sunnuntai 13. maaliskuuta 2011

Mitä voi vaarin paidoista tehdä?

Jonkinlainen ekoteko tämänkin...puuvillan hinta nousee jne. Käytetään siis vanhoja miesten paitoja!

Paidan jatkokäyttömahdollisuuksiin vaikuttaa paljon, onko se lyhyt- vai pitkähihainen, onko siinä edessä taskut vai ei, helpompaa jos ei. Tietenkin vaikuttaa myös kuosi. Itse ei  tullut otettua kuvia ennen ompelua, mutta esim. tämä ensimmäinen oli Boreuksen laadukas, lyhythihainen miesten paita kokoa XL. Kokokin vähän vaikuttaa, minkä ikäiselle/kokoiselle siitä vielä jotain saa.

Tästä tuli tunika/toppi, menee monenikäiselle ja on pitkäikäinen, meillä tulee kesällä käyttöön 104cm kokoiselle tunikana. Sitten isompana vielä toppina. Olkanauhat on ihan puuvillakanttinauhaa.


Edessä oli yksi pistetahra, sen päälle pääsi nalle. Yhden napinläven ja napin lisäsin, muuten hyödynsin valmiin napituskaitaleen.



Tämä oli yläosastaan maalinen, helma kunnossa, joten siitä tuli "market skirt", Tuolla sivustolla on paljon muitakin tutoriaaleja! Tämä on tosi nopea tehdä, vyötärökaitale ja helma on vanhaa lakanaa. Nyt kun tätä katsoo kuvasta, niin tähänkin olisi voinut yhden napinläven lisätä keskelle...

Oikea vanhan ajan hame tuli tästä!


Tähän käytin ihan Ottobresta otettua 134cm tunikakaavaa. Ja lisänä on Iinulta tilattua popliinia. Tässä paidassa oli etutaskut, jotka purin pois...jälkihän niistä kuitenkin jää, joten sen takia tuollaiset kukka-aplikaatiot päälle.

Tämä oli isotöisin, purkamista, aplikaatioita, rypytyksiä, tukikankaita, napinläpiä, nappeja jne... Eikä edes lopputulos ole kovin ihmeellinen...tai oikeastaan on liiankin ihmeellinen. Saa nähdä kelpaako koskaan päälle!



Tämä viimeinen on oma suosikkini. Niin kivan värinen ja lisäsin pääntielle ja hinansuihin kuminauhakujaksi hentoa keinokuitunauhaa.



Tekee miesten kankaasta nätin tyttömäisen.



Sovituskuviinkin tyttö heti suostui, kun on kyseessä mekko!





Ja pois ei saanut enää ottaa, joten asustettiin se talviseksi bolerolla ja farkkuleggareilla...ja pidettiin koko päivä.



Idea näihin olikin muhinut viime keväästä lähtien, jolloin tein tämän. Harmi, kun itsellä ei ollut noin kivan värisiä paitoja!

Laitan lisäykseksi tähän loppuun pari linkkiä, itsellekin muistiin. Nämä olen jo joskus aiemmin laittanut, mutta ne on niin vaikea aina löytää.

Eli kesätoppi röyhelöhihoilla löytyy täältä.

Ja kaava kesämekkoon täältä.

18 kommenttia:

Aarre kirjoitti...

Hieno postaus!

Saila kirjoitti...

Tosi kivoja mekkoja! Mullakin tuolla pari kauluspaitaa oottelee tuunausta ja nytpä sinun inspiroimanahan niistä voiski tehä mekkoja!

Peanut kirjoitti...

HIenoja ideoita. Ompelin joskus vähän tuon alimman mallin mukaisen mekon vanhasta paidasta, mutta kun nuo tytöt ovat jo sen verran isoja, ettei paitakangas enää riitä mekkoon tai tunikaan (ja olen liian laiska hankkimaan mätsäävää jatkokanagasta). Mutta nuo ylimmät ideat pitääkin hyödyntää. Kiitos!

Mamuli kirjoitti...

Voiko vanhoista paidostakin saada aikaan noin nättejä mekkosia? Sininen mekko on aivan ihana ja väritys sopii tytöllesi paremmin kuin hyvin. Ihanaa idearikkautta!

Heidi kirjoitti...

Tosi hienoja mekkoja! Ja hyvää uusiokäyttöä. =)

NorppaStiina kirjoitti...

Tosi ihanaa kierrätystä! Mahtavia vaatteita. :)

AnniP kirjoitti...

Kivasti kierrätetty, valkoisella virkistetty hame ja viimeinen mekko ovat suosikkejani!

Erja kirjoitti...

Voi, mitä kaikkea olet ehtinyt tekemään! Isomman tytön paidat oli meidänkin tyttöjen mieleen ja aiempana vihreä pilvi-T-paita on aivan ihana. Mun täytyy kanssa kokeilla jotain vastaavaa. Ja shortseja pitää tehdä ja käydä miehen vaatekaapilla paitoja tutkimassa :-). Sainkin tosi paljon ideoita, kiitti!

Sarita kirjoitti...

Vau, kiitos mahtavista ideoista, tämä oli TOSI kiva postaus! Minä juurikin harmittelin kun mies kestotahrasti yhden työpaitansa (kallista / hyvälaatuista kangasta), mutta sepä pitääkin ottaa jossain välissä jatkokäyttöön! :D

Tuo vihreä-vaaleanpunainen oli mielestäni tosi hauska väriyhdistelmä, toivottavasti teidän tyttö siis huolii senkin! Alimmainen muistuttaa malliltaan ja värimaailmaltaan täällä käytettäviä koulupukuja. :) Siitä tuli tosi kivan näköinen kokonaisuus noiden farkkuleggareiden kanssa! Ihania ideoita kerrassaan!

Eliisa kirjoitti...

Vähän hienoja juttuja olet tehnyt!! Kiitos tästä postauksesta, inspiroiva. Minä - vihreän ystävä - tykkään tosi paljon tuosta vihreästä, jossa aplikaatiot! Sininen on myös hyvän näköinen, alimmaisessa kuvassa tosi kivasti yhdistetty trikoitten ja neuleen kanssa.

Mari kirjoitti...

Onpas ihanasti kierrätettyä! Kauniita ovat, varsinkin tuo viimeinen mekko!

rusina kirjoitti...

Ihania ideoita ja hauskoja toteutuksia! Hame on minun suosikkini!

Minna kirjoitti...

Voi että on herttaisia! Viimeinen on mun suosikki.

Kerttu kirjoitti...

Hienoja! Ei heti tulis mieleen että vanhoista miesten paidoista sais jotain noin nättiä :)

Riikka kirjoitti...

Voi teitä, kiitos!! =D
Oli vaan tarkoitus lähinnä tyhjentää kangaskaappia ja nuo saada sieltä pois. Tulipas nekin käyttöön, tai tulee kesällä =).

Sani kirjoitti...

Ihanaa hyötykäyttöä :)

Krista kirjoitti...

Ihania vaatteita, erityisesti tuo alin ruutumekko on mun mieleen.
Tää muistuttaakin mua siitä kasasta mieheni vanhoja kauluspaitoja, jotka varastossa odottelevat uutta elämää... =)

Tiia kirjoitti...

hienoja on, samaten nuo polvihousut!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...