perjantai 30. lokakuuta 2009

Murun muruset

Piti ne murukankaan jämät heti johonkin käyttää. Yritin mahduttaa saimi housujen kaavaa (ottobre 1/09) kankaalle, mutta kaventaa piti reilusti.





Paita taas on Marimekon trikoosta eikä kuulu mitenkään asuun, vaan on myytävänä 12€ hintaan. Koko on 92 cm.




Hieman jännitti, mahtuuko housut meidän kestovaippapepulle...



Tässä vielä paita yksistään kuvattuna. Valmistui nyt kun oli oikeanväriset langat, harvoin jaksan lankoja vaihtaa ellei ole pakko. Turhaa ajanhukkaa sellainen =D.




Pituutta housuissa olisi reilusti, lahkeet tässä käännettynä, mutta kapeat pepusta. Ei viitsisi kertseihin siirtyä näiden housujen takia kuitenkaan, mut voi olla, että pesun jälkeen nämä on nuken housut...voi voi. Olis pitänyt tehdä tälläiset hanskat kuopuksen punaiseen toppahaalariin . Harmittaa pikkasen, ei pahasti.

torstai 29. lokakuuta 2009

Meille kotiutui lisää murukisuja

Keskimmäinen tyttö sai valita kankaat nettikuvien perusteella ja kisuja tuli. Ihania kyllä omastakin mielestä, varsinkin punaoranssi.




Esikoiselle kuitenkin vihreää ja mustaa ja oli mieleinen kangas, vaikkei itse valinnutkaan. Kun ei ollut kotona silloin kun valintaa tehtiin.



Taskut omasta päästä ja kaavakin oikeastaan. Vähän kokomallia vanhoista mekoista.



Ja taas malttamattomana postasin, ennen kuin on kuvia tyttöjen päällä. Olikin taukoa näissä postauksissa, kun piti välillä keskittyä vanhojen vaatteiden myyntiin ja uusien ostoonkin vähäsen ;). Täytyy varmaan ommella enemmän, kun ostaminen on vaikeampaa. Kun tyttö on 5v ja tarvii koon 134cm enkä halua teinivaatteita hänelle. Nyt on kyllä väsätty naamiaisasua lauantaiksi ja se on punainen paholainen! Kamalaa tehdä sellaista viisivuotiaalle, mutta onneksi se on poikkeustapaus =D.

maanantai 26. lokakuuta 2009

Hempeää

Tästä tuli mun tyylin (lasten tyylin) vastaisesti tosi hempeä asu. Kerrankin tein sellaisen, että tämä tulee heti käyttöön, kun edelliset päälläolevat likaantuu eli viimeistään huomenaamuna pukeudutaan tähän!



Tunika muokattu Ottobren teekannutunikasta ja housut muokattu Vilkas-velourhousuista. Vyötäröä korotin kestovaipan mahduttamiseksi ja lisäsin ommellut prässit. Kankaat Eurokankaan palalaarista, raidallinen on joustofroteeta ja hempeä vaaleanpunainen velouria.

sunnuntai 25. lokakuuta 2009

Babyfarkut ja velourpaita

En tehnyt näitä mitenkään yhdessä pidettäviksi, molemmat vaan on tälläisiä kankaanjämäompeluita ja postaan ne tähän samaan.




Paitaan tuli beiget (todella surkea kuva taas) jämävelourit ja kaula-aukkoon kokeilin ensimmäistä kertaa trikookaitalehuolittelua nauhankääntäjällä. Ei hyvä, mut menee se nyt tuossa jotenkuten. Sanotaanko että myydä en kehtaisi enkä lahjaksi antaa...
Kaava ihan omasta päästä, yläosassa menee kappaleet päällekkäin ja perinteinen napinläpisysteemi ja iso nappi. Tuollaisen näin kyllä joskus jossain valmispuserossa.
Hihoista tuli reilut eli reippaasti käännetään nyt aluksi ja paita menee ainakin vuoden tästä eteenpäin. Se on aina kiva, jos menee pitkään.




Ja näihin meni Michas Stoffecken jämäjoustofarkkukankaat. Aiemmin kehuin näitä kankaita ja loistavia ne onkin ommella. Mutta ne aiemmat tälläiset meni pesussa tosi tosi ryppyyn ja sydämet polvissa värjäsi tuota pinkkiä osaa hieman. Eli en näitä ainakaan tilaa lisää, jotain muuta kyllä voisi....

lauantai 24. lokakuuta 2009

Pakko pupuilla

Aamulla näin nämä pipot ja siitä se innostus kasvoi, varsinkin kun posti toi eilen Huvikankaasta paketin, missä oli mm.keinoturkista. Eli kun pieni meni päiväunille niin heti kaavantekoon.

Anteeksi kun kuva on vinksin vonksin...


Alkuperäinen nallelakin kaava oli ikivanhasta suuresta käsityölehdestä, mutta se oli paljon isommille lapsille ja minä halusin tehdä pupulakin 1-vuotiaalle. Alkuperäisestä on jäljellä lähinnä läppäosa leuan alla. Otsa alkuperäisessä jäi ihan liian ylös ja sitä madalsin monta senttiä, enemmänkin olis voinut. Se malli vaan oli siellä nukkumassa, niin välisovitukset jäi tekemättä.




Korviin lisäsin velouria, samaa kuin vuori. Ehkä turhaa, koska kuten seuraavasta kuvasta näkyy niin korvat taittuu eteenpäin eikä velour edes näy.




Heti kun neiti heräs niin sovitettiin. Sopii!

perjantai 23. lokakuuta 2009

Yöpaitakatselmus

Tälläinen pino sarjatyönä nopsaan, kaikki silla uudella Ottobren 6/09 yöpaitakaavalla. Tosin ompelin erilailla, kun ohje käskee. Kaikki on kokoa 128 cm ja reiluja. Kaikki kankaat nanso/triteks.




Nyt olis se yöpaitalovi vaatekaapissa täytetty esikoisen kohdalta. Kalatrikoosta kyselin, kuka huolii ja nyt siitä kilpaillaan, saa nähdä kuka saa lopulta. Hauska siitä tulikin.




Tämä taisi olla Triteksin omaa tuotantoa.



Tämä ei oikein kuvassa näytä miltään, mutta ihana kuvio, yksisarvisia, sammakoita yms. Ja vasta leikatessa huomasin, että siellä seassa lukee "uneksujat" eli varmaan nansokin on tästä tehnyt yöasuja.



Toisen norsutrikoon raaskin käyttää, punasävyinen jäi vielä kaappiin odottelemaan.




Tästä tuli lyhythihainen ihan siksi, että kangas ei riittänyt. Muuten näihin meni vajaa metri kangasta jokaiseen. Ja tämä on tumma kirkkaanvihreä, ei yhtään tuollainen kuin kuvassa, plaah.



Viimeisenä oma suosikki. Varmaan siksi on mieleinen, että on mun lempivärinen ja sitten harvoin saa tuollain yhteensopivia trikoita ostettua. Takakappale ja hihat siis "eri" kangasta kuin etukappale. Ja tulee tästä jotenkin lapsuuskin mieleen.






Nyt pitäisi vielä päättää mitkä jää omille tytöille ja mitkä menee pukinkonttiin. Norsun ja sinivalkoisen välillä mietin, kumpi sopii punapäiselle 8-vuotiaalle....




torstai 22. lokakuuta 2009

Prinsessa Stara

Esikoinen sai jo aiemmin tämän , joten tasapuolisuuden nimissä myös keskimmäinen tyttö sai oman Starapiponsa.



Osa kuvista salamalla ja osa ilman. Oon huomannut muidenkin tuskailevan tän "talvikuvauksen" kanssa. Kyllä kesällä ulkona tosiaan sai kivemmat kuvat.




Vuorina vanhaa halinalle-fleeceä ja solmimisnauhakin musta =/, kun ei nyt valkoista ollut.



Tämän Takin kanssa pidetään. Tyttö pukeekin tän vaikka kuraleikkeihin, jos ei vahdi...suosikkitakki siis.

keskiviikko 21. lokakuuta 2009

Tutta 50v vaate etsintää ja keräilyä

"Kerääkö" kukaan muu näitä vaatteita? Minä olen näihin hullaantunut ja tämän viikon niitä olen etsinyt ja haalinut tälläisin tuloksin.





Citymarketin myyjä haki ystävällisesti takahuoneesta vaatteita näytille, kun niitä ei ollut ehditty vielä ripustaa esille.



Body Tuttaa, housut Muksumessuilta ostetut Marakattimarssi pillihousut.




Ruskeakin unihaalari. Tällä on nukuttu nyt pari yötä ja hihansuut venyneet hieman, muuten hyvä ja tyttö tykkää itsekin osoitella norsuja.



Vihreä body ja punaiset joustofrotee prässihousut. Näitä on vaikein löytää eli ruskeat 86cm on etsinnän alla. Saa vinkata, mistä löytyis!





Ja kaveri (kiitos!!) toi tänään nämä Jesper&Juniorista. Potkarit on kokoa 80cm, mutta niihin voi laittaa pitkät resorit, jos ei mahdu noin päälle.
En kai minä ole ainoa näihin seonnut, kun kaupoista ainakin häviävät pikavauhtia!?


tiistai 20. lokakuuta 2009

Stoppihaalarit

Sainpas hamstrattua tälläisen retrotrikoon! Siitä tuli ensimmäisenä kahdet haalarihousut. Tämä on käsittääkseni Englantilaista trikoota 70-luvulta.





Tulipa sekava kuva kun on kahdet samanlaiset haalarihousut päällekkäin. Kokeilin uutta mallia, vetoketju kuitenkin edessä niin kuin ennenkin ja levenevät lahkeet.





Tyttömäisemmät eli punaisella vetoketjulla olevat jäävät meille, siniset myyntiin nopeimmalle hintaan 28€. Koko on 90cm. Vetoketju on myös retro.

maanantai 19. lokakuuta 2009

Villapaitatuunaus

Tämä ja tämä olivat niin ihanat että oli heti pakko mennä penkomaan omaa neulevarastoa. Ja löytyihän sieltä itselle turha Seppälän neule.




Siitä syntyi mekko pienimmälle, pääsee käyttöön talven aikana.


Aplikointikankaat Anna Maria Horner ja tilattu Iinulta.



Helppoa ja nopeaa saada kiva lopputulos. Kiitos Marialle ja Ilonalle!

Vauvalahjaa pojalle

Meidän tytöt saa näinä päivinä ekan serkun ja poika on tiettävästi tulossa. Nämä valmistui sopivasti lojuttuaan pitkään pöydällä.










Kaavaa ei ollut, paitsi bodyn kaava on muokattu Ottobren kietaisubodysta.
Kankaat: Pallotrikoo Nanso, ruskea joustofarkku Michas Stoffecke (autosilityskuva ja pallonauha myös sieltä), vaaleansininen trikoo vanha jämäpala ja Prince silityskuva tulostettu netistä. Viimeisen kuvan body on Tutan, sopi niin kivasti, että se tulee pakettiin lisäksi.
Uskalsin nämä "julkaista", koska saajat eivät tiedä blogistani, tai jos tietävät niin ilmoittautukoon =D.


sunnuntai 18. lokakuuta 2009

Joulu tulee taas

Ja minä olen tapani mukaan ajoissa liikkeellä. Tosin yhtään lahjaa ei ole hankittuna, kun viime vuonna oli tässä vaiheessa jo kaikki.





Pari miehen sahaamaa koivupölliä.





Tytöt pyysi vieressä: Tee tyttö ja poika! Tussilla vaan äkkiä kasvot.



Ja ulkovarastosta löytyneellä punaisella jämämaalilla tonttulakit. Jos olis ollut valkoista niin poika olisi saanut parran. Nyt ne on kuulemma naimisissa, mutta joutuivat vielä odottelemaan joulun tuloa polttopuiden luo. Ei kehtaa vielä kuistille laittaa.


lauantai 17. lokakuuta 2009

Sudenkorentoa viimeisen kerran

Nyt on kaikki sudenkorentokankaat käytetty, tämä hame tuli jo vähän ensi kevättä ajatellen tuon aiemmin tehdyn takin pariksi. Ei ollut enää keltaista samaa resoria kuin takissa, mut eihän se alta näy sitten käytössä.





Edellisen postauksen haalarit on ihanat päällä, mutta neiti ei tahdo kuvaan. Leikki nätisti sohvalla, kunnes kamera tuli esiin ja alkoi vääntäminen ja kääntäminen ja huuto...






Ensin lampaantaljan taa piilooon...




Nuo "ylimääräiset" jalat on isosiskon. Joko se uhma alkaa 13kk iässä.... Meillä on huudettu jo monta päivää millon mistäkin ja ei tiiä pitäiskö ymmärtää vai antaa lääkettä :P.
Migreeniä haalarit ei ole aiheuttanut niin kun pelkäsin =).

perjantai 16. lokakuuta 2009

Migreenivaroitus

Eilen kävin pikaisest Triteksillä katsomassa uutuuksia, joita oli puhe tulla keskiviikkona. Niitä ei sitten ollutkaan tullut...
Tämä kangas oli ainoa löytö, neulottua kuviota, ihanaa paksua neulosta. Heti tiesin, mitä siitä tulee, ne 22. haalarihousut. (siihen lukuun olen nyt päässyt=))




Pelkään vaan, että voiko näitä pitää vai onko seurauksena aina migreeni?
Nää olis ollut retrommat leveillä punteilla, mutta tein taas pitkäikäisyyttä resoreilla.




Olis mielenkiintoista tietää, mitä Nanso on tästä valmistanut? Tietääkö joku?

torstai 15. lokakuuta 2009

Lapasia omaan tarpeeseen ja myyntiin

Tämä vauvalakki on esitelty täällä jo aiemmin ja nyt tein sille pariksi vauvatumput. Nämä ovat puolivuotiaalle sopiva koko, pipo 15€, lapaset 10€/pari (näitä on kaksi paria) tai yhdessä 20€.



Lapasissa on fleecevuori ja pipossa trikoovuori.


Oma tyttö tarvitsi tämän apinahupparin kanssa lapaset ja muutenkin ruskeaan talvihaalariin sopivat lapaset.





Apina-joustista löytyi vielä sen verran, että lapaset saatiin aikaan. Tein lasten koolla 2-4v eli kuten kuvasta näkyy ovat reilut. Mahtuu sitten seuraavat kolme vuotta =D.





Ja tyttö oppi miten apina sanoo...

keskiviikko 14. lokakuuta 2009

Oman mielen mukaan yhdisteltävää

Paljon sudenkorentoja Nanson ohuessa trikoossa ja vohvelitrikoossa. Paitoja on kaksi samanlaista, hameita ja leggareita yhdet. Kaikkien koko 86cm ja kaikkien hinta 10€/kpl. Yhdistele mielesi mukaan!





Paidan voi valita joko tuon pinkimmän tai ruskeamman. Ero on vain kankaan kohdistuksessa.





Paita ja hame ja alle sukkikset...





Tai paita ja legginsit, tämä olis pehmoinen yöpukunakin.




Tai koko setti, paita ja hame, alle leggnsit.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...