lauantai 22. lokakuuta 2011

Takki, jonka piti valmistua ensi talveen...


Yksi päivä, kun oli aikaa, ajattelin piirrellä kaavat villakangastakkiin...siis kopioida tälläkertaa. Aikaa oli edelleen ja leikkasin kesällä ostamani villakankaan (Rauman Jätti-Rätistä). Vuoria en leikannut, kun edelleen epäilin, ettei tämä kuitenkaan valmistu, ennen kuin ehkä ensi talvena...


Kaava on siis Ottobresta, mutta kauluksen halusin ehdottomasti tälläisen korkean ja suljettavan, joten se piti värkätä itse. Hihansuut ja helma on pallo-mallia.



Taskut on sivusaumoissa "piilossa". oli kiva tapa (helppo) tehdä taskut.



Seuraavana päivänä piti se vuorikin jo sitten leikata, kun takki näytti valmistuvan sittenkin jo tälle talvelle. Kaikki oikeastaan lähti tuosta kankaasta kesällä, se oli ihana ja muistaakseni edullista. Enää en muista hintaa, mutta kun tyttökin sen kesäreissulla hyväksyi, se ostettiin kaappiin odottelemaan aikaa ja inspistä (olikin kiva kesähelteillä kantaa villakangasta isossa muovipussissa pitkin vanhaa raumaa!).
Tytöllä oli kaverisynttärit viikko sitten ja siellä hän kävi musta vanha takki (kokoa 134cm) päällä ja oli se jo vähän niukka! Joten aloitin tämän projektin, että edes ensi talvena, siis 2012-2013 olisi sopiva takki ja tämän koko onkin jo 152cm.

Onko muuten muilla ollut vaikeuksia löytää kivoja juhlatakkeja, etenkin isommille neideille? Viime talvena kaverin avustuksella löysin nameit takin, joka nyt olikin jo pieni =/. Sekin oli hankala löytää! Nyt tämä toivottavasti menee kaksi, ellei kolmekin talvea!



Vuorikankaan olin jemmannut jo ehkä 3v sitten, ihan vaan siksi, että löytyi tuollainen ihana, laadukas polkadot-vuori.


Sovituskuvia vielä napattiin ulkona. Ja huomattiin, että asusteita pitää hankkia/tehdä. Kuvissa pikkusiskon korvaläpät (pienet) ja alhaalla kuvassa Lennen kaulaliina, pipo ja hanskat, jotka sopii väreiltään, mutta ei ole kovin juhlavat. Ihan koulukäyttöön menevät ne.



Takin napit (+olkatoppaukset) lähdettiin muuten vartavasten hakemaan Ideaparkin Eurokankaasta ja voi miten masentavan pieni nappivalikoima siellä olikaan. Nämä oli oikeastaan ainoat sopivat, kun mustat haluttiin. Olisin halunnut kantanapit...plaah. Mutta ihan kivat nämäkin on ja tyttö nämä valitsi.

27 kommenttia:

Unikuu kirjoitti...

voi kun ihana takki. mä haaveilen itselleni jotain syksytakkia ja uskon että on ensi syksy ennenkuin sen saan aikaiseksi.

Anniina kirjoitti...

Tosi kaunis takki ja toi vuorikangas on kyllä herkku!

Mervi kirjoitti...

Todella upea takki ja ihanat kankaat!!! Ja komppaan kyllä täysin tuota, että Idiksen tai ylipäänsä Eurokankaan nappivalikoima on naurettavan pieni.

NorppaStiina kirjoitti...

Voi valtava miten ihana! Todella kauniit kankaat ja ihana malli. Tuo kaulus on aivan ihanan mallinen ja tekee ihanan silauksen takkiin. Oikea karkki!

Mia kirjoitti...

Tosi kaunis takki! :)

glenni kirjoitti...

ihana takki - etenkin juuri tuo kaulus ja pallohelma on omaan silmään tosi kivoja :)

Niinu kirjoitti...

Onneksi on sitä osaamista niin saa haluamansa kauniin ja sopivan takin! Takki on todella kaunis; malli ja kankaat yhdessä:)
Napit on nykyään melkoinen sijoitus(hinnaltaan-mur) ja mistä niitä oikein löytää?!

Mari kirjoitti...

Kaunis

Caorann kirjoitti...

Mielettömän ihana!

KahviKaneli kirjoitti...

Siis TOSI TOSI kaunis takki ja ihana malli.
Muistatko istä Ottobre:n lehdestä?

Riikka kirjoitti...

Kiitos!

Kaavan alkuperä lehdestä 6/10, se juhlavuoden lehti.
Nyt vasta heräsin miettimään nappien hintaa, oli ostaessa kiire ja kun vaihtoehtoja ei ollut, en hintaakaan miettinyt. Kuitti hukassa, mutta tiliotteelta loppusummasta arvioituna, napit oli reippaasti yli euron kappale =/.

Nappeja täytyy nykyisin hakea erikoisliikkeistä, Koskikeskuksessa on yksi, ja keskustassa myös. Niissä on sitten valinnanvaraa seinäkaupalla =).

Hanna kirjoitti...

todella kaunis!

Miikkuli kirjoitti...

Aivan ihana takki!

Eliisa kirjoitti...

Voi miten kauniin takin olet ommellut! Ihana tuo pilkullinen vuorikin. Kyllä tytön kelpaa.

Anonyymi kirjoitti...

Upea takki.

Vatula kirjoitti...

Aivan ihana! Itse sain juuri valmiiksi 3 vuotta sitten aloittamani villakangastakit tytöilleni. Olin jo ehtinyt leikata kankaat ja piti sitten hiukan keksiä jatkopaloja ;)

Kristiina kirjoitti...

Voi että miten kaunis takki!

Erja kirjoitti...

Oih, kuinka kaunis!

Omppis kirjoitti...

Oi että miten kau-nis takki!!!!

Varmasti muuten on niin että >130cm siistimpiä takkeja ei juuri ole -toppaa sitten löytyy sitäkin enemmän.

EK:ta ei mitenkään voi kehua... Nappipuoti on ihana ja siellä on paaaljon nappeja vaikka liike onkin sellainen 'koppi' ;-). Koskarissa on Merletto mutta muistatko/tiedätkö onko sipulikirkon lähellä vielä käsityötarvikeliike? Pispalassa on sitten Ompelijanmaailma mutten ole siellä käynyt...eikä siellä varmastikaan nappeja ole niin paljoa.

Riikka kirjoitti...

Mä kanssa olen nappipuotifani ;), silloin harvoin kun sinne pääsen. Siellä on hyvä palvelukin, extraa siihen koskarin puotiin verrattuna. Sipulikirkon lähellä on ainakin ompelukoneliike, siellä on kuulemma lankoja ainakin...en ole itse käynyt, mutta juuri oli siitä kaverin kanssa puhe. Pispalan ompelijanmaailma on huippu, jos etsii lankaa/kuminauhaa/nepparia tai mitä vaan erikoistarviketta. Mutta, en muista ollenkaan, onko siellä nappeja =O. Koneita tietenkin ainakin =). Minunkin Bernina on sieltä.

Riikka kirjoitti...

Kiitos vielä kaikille näistä monista kommenteista!

PikkuSanna kirjoitti...

Onpas hieno takki. Tuo vuosri erityisesti tuo kivaa särmää takkiin.

Mervi kirjoitti...

Missäs tuo nappipuoti oikein on? Mä olen käynyt aina Merletossa, kun en muuta ole keksinyt. Ompelijanmaailmassa ei mun mielestä ole nappeja.

Omppis kirjoitti...

TanttaRalla:

http://www.yritysopas.com/tiedot/nappipuoti-soile-leinonen/

Nappipuodin lähellä on myös Fida -käymisen arvoinen paikka sekin. ;-)

Riikka kirjoitti...

Täällä näyttää olevan nappeja paljonkin!
http://www.ompelukonemyynti.com/

Kielo kirjoitti...

Voi mahoton, mite kaunis takki, kelpais kyllä meidänkin tytöille!!!

Anonyymi kirjoitti...

Todella upea takki! Ja hyvännäköinen kaava. Meillä vaan tytöt ihan liian pieniä vielä näihin kaavoihin..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...