ymmärrän nyt senkin, ettei niissä aidoissa ole vuorta, koska on tämä myös melko jäykkä. Pienellä se varsinkin olisi hankalaa, mut ei se näin isolla haittaa.





Pipo on aito Tinttu, en muista mikä nimeltään.





Fleece Kangastukusta ja pörrökangas omista varastoista. Täytyy siitä tehdä vielä pörrötumput tämän kanssa pidettäväksi. Kaavaa ei tähän ollut minkäänlaista. Jonkun hupparin yläosasta lähdin liikkeelle ja se vähän muotoutui siinä ompelun edetessä.



Talvikengätkin löytyi sävysävyyn takin kanssa.

perjantai 18. syyskuuta 2009

Velournunnut

Moni punainen paita ja moni Lingon&Blåbärin vanha paita meinaa jäädä vauvalla käyttämättä, kun ei ole punaisia housuja. Yhdet pikaiset velour Nunnu-housut ottobren kaavalla siis tein. Sen edellisen postauksen jämävelourista.





Lahkeensuitakaan ei tarvinnut tehdä kun hyödynsi hihansuut haalarista. Koristeeksi Farmbenmix tähti pepun päälle.




Tämän kuvan latasin tähän vahingossa, kun piti nuo housut ladata. Jääköön sitten tähän, näkeepä koko maailma, miten tyttö halusi nukkua eilen pahvilaatikossa (koko yön). Toivottavasti ei ole kovin pysyvä laatikkosänky...

torstai 17. syyskuuta 2009

Knytebukser eli onko ne solmuhousut?

Kuka osaa ruotsia? No ainakin nämä kuuluu solmia kiinni olkapäille. Ruotsalaisissa blogeissa näitä paljon näkee, ainakin täällä .


Kaava piti taas väsätä itse, kun ei tälläisiin valmista ole missään. Ihan hyvät tuli, vaikkakin isot. Nämä on ehkä 92cm joten joutuvat kaappiin odottamaan. En viitsi myydäkään, kun olkaimet ei tulleet ihan priimasti. Nämä oli harjoituskappaleet.




Nappeja vähän vielä aplikoinnin koristeeksi. Sydän on kiinnitetty kaksipuoleisella liimakankaalla ennen ompelua, helppo ommella niin.





Tietysti taas pitkät resorit!




Tämä oli "lähtökohta", kirpparilta löytynyt naisten velourhaalari, jossa oli ihanan paksua velouria. Tästä riitti vielä yhteen toiseenkin juttuun. Halpaa materiaalia ja parempaa kuin nykyvelour.




Tästä mekkoasusta pyydettiin kuvaa käyttäjän päällä joten tässä tulee. Eilen sovitettiin vaan. Oli kyllä söpösen näköinen konttaajan päällä. Niin, meillä ei vielä kävellä eikä äidin puolesta ole kiirekään.



keskiviikko 16. syyskuuta 2009

Velourtunika Sydän 86/92cm

Tää on kyllä ihana! Just sen näköinen vaate, mistä tykkään. Koko 86/92cm ja varmaan menee jo 80cm kokoisella hihat käännettynä mekkona.





Yritän tehdä aina mahdollisimman pitkäikäisiä vaatteita ja noilla pitkillä hiharesoreilla ja tunikamallilla onnistuu. Ensin mekko....sitten tunika...ja ehkä vielä lopuksi paita.




Selkäpuoli on punainen. Kankaat Eurokakaan puuvillavelouria. Tämä olis myynnissä vaatepaljouden keskeltä =). Hintaan 29€.

tiistai 15. syyskuuta 2009

Taskutunika ja leggarit

Samalla kaavalla kuin Asterix ja Obelix -tunika, valmistui tämä. Tätä vähän ommellessa kavensin, on silti leveä! Kuva on kuitenkin otettu käytön ja pesun jälkeen ja kuivasin sen myös rummussa. Eli jospa se olisi vähäsen pienentynyt.




Leggarit taas on samalla kaavalla kuin nämä. Molemmat trikoot on paketista, jonka olen ostanut ajat sitten huutiksesta, Hilcoa nämä myyjän mukaa olivat. Nyt löytyi Triteksistä sopivaa resoria.




sunnuntai 13. syyskuuta 2009

Mato ompun kimpussa

Vuorostaan esikoiselle paita. Molemmat tykätään tästä, tarpeeksi lapsellinen, mutta kuitenkin jotain jujua. Tehdessä paita näytti hirmu suurelta, mutta ei ollut yhtään. Äiti vaan ei pysy perässä kun lapsi kasvaa.






Kaava omatekemä, mutta kaikkihan sen näkee, että vahvasti matkittu Farbenmixin Antonia paitaa. En vaan jaksanut tilata kaavaa, muokkailin itse.




Velourmerkit on täältä . Kankaat Marimekko, Eurokangas ja Nanso, Triteks.
Lisäystä: Nyt on paita pesty ja omppu ja mato vain paranivat pesussa, niistä tuli oikein pehmeät kohokoviot. Ihanat!

lauantai 12. syyskuuta 2009

Pyjamatuunaus

Tämä oli aikuisten retropaita, löytyi kirpparilta kesällä ja maksoi jotain 20 snt. Sen verran pesunukkainen kuitenkin, etten itse sitä paitana olisi pitänyt, eikä ole mun värikään. Siitä sitten vauvan yöpuvuksi.




Housut hihoista ja paita miehustasta. Noita "ruotsalaisia" hihoja on pitänyt kokeilla niin kokeilin tähän. Aika iso tästä tuli eli ei pääsekään heti käyttöön.

perjantai 11. syyskuuta 2009

Synttäriperhonen

Jos tämä nyt olisi se synttäriasu, jolla voisi Hop lopissa syntäreitä juhlia. Pitkää mekkoa sinne ei oikein voi laittaa. Eikä sitä edellisen postauksen yöpaitaa , jonka tyttö itse olisi halunnut laittaa.





Tämän valmistumista on odotettu siitä lähtien, kun tämä valmistui. Huono kuva, ei ole vieläkää sitä uutta kameraa. Vanhan sai mies toimimaan (valitettavasti...). Ja tuo hamehan on täällä jo esitelty aiemmin. On eniten pidetty ompelukseni pitkiin aikoihin! Se on aina kiva, jos tekeleillä on käyttöäkin, eivätkä jää kaappiin.


Oon saanut paljon kommetteja tästä ompeluiden määrästä. Yes, I´m sew-a- holic =D. Ei muutakaan selitystä ole asialle...

torstai 10. syyskuuta 2009

Perinteinen Nanso-yöpaita

Jokaisellahan pitää olla Nanso-yöpaita? Itselläni on ainakin ollut lapsesta asti.




Keskimmäiselle omalla kaavalla, Eurokankaan Nansotrikoosta. Nämä oli niitä 6e/m kankaita, metrin sain tätä äidiltäni. Niitä norsuja toi kaveri (kiitti sinne!), täytyisi keksiä niillekin arvoisensa tarkoitus.
Jäipäs tyhmästi kuvasta hihansuut pois, ne on rypytetty samoin kuin kaula-aukko.

keskiviikko 9. syyskuuta 2009

Stara

Esikoisellekin on ensi talveksi Molo-tähtitoppatakki. Noi heijastimet on niin hyvät! Ja ihana takki muutenkin.
Siihen sitten pipokaavan tein, malli siis oma.



Syntyi pipo nimeltä Stara. Sopii takkiin tosi hyvin.




Lastenohjelmia katselevan käyttäjän päässä. Mahtuu vielä kypärämyssykin alle, tosin se on jo fleecevuorellinen, mutta jos oikein oikein kylmä tulee.
Tuo kangas (fleece) on täältä , tilasin myös ihani silityskuvia, velouria. Ja kankaita vaikka mitä! Ihana kauppa, negatiivista vain postikulut...25€ suomeen.

tiistai 8. syyskuuta 2009

Prinsessainen housuasu

Ainakin yrittää olla sellainen. Paita on tehty retrokankaasta, samoin housut on ihan retrovelouria. Resorit on uutta.




Paita on lyhennetty Hannah-tunika. Housut omalla kaavalla.





Malli poseeraa suklaalla jahjottuna, eihän sitä nyt muuten suostuta!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...