sunnuntai 14. kesäkuuta 2009

Manssumekkoja

Strawberry-tunika Ottobre 3/2008.
Nauha Farbenmixin ja tilattu Iinulta. Olis mekko ollut ok ilmankin, mutta ihastuin tuohon nauhaan niin tuli se laitettua.
Resorit on tehty kahdesti. On ollut sitä taistelua peitetikkikoneen kanssa ja ensin tein pääntiet ja purin. Resori oli oikeanväristä, mut liian löysää. Ei kun purkaman ja alusta. Säädin koneenkin uusiksi alusta asti ja kannatti! Alkoi homma sujua ja nyt voi olla tyytyväinen.
Stawrebby tunika oli esikoisen ja keskimmäiselle ei riittänyt kangas kuin T-paitaan ja hän ei T-paitoja pidä, joten lisäsin rimpsun helmaan. Tuomiota en ole vielä kuullut eikä ole sovitettu. Tein pariksi leggarit, caprimittaiset Marimekon pallotrikoosta. Kaava Suuri käsityölehti 1/2009 lyhennettynä legginsikaavasta. T-paitakaava Ottobre 3/2008.
Tässä lähempää kuvaa kaitalehuolittelusta (Janomen nauhankääntäjällä). Säädin vähän ohjeen vastaisesti niin sujuu paremmin. Ohje käskee säätää resorin ylä- ja alakäänteen täysin päällekkäin, mutta silloin minulla alkaa tikki heittelehtimään. Nyt säädin alakäänteen hieman leveämmäksi niin sujui.

Eli oikealla puolella tikki on reunassa kuten kuuluu, mutta nurjalla ei aivan reunassa. Kelpaa kuitenkin minulle nyt näin, koska tikki ei enää karkaile minne sattuu. Neuloista oli käytössä keskimmäinen ja oikea.

Mansikkatrikoo De stoffenstunterilta . Kiva kauppa ja ihania kankaita, mutta posteja maksoin 23e.


6 kommenttia:

Hanna kirjoitti...

Tulin vastavierailulle :) Täältähän löytyi vaikka mitä kivoja juttuja! Vierailen jatkossakin!

~Maria~ kirjoitti...

Kiitos peitetikkikonevinkeistä, kokeilenpa minäkin tuota(kin). :)

Riikka kirjoitti...

Hanna: Kiva kun tulit! Tervetuloa!

Maria: Eli ensin tietenkin säädin niistä valkoisista ruuveista sen ompeleen osumaan kaitaleen reunaan ja sitten niistä metalliruuveista sen taitteiden kohdan. Vaikea näitä selittää ilman kuvia, mut luulen, että ymmärrät kun oot koneen kanssa pelannut ennestään =).

~Maria~ kirjoitti...

Juu, ymmärsin. :)

Osaisitko auttaa tuon Empirchen kaavan kanssa, kun en saksaa osaa, eli onko kangasmenekkitaulukon alla helman mitat? Siis että helma varmaan tulee neliskanttisesta kaitaleesta, kun ei kaavassa sitä ollut? Vihdoin ajattelin kaavaa testata ja nyt olen jumissa.. Ja eihän kaavassa ole valmiina saumanvaroja? nuokin kun vaihtelevat...

Riikka kirjoitti...

Itse pläräsin netin ilmaista sanakirjaa ja päädyin siihen, että taulukon alhaalla viimeiset mitat ovat helman mitat. Breite=leveys taitteelta leikattuna ja länge=pituus.
Saumanvarat lisäsin leikatessa.

Itsekään en saksaa osaa, eli jos joku on erimieltä niin saa korjata. =)

~Maria~ kirjoitti...

Ok, samaa mieltä siis ollaan ja jos sinulla tuli tuolla hyvä, niin minäkin teen silleen. :D Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...