sunnuntai 2. lokakuuta 2011

Pikkuvirkkausta ja vähän isompaakin!

Tänäaamuna sohvalla polvea lepuutellessa päätin tehdä tytölle yllärin. Hän lähti mummolaan ja jätti kännypussinsa minulle, koska siitä on suuri apu näiden keppien kanssa kulkiessa. Ei tarvitse "juosta" aina kännykän soidessa, vaan se on kaulassa ihan koko ajan.

Tästä tuli idea tehdä uusi! Kissaa lähdin virkkaamaan omasta päästä. Lankana novitan Tennessee ja silmukoita oli 28 aloituksessa. Jos haluat tehdä tälläisen niin silmukkamäärä ihan kännykän koon mukaan. Tein vuoroin kiinteitä, vuoroin pylväitä ja lopuksi korvat ja jalat.

Nappeja kiinnittäessä huomasin sen, minkä te jo varmaan kuvasta huomasitte: Ei se mikään kissa ole, selvästi pöllö! Sehän sopii, pöllö on aina ollut tytön suosikkieläin, tai oli ainakin pienempänä. Tälläisen tyttö saa, kun tänään palaa kotiin.
Tälläinen kuva sattui taas silmiin Iltalehteä lukiessa ja kuva oli niin mahtava, että haluan sen tännä blogiini säästää. Valitettavasti yksikään tilkuista ei ole minun tekemäni, tämä keräys on mennyt ihan ohi.
Helsingin Senaatintorilla järjestettiin Marttaliiton, Tekstiiliopettajaliiton ja Novitan hyväntekeväisyystempaus, jolla tavoiteltiin tilkkupeittojen maailmanennätystä. Peittoja virkkasivat vapaaehtoiset tilkkutalkoolaiset ympäri Suomen.
Maailmanennätys syntyi ja odotukset ylittyivät - kahdeksankertaisesti. Marttaliiton toiminnanjohtajan Marianne Heikkilän mukaan tuhat peittoa olisi riittänyt Tuomiokirkon portaiden peittämiseen. Kaikkiaan peittoja kertyi noin 7 800. Noin 3800 peittoa levitettiin kirkonportaille.
Maailmanennätysyritys dokumentoitiin ja toimitetaan Guinnessin ennätysten kirjan edustajille tarkistettavaksi ja hyväksyttäväksi. Tarkistusprosessin arvioidaan kestävän pari kuukautta.
Tällä hetkellä tilkkupeittojen maailmanennätys on yhdysvaltalaisen naisen nimissä.
Peitot vauvaperheille
Peitot jaetaan Ensi- ja turvakotien liiton ja Marttaliiton toteuttaman Kotirumba rullaamaan -hankkeen vauvaperheille.
- Kauniit ja lämpimät tilkkupeitot ovat tilkkutalkoisiin osallistuneiden konkreettinen ja tärkeä kädenojennus tukea tarvitseville perheille, kertoo Ensi- ja turvakotien liiton toimitusjohtaja Ritva Karinsalo.

(Teksti Iltalehdestä)

Huuto.net kohteeni sulkeutuvat tänään, vielä ehtii huutelemaan!

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Pikaista paranemista sinulle! Minustakin tuo tilkkupeittojuttu oli tosi mahtava! Voi mikä näky!

Tuija kirjoitti...

Kiva kännykkäpussi. Olen itsekin joskus innostunut virkkaamaan niitä eräitäkin kappaleita.
Mukavaa hommaa,

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...