torstai 25. kesäkuuta 2009

Paljon apinoita

Nyt tuleekin paljon kuvia. Viimein sain tehtyä sen kuopuksen tarvitseman hupparin niin nythän sitä ei helteessä tarvita...

Apinahuppari myllymuksujen joustofroteesta Suuren käsityölehden 10/2007 kaavalla, jota muokkasin kyllä reilusti.

Ulkona viimein nämä nepitin. Kotimäen puoti toimi moitteettomasti ja nopeasti.
Hihansuihin laitoin resorit niin on pitkäikäisempi takki. Tää on kyllä täydellisen ihana ja pehmeä. Vuorikin on joustofroteeta (eurokankaan).


Mietin et naapurit pitää hulluna, kun puen kamalassa helteessä takkia vauvalle, mutta äkkiä piti saada kuva =D.Jämäpaloista sitten haalarihousut, saman lehden kaavalla ja reilusti muokattuna myös. Varsinkin pituutta lisäsin, eli nämä on täyspitkät housut syksyksi.
Otin kuvia myös ompelusta. Takin resorikaitalehuolittelu on niin pitkä, ettei mitenkään selviä ilman jatkosaumaa resorissa. Minä hoidin sen näin.

Viereisellä ompelukoneella jatkosauma.

Sitten varovasti eteenpäin pinseteillä paksua kohtaa eteenpäin auttaen. Se ei muuten etene nauhankääntäjässä. Ja saumanvarakin pitää leikata melkein olemattomiin.

Tässä kuva valmiista jatkoksesta ja se jäi takin helmaan niin ei siellä haittaa.


Tämä taas on lopetus ja päättely. Siisteinhän olis jättää sivusauma auki ja resorinpäät sinne, mut olin laiska enkä jaksanut, koska vuoritin takin.


6 kommenttia:

Hiipu kirjoitti...

Hieno huppari! Meilläkin on huppari puutelistalla, onneksi ei näytä ihan lähipäivinä tarvitsevan... Kiva oli nähdä kuvia myös noista kanttauksista, näkyy olevan omat jujut tuossakin koneessa, mutta hyvin sä olet sen kanssa päässyt sinuiksi.

Hantta kirjoitti...

Löysin vasta blogisi, ja tulen uudestaan, sen verran ihania ompeluksia löytyy.

Millaiset ompelu vehkeet sulla löytyy kotoota?

Niinu kirjoitti...

On se vaan ihqua tuo kangas,
niinkuin on muuten mallikin:)
Mun ompelukset jäi tänään vähemmälle(lue: tekemättä), mutta oli mukava päivä lasten&ystävien kanssa kirpparin hulinoissa; loppuillaksi sain vielä suloisen kummitytsyn hoitooni:) Mutta jos huomenna...

sanna-mari kirjoitti...

Ihania.:) Kyllä kelpaa syksyllä kun kelit viilenee...
sinä saat kyllä tosi siistit ompeleet noihin kanttauksiin!!

Hanna kirjoitti...

Oon kade tuosta koneesta sulle :) Janome sulla tais olla. Oletko ollut tyytyväinen ja onko vaikee käyttää? Meilläkin on apinatakki ja on kyllä ollut kovassa käytössä.

Riikka kirjoitti...

Kiva kun on paljon kävijöitä =).

Janome on kone ja malli coverpro DX1000 muistaakseni. Koneessa ei vikaa, käyttäjässä ehkä välillä eli hankalaa on ollut varsinkin aluksi. Aikoinaan oon käynyt Mallipukineiden valmistajaksi/pukuompelijaksi koulut ja sieltä vähän apuja on jäänyt mieleen. Ja harjoittelulla selviää kyllä. Ohjeet on enkuksi, mutta selkeät ja kuvalliset.

Nyt on taas uus konekuume kyllä, mut se ei liity peitetikkeihin =).

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...