sunnuntai 6. maaliskuuta 2011

Vaaleanpunaisia apiloita

Minäkin tilasin tätä 2-laatuista Metsolan Clover-joustista. Ensin kangas näytti ihan hyvälle, pesussa sitten tuli vanhan näköiseksi, vähän harmahtavaksi. Nukkaa ei juurikaan, ainakaan heti ekapesussa.

Ajatus oli tehdä tuosta tyttömäinen pinkillä apilalla ja resoreilla, mutta ei siihen pinkki sopinut! Ja ihan ruskeana se ei olisi yhtään päässyt käyttöön, luulisin. Ja ajatus oli tehdä mekkoja...

Sitten ostin kirpparilta Retroja kodin kuvalehtiä ja vuoden ´81 lehdessä oli kaavoja! Tästä kankaasta uskalsi kokeilla, metrihinta kun oli sen 7,50€. Oloasun kaavaa lähdin tekemään, mutta näissä valmiissa vaatteissa se kaava on kyllä jo "kadotettu". Se oli niiiin 80-lukua, housut leveät ja ylsi kainaloon, paita tooosi leveä. Eli madalsin, kavensin, muokkasin lahkeensuut ja vielä ommellessa kavensin paitaa reippaasti.Vaaleanpunaisesta sitten tein apila-aplikaatiot ja apilanvihreä väri pääsi mukaan raitaresoreissa.Housuista luulen saaneeni kivan malliset, ei vaan ole sovittajaa. Nämä on kokoa 110cm ja ehkä siis ensi talvena sopivat. Saa nähdä jääkö pyjamakäyttöön...en oikein tykkää. Laitoin kokeeksi puvun nyt keskimmäisen tytön pyjamahyllyyn...saa nähdä eksyykö ikinä päälle. Tuskin, koska hän huolii vain mekkoja yölläkin.Jokos moni muu on tätä käyttänyt ompeluksissaan? Entä käytössä?
Olisi kiva kuulla, meneekö kangas ihan kamalan näköiseksi pesuissa. Kangasta kun vielä jäi niin tietäisi pitääkö siitä tehdä pyyhe/rantapeitto/yöpukuja,,,vai uskaltaako ihan pitovaatetta tehdä?

7 kommenttia:

kewa kirjoitti...

Ihana setti. Minulla ensimmäisen pesuun jälkeen meni ihan kun karvaiseksi ja valkoinen ei ollut enää niin valkoinen. Toisessa pesussa ei enää huomannut mitään eroa;) Luulen että se ensimmäinen pesu vaikutti eniten...Jos ei olis myös oikea apila kangasta, en tiedä huomasinko sitten eroa.

Tiina kirjoitti...

Mullekin on tuota tulossa, saa nähdä petynkö kovasti siihen.. metrihinta oli kuitenkin kohtuullinen joten saakoon anteeksi pikkuvirheet.

Kivan setin siitä tekaisit!

*marjuska* kirjoitti...

Mä ostin kans tuota. En ole vielä ehtinyt vaatteeksi asti tehdä. Ihan itselleni ajattelin siitä hupparitakin tehdä.:-)
Pessyt olen kuitenkin enkä mitään eroa pesemättömään huomannut. Valkoinenkin on edelleen valkoista eikä nukkaantunut.

Minnariitta kirjoitti...

Ite3kkin tilasin 2-laatuista ja kun vertasin 1laatuseen niin en huomannu siinä mitään eroa...no ehkä pesussa sitten käytyään huomaa! ihanan setin oot tehny!

Tupuna kirjoitti...

Kivat nuo apila-applikaatiot!

Minä tilasin tätä kahdella eri kerralla ja sain kahta erilaista kangasta. Ensimmäinen vaikuttaisi olevan 1-laatuista, ei virheitä apilan varsissa tai muutakaan. Jälkimmäinen pala on tummemman, harmaamman ruskeaa ja siinä apiloiden varret on välillä liian kapeita ja välillä liian leveitä. Molemmat olen siis ostanut 2-laatuisena. Tästä ensimmäisestä olen tehnyt vaatteen, ja se on pysynyt jo monessa pesussa ihan uuden näköisenä.

Riikka kirjoitti...

Kiva kuulla, ettei ainakaan isompia murheita ole kankaan kanssa ollut. Keksisi vaan mitä tehdä...tyttömäistä.

Nipsu kirjoitti...

Ihanat!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...