sunnuntai 4. lokakuuta 2009

Laura Ashley tunikoita

Kaikki trikoot on Eurokankaan Laura Ashleyta, ihania laadultaan eli hyviä.

Pilkkuleggarit sopii joka tunikaan, kun niitä sitten tein urakalla silloin joskus. Nämä on tehty aikaan ennen blogia ja ennen peitetikkikonetta eli kaksoisneulalla. Mutta tänään ne vasta otettiin käyttöön niin ajattelin samalla kuvata ne.


Näihin hyödynsin vanhoja talteenotettuja merkkejä. sinisen tunikan merkki on ostettu käsityömessuilta. Ne taitaakin olla taas marraskuussa, kivaa. Saa mennä tuhlaamaan rahansa sinne.

7 kommenttia:

Iita kirjoitti...

Ihania tunikoita! Tyttökin on niin suloinen!
Kiitos siitä kokovinkistä! Helpotti kuulla, että haalarin mittasuhteet ovat suunilleen oikein!
Saisinko vaivata vielä hieman? Olisiko teillä jonkun muun kokoisia haalareita, joita voisit mitata? Haluaisin piirtää haalarin kaavat eri kokoihin, ettei olisi vain yhden kokoa haalareita tarjolla. Itselläni ei ole mitään hajua montako senttiä lahkeisiin ja montako selkään on lisättävä/vähennettävä kun koko kasvaa/vähenee yhden vaatekoon.. (jos edes ymmärsit höpötyksistäni :D)
Kiitoksia :)

Niinu kirjoitti...

Oletko menossa Tampereen kädentaitomessuille?
Sinne minäkin:)
Mä olen vasta pikkuhiljaa oppinut tuon vanhojen vaatteiden hyödyntämisen, voi vitsit mitä kaikkea on mennyt jo kaatopaikalle:(
Tänään käytin vanhan villapaidan hihan (pilkottuna) pehmopupun täyttämiseen:)

NorppaStiina kirjoitti...

Voih! Ei muuta voi sanoa! Ja tuo neiti vasta ihana onkin! Muistan katselleeni tuota sinistä kukkakangasta mutten tyhmä ostanut. Nyt harmittaa. :(
Millä kaavalla olet tehnyt tunikat? Näyttää tosi toimivalta mallilta.

NorppaStiina kirjoitti...

Ja mistä tuo ihastuttava vaaleansininen pilkkukangas leggareihin on löydetty?

Annika kirjoitti...

Tosi hienoja tunikoita! Ja mitä suloisin tähtisilmäinen prinsessa :)

*kuiskaa* kun minäkin nyt olen alkanut miettiä tuota peitetikkikoneen hankintaa...niin
ajattelin kysäistä viisaammalta, jotta pystyykö sillä koneella nyt sitten mitä tekemään? Voipiko tavan ompelukoneen heittää pois kokonaan? Siis voiko peitetikkikoneella ommella kuin tavallisellakin ompelukoneella? Voiko sillä applikoida? Kiitos jos jaksat minua viisastuttaa :)

Riikka kirjoitti...

Iita: Me & I sivuilla sanotaan haalareiden koosta näin:
Koon 62/68 pituus on 61 cm olkapäältä lahkeensuihin, leveys rinnan kohdalla on 25 cm. Kokojen ero on pituussuunnassa 8 cm ja leveyssuunnassa 2 cm.

Onko siitä apua? Voin kyllä mittailla omiakin jos haluat. Mutta tuo on tehdastekoisten kokoero.
Kiva auttaa =).

Niinu: Kyllä sinne juuri, jos vaan mitenkään pääsen! En ole edes vielä katsonut koska ne mahtaa olla. Messukeskuksen sivuilta varmaan näkisi sen.

Norppastiina: Harmittaa itseäkin, etten ole merkinnyt muistiin, mikä kaava tuo oli. Epäilen vahvasti sitä Ottobren teekannutunikaa. Ja lehden numerokaan ei ole tiedossa... Pahoittelen.
Tuo pilkkukangas on myös Eurokankaan Ashleyta, sitä oli ruskeapohjaisena myös ja se jäi saamatta. Se olisi ollut enemmän minun väri. Tätä sinistä mulla vielä on turhaan kaapissa. Ota yhteyttä sähköpostiin, jos haluat ostaa sen pois!

Annika: Peitetikkikoneella saa peitetikki joko kaksi tai kolmilankaisena (näkyvät langat) tai ketjutikkiä, joka näyttää päällepäin suoraompeleelta, mutta joustaa. Eli voi ommella suoraompeleen näköistä, mutta ei se tavan konetta korvaa, on paljon kömpelömpi käänteissään. Aplikoinnit ei sillä taitaisi onnistua!
Jos ompelee trikoovaatteita niin periaatteessa tavan konetta tarvitsee vain lankojen päättelyyn, kaikki ei sitäkään tee, mutta minä teen ihan niin kuin koulussa on opetettu, ei sitten langat ala roikkumaan.

Kysy lisää jos tarviit jotain tietää, kun nyt ei itsellä tule muuta mieleen.=)

Iita kirjoitti...

Kiitos kovasti vaivannäöstäsi!
Muumipussilakanat ja ylipäänsä kaikki muumi on kyllä aika hittikamaa tällä hetkellä, ne vaan ovat niin sympaattisia :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...