keskiviikko 21. lokakuuta 2009

Tutta 50v vaate etsintää ja keräilyä

"Kerääkö" kukaan muu näitä vaatteita? Minä olen näihin hullaantunut ja tämän viikon niitä olen etsinyt ja haalinut tälläisin tuloksin.

Citymarketin myyjä haki ystävällisesti takahuoneesta vaatteita näytille, kun niitä ei ollut ehditty vielä ripustaa esille.Body Tuttaa, housut Muksumessuilta ostetut Marakattimarssi pillihousut.
Ruskeakin unihaalari. Tällä on nukuttu nyt pari yötä ja hihansuut venyneet hieman, muuten hyvä ja tyttö tykkää itsekin osoitella norsuja.Vihreä body ja punaiset joustofrotee prässihousut. Näitä on vaikein löytää eli ruskeat 86cm on etsinnän alla. Saa vinkata, mistä löytyis!

Ja kaveri (kiitos!!) toi tänään nämä Jesper&Juniorista. Potkarit on kokoa 80cm, mutta niihin voi laittaa pitkät resorit, jos ei mahdu noin päälle.
En kai minä ole ainoa näihin seonnut, kun kaupoista ainakin häviävät pikavauhtia!?


13 kommenttia:

Petra kirjoitti...

Mistä oot noi prässihousut löytänyt? Ihan hulluna en kerää, mutta punainen kokohaalari ja ruskeat housut löytyy ja jotain muuta haalin vielä lisää :D

pikkuriikki kirjoitti...

Mä just tänään lähin vartavasten Lahti reissulle noita ettimään...ostin ruskeat ja vihreät potkarit(ja meinaan laittaa resorit nilkkoihin) ja 2-osaisen yökkäri setin(paita ja housut), Lahen jesperissä oli mielestäni 86cm ruskeita prässihousuja...

Sannu kirjoitti...

Nettikuvien perusteella en oikein syttynyt näihin vaatteisiin, mut annas olla, kun kaupassa pääsin penkomaan :) Lempäälän Ideaparkin Jasper Junioriin tulivat juuri, muistaakseni maanantaina vasta purkivat laatikkoja, olisko tiistaina ollu hyllyssä. Päästiin tönkimään laatikkoja, kiltti myyjä...

Niinu kirjoitti...

Äsken kattelin kummitytölle Citymarketissa kokohaalaria,mutta kun ruskeassa ei ollut kokoa...niitä oli itseasiassa tasan kaksi jäljellä;taitaa olla suosittu väri...hintakaan ei ollut paha:)

Mimura kirjoitti...

Vau, onpa komea kokoelma :) Minä ostin tuon ruskean puvun, ruskean bodyn ja ruskeat housut. Nämä on aivan mahtavia!

Usi kirjoitti...

Minä oon myös ihastunut noihin <3 Ja osaa meiltä löytyykin jo.Legginsejä vielä etsiskelen:)

Marjuli kirjoitti...

Et todellakaan ole ainut! Minä en ole koskaan seonnut mistään vaatteesta, mutta nyt olen ihan sekaisin :D Harmi vain, ettei täältä Oulusta oikein saa kuin yökkäreitä ja ruskeita housuja. Kaipaan vihreää ja vauvalakista haaveilen... tietääkö kukaan mistä saisi noita lakkeja?

Anonyymi kirjoitti...

Eikö sinun tee pahaa tuollainen tuhlaus vaatteisiin? En tarkoita pelkästään tätä postausta, vaan myös vaikkapa noita haalarimääriä, jotka avoimesti esittelit ja myönsit, ettette ehdi pitää niitä.

Ymmärrän hyvin, että lapset halutaan pukea hyvin ja kauniisti, mutta kun lapsille hankitaan vaatteita enemmän kuin he ehtivät käyttää ja sitten myydään eteenpäin käyttämättöminä. En ymmärrä, mikä idea tuossa on. Eihän sillä taida voittoakaan saada, että vaatteita makuuttaa kaapeissaan tovin ja sitten myy eteenpäin.

Joskus kerroit, että itse tekemäsi vaatteet jäävät usein pitämättä vaatepaljouden keskellä, vaikka toisin toivoisit. Hölmönä ulkopuolisena sitä miettii, että jos kerran toivoisi niiden itsetehtyjenkin tulevan kunnon käyttöön, niin olisiko sula mahdottomuus olla ostamatta lapsille lisää vaatetta ja pukea sitten vaikka niitä itse tehtyjä.

Luuletko, että osaisit olla vaikka kuukauden ajan ostamatta lapsille mitään uutta vaatetta? Ompelisit kangasvarastoja pienemmäksi ja katsoisit, miten pärjäisitte entisillä. Ehkä löytäisit itsellesikin jotain muuta sisältöä elämään.

Toivottavasti et pahastu tästä kommentista, tarkoitus ei niinkään ole moitiskella vaan ihmetellä ja etsiä ymmärrystä sinun tavallesi toimia.

n i n n u kirjoitti...

Ihania ovat, en hullaantunut kyllä mitenkään megapaljon, koska käyttäjä on sen verta iso jo että löytyy pyjamana vain hänen kokoaan. (Mikä on ostettukin.)
Mutta jos mulla olis vauvaikäinen niin auta armias, tulisi varmasti joka väriä ja joka mallia kaupasta kotiin.
Tosin kyllähän niitä nytkin muutama tuli säilytettäväksi ostettua.

Riikka kirjoitti...

Petra: Prässihousut ostin "nettitutulta", joka oli ne lastenvaateliikkeestä pohjanmaalta löytänyt. Ja saan vielä muutkin värit häneltä! Ne ei vaan ole kotiutuneet vielä =).

Pikkuriikki: Laitahan kuvia tuunauksesta, eli niistä resoreista. Itse en ole vielä ehtinyt noita sovittaa saati tuunata.

Sannu: Mullakin on osa tuolta jesperistä, kaveri toi. Itse harvemmin pääsen kotoa minnekään...

Marjuli: Ideaparkin jesperissä oli lakkeja. Vauvakokoja tietenkin vaan eli en itse voinut ostaa.

Anonyymi: En minä pahastu tuskin koskaan. Saa laittaa kommenttia. Kyllä, minulla on välillä huono omatunto ostamisesta.
Ompelumäärää yritän hillitä sillä, että myös myyn niitä, enkä tee kaikkea omille. Ja nyt voisi alkaa ommella joulua ajatellen muille. Omille ei voi, kun näkevät äidin työt ja uskovat pukkiin vielä.
Haalareista on moni saatu kaverilta niin, että saan käyttää omalla ja myyn ja annan sitten rahat hänelle. Ihan hyvä kauppa mun mielestä, kun vaatteista niin pidän. Voittoa ei tosiaan myynnistä saa.
Mun vaatehulluus ei liity vain ostamiseen ja ompeluun. Tykkään myös suunnitella, pestä, silittää (jos on aikaa), viikata, ripustaa, järjestää yms.
Osa myymis-ostamis ruljanssista johtuu siitä, eträ esikoinen ja keskimmäinen on aivan erityyliset. Eli keskimmäinen ei huoli esikoisen vanhoja sporttivaatteita, vaan täytyy olla tyttömäistä. Se harmittaa tietenkin, mut oon päättänyt etten siitä tappele, kun meillä on muuten jo tiukka kuri lapsilla.
Tiedän, että ymmärtäisit jos voisin kertoa tarkemmin, joten jos laitat sähköpostia niin kerron mielelläni. En kuitenkaan näin julkisesti.

Jokatapauksessa siihen olen jo päässyt, että ostan tarpeeseen, ompelen "turhaa" =D. Ja myyn ylimääräiset pois, kaapeissa en kestä turhia tavaroita muutenkaan. Meillä on aika tyhjää, siitä voisit yllättyä.

Kiitos kaikille muillekin kommenteista! Lisää vaan!

pikkuriikki kirjoitti...

Moi Riikka
Laitoin just kuvaa tuunatuista potkareista...tervetuloa "vierailulle"..

Riikka kirjoitti...

Tulin lisäämään, että jos joku näitä etsii vielä niin Ideaparkin Minimanissa oli paljon näitä ja halvemmalla kuin muualla! Itse en enää ostanut, mutta esim housut oli siellä 7,50€, kun muualla ne on. ollut kympin pintaan.

Outi kirjoitti...

Tuollaset alimman kuvan ruskeat norsupotkarit on meilläkin joskus ollut, kokoa 50cm. Käytössä olleet kenties 70-luvulla jo mun jalassa, ja 1990- ja 2000-luvulla äkkiä laskien ainakin 7:llä lapsella (kiertäneet siis sukulaisillakin). Nyt olleet hukassa, nuo iki-ihanat potkarit. Meidän neidin innostuessa nukkeleikkeihin kaipaisin näitä nukelle. Joka paikka meiltä ja sukulaisilta on käännetty läpi, muttei löydy mistään. Voitte arvata miten suunnattoman harmistunut oon...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...