keskiviikko 30. syyskuuta 2009

Retrolappuhaalarit

Miehellä oli liian pienet kaappiin jääneet ikivanhat tai ainakin kymmenen vuotta vanhat sammarit. Kävin ne sieltä nappaamassa ja leikkelin niitä juuri kun toinen palaa töistä =). Ei suuttunut tietenkään, saahan housut uuden elämän.


Ei ollut muutakaan samettia ja halusin tälläiset tehdä. Kaavaakaan ei ollut, joten leikkasin ja ompelin pikkuhiljaa ja varmaan nämä on ihan ok ellen sitten jättänyt liikaakin kestovaippavaraa pepun kohdalle. Vielä ei voi sovittaa, kun käyttäjä nukkuu.

Vetoketju mummon jäämistöjä ja napit mummon neulomasta villatakista, mihin oon aiemmin napit vaihtanut. Ihan ilmaiset housut tuli! Lindexin paita on kuvausrekvisiittana.

Edit.Housut sovitettu ja vähän piti kuminauhaa kirstää vyötäröllä, nyt hyvät!


11 kommenttia:

joska kirjoitti...

Suloiset. :) Minullakin on haaveissa lappuhaalarit pienimmälle.

Elina kirjoitti...

Ihanat! Nostalgiset kerrassaan ja voin kuvitella, että mukavat päällä, kun on kierrätysmateriaalista tehty.

Leppis kirjoitti...

Kivat housut :)
Itse olen kirpparilta hamstrannu samettihousuja ja -hameita,(meidän isännän housuvalikoima kun rajoittuu perusfarkkuihin ja verkkareihin) Onpahan sitten materiaalia :)

NorppaStiina kirjoitti...

Tosi makeet! Uskomatonta, että joku osaa tehdä vaatteita ilman kaavoja! Mulla on kans suunnnitteilla tehdä vakosametista ainakin lappuhaalarit. Onkohan se tää syksy kun saa aikaan tämän paksujen kankaiden ompeluhimon? ;)

Pumpuli kirjoitti...

Isältä tyttärelle -sammarit! Pikkuneiti on varmasti tosi pätevän näköinen näissä. Eikun menoksi!

Eliisa kirjoitti...

Upeat!! Ei onnistuisi minulta ilman kaavoja. Ehkäpä sitten jos olisin useammat housut leikellyt, niin menisi muistista :)

Aina kannattaa katsoa aikuisten vaatteita, eikös niin tehty ennenvanhaan? Ainakin minulla on ollut äidin vaatteesta tehtyjä vaatteita 60-luvun lopulla :) Äitini oli koulutukseltaan ompelija...

Piia kirjoitti...

Ihanat! Kierrätysmatsku on ihan parasta. Itsellänikin on kova haalarivimma päällä ompeluissa, tekeillä parit vakosamettipöksyt yms vanhoista housuista ja takeista. Saa nähdä mitä niistä syntyy.

Riikka kirjoitti...

Kiva, et muutkin tykkää tehdä vanhoista materiaaleista. Ei tarvi turhaan laittaa kaatopaikalle ja samalla voi säästää, mikä ei kyllä itsellä pidä paikkaansa. Vaatteet vaan lisääntyy =D.

Emmi kirjoitti...

Todella kiva kokonaisuus. Ihanan syksyiset sävyt ja sopii niin työlle kuin pojallekkin. Tykkään kovasti. :)

Riikka kirjoitti...

Kiitos Emmi! Lisää ompeluita on tulossa, olen viimepäivät leikannut merkkejä odotellessa. Ompelemaan olisi päästävä!

Iita kirjoitti...

Heh, taitaa sisko olla muutaman vuoden "Annikaa" nuorempi =)
Kiitos, kun tarjouduit auttamaan! Niska-haara on 36cm ja haara-lahje 32cm (puntin on tarkoitus hieman mennä pussiin, joten todellisuudessa n.30cm)
Ovatko mittasuhteet ihan päin prinkkalaa? =D
Kiitos =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...