torstai 31. maaliskuuta 2011

Ompeluhaastetta täälläkin

Ennen kuin vastaan haasteeseen, esittelen taas parit pipot. Osa näistä löytyy shopista.

Ensimmäinen on luomuvelouria trikoovuorella, joten ihan lämmin!


Perhospipo jääköön omaan käyttöön, koska kangas on kakkoslaatuista ja sopii noi värit tytön kevätpukuun ;). Tämä on ihan perus neliöpipo, ei vuorta.Lisää neliöpipoja, pinkki sydänvelour ja näissä on niitä kivat-merkkejä.Vielä on talvimalliakin ommeltu, tosin jo ensi talveksi. Fleecestä rusettipipo.Ja perushiippa pallotrikoosta.Sitten pääsen siihen haasteeseen. Sain tämän nyt kolmelta eri bloggaajalta, kiitos teille kaikille! =)."Esittele blogissasi sinulle mieluinen, rakas tai tuikitarpeellinen ompelutarvike. Pelkkä kuvakin riittää, mutta ainahan on kiva kuulla, miksi valitsit juuri kyseisen esineen."Pinsetit!

Koska...nämä tuli ensimmäisenä mieleen, nämä on aina esillä, usein kädessä, nämä käy moneen asiaan. Ja näitä pitää olla monet! Joskus lasten hukattua nämä kahdet olen joutunut käyttämään sellaisia tavallisia lyhyitä kauneudenhoitopinsettejä ja oli ihan kamalaa! Eli onneksi nämä pitkät löytyivät!

Näiden tärkein homma on tietenkin lankojen vaihto, mutta myös pölyjä niillä saa pois koneesta, ja kankaita ohjailtua peitetikissä ja resoria syötettyä nauhankääntäjään. Lisäksi näillä saa tikut kesällä pois lasten jalkapohjista ja käsistä yms. ompeluun liittymätöntä...
Toisena tuo pieni ruuvari, neulojen vaihtoon, sitäkin tehdään u-sein.

Edit: Ompeluhuoneen olen esitellyt aiemmin, löytyy täältä.
Tosin tuossa on vanha ompelukone, tuokin on kyllä vielä brodeerauskäytössä, nykyään ompelukäytössä on Bernina Aurora 450. Täydellinen!
Ja eteenpäinkin tätä piti jakaa, sekin unohtui...teille viidelle!


Äiti teki
Vinttikamarista ja verstaalta
Mamulin ompeluksia ja harrastuksia
Ompelun iloa ja ihanuutta
Mekkotehdas


3 kommenttia:

Tiina kirjoitti...

Pinsetit! Yllättävä valinta! =D Tää on tosi mielenkiintoista, kun eri ihmisillä on niin eri pakot. ;) Tosin onhan ne mullakin tuossa saumurin päällä roikkumassa aina, mutta sen verran harvoin tulee vaihdettua lankoja tai muutakaan, että harvoin on käytössä. Meisseliä käytän eniten ompelukoneen alalangan kireydensäätöön - saumurineulat mulla vaihtuu pienenpienelä kuusiokoloavaimella.

Sanna kirjoitti...

Mäkin valitsisin pinsetit :) ne on ihan pakko olla kokoajan ulottuvilla.

Sani kirjoitti...

Mä tarvin kans aika harvoin pinsettejä, mut noi pitkän mallin on ehdottomat! Eilen hukkasin johonkin ja tänään taas ihan avuton ilman niitä ku saumurist lähti lanka. (kahdetki mulla ollu, toiset hukkunu mystisesti, jospa nää toiset nyt löytyis... (epäilee pikku apulaista tästä katoamistempusta))

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...