tiistai 31. tammikuuta 2012

Tuleva Selia joustofrotee on.....

Olipa hommaa tuossa tulosten laskemisessa! Kommentteja oli blogissa, facessa ja mun sähköpostissa sekä pari suullista "netittömiltä", mutta ompelevilta kavereilta. Yhteensä 273 kommenttia/osallistujaa! Vain pari jouduin hylkäämään, koska niissä ei sanottu vain yhtä ja ainoaa, parasta kuosia.

Tuloksia:
1. Kissa-sieni 80 ääntä
2. Kopotikopoti 73 ääntä
3. Runoratsu 80 ääntä
4. Herttahuu 40 ääntä  

Herttahuu taipui monen suussa herttasuuksi, mutta siitä ei diskattu =). Herttahuu kuitenkin hävisi tälläkertaa, kun taas kolme muuta olivat todella tasaväkisiä ja ensimmäisen sijan jakoi Runoratsu ja Kissa-sieni. Kevääseen parhaiten olisi sopinut ihana kopotikopoti, mutta sillä on (tosin vain hieman) vähemmän kannatusta. Lopullinen päätös syntyi ajankohdan perusteella, eli päätin keväisemmän eli Runoratsun voittavan ja pääsevän ensiksi tuotantoon. Kissa-sieni pääsee tuotantoon mahdollisesti syksyllä, koska on tummempi ja syksyinen sieni-kangas. Edellyttäen tietenkin, ettei tämän ensimmäisen kanssa ole suurempia hankaluuksia =).

Voittaja: Runoratsu!


Kuosista tuli monelle mieleen lapsuuden keinuhevonen. Kuosin lähtökohtana oli retroinen unisex kuva, mutta myös vähän "polkadottia" ja Pikkukiiski sen hienosti toteutti (myös niihin muihin vaihtoehtoihin). Kiitos!

Kuosikisaan kuului myös arvonta osallistujien kesken. Palkintona valinnan mukaan lahjakortti Seliashopiin tai metri tuota Runoratsua. Ta-daa...voittaja on....

Unikuu 
Onnea!

Kommentoit näin: 2. saa mun äänen. laittakaa sit kokoa niille kuoseille eikä sellasta pientä piiperrystä..
ja jos voitan niin kankaana haluan. 


Omakin toiveeni on alun alkaen ollut, ettei kuosi ole liian pieni ja tätä toivoi moni muukin. Joten kokoa olen toivonut myös kangastehtaalta.

Etsin kunnes löydän...


Tuli tarve saada Marimekon musta-valkoista raitatrikoota, vaan ei löydy nyt mistään! Saa edelleen tarjota, jos jollakulla on ylimääräisenä. Halusin yhdistää sitä keltaisiin resoreihin. Siksi tein tämän paidan, mutta raidallinen olisi kivempi kuin pallollinen. Tyttö kyllä tykkäsi tästäkin ja on pitänyt, lähti tänäkin aamuna tämä päällä kouluun, alla tärähtänyt kuva.



Tänään on Selia kankaankin arvontapäivä, yritän saada tulokset blogiinkin asti vielä tänään....

maanantai 30. tammikuuta 2012

Hiihtoloma tulee pian!

Sen vuoksi kaupan ale on jo näin kiva!
Löytyykö teille vielä sopivaa talven piristettä? Seliashop
Tuotteet on valmiiksi hinnoiteltu, ei koodeja tälläkertaa =).

sunnuntai 29. tammikuuta 2012

Yllätys Etelä-Koreasta


Pienoinen yllätys oli saada paketikortti (postin mukaan jo toinen ja olivat lähettämässä pakettia takaisinpäin), jossa oli lähettäjänä Etelä-Korea, ei mitään muuta. En saanut millään muisteltua, mitä se voisi sisältää ja mietin jo, että mikä "pommi" se voi olla??

No kerrankin sain yllärin, kun niistä tykkään! Paketti sisälsi yläkuvan kankaat, jotka olin tilannut Etsystä vai olikohan Ebaysta ajat sitten. Tuo kuvassa isoimpana näkyvä ribbitrikoo on vielä lisäksi juuri sen laatuista, mitä olen etsinyt jo vuosia, aivan täydellistä! Muut kankaat yläoikealta lähtien: Harmaa joustava trikoo/resori, vihreä tähtijoustofrotee, keltainen tähticollege (ihana!), alarivissä v.pun sydänresori, ribbitrikoo ja raidallinen joustofrotee.

Edit. Löysin sen kaupan, oli Etsyssä ja teinpä samalla uuden tilauksen.Edit2. Sainpa todella huonoa palvelua, kun kysyin, voisiko kuponkialea saada mitenkään jälkikäteen =/. Tilaus peruttiin kokonaan, hah! Olisin kyllä kankaani halunnut ja sen ilmaisin.

Monesta tiedänkin jo, että mitä teen. Ja osa on jo aloitettukin ja kun saan valmiit kuvattua niin palaan asiaan.



Tässä alakuvassa on joustiksia, joista voi tilatakin.

lauantai 28. tammikuuta 2012

Säilötyt Marimekot pois


Kangas on ollut piiitkkääään kaapissa, koska sitä "on säästelty". Ostin joskus Marimekon tehtaanmyymälästä tätä ja se on sellaista ohkaista, pehmeää, joustavaa trikoota/jerseytä. 3-vuotiaalle kokeilin viimeinkin Iines-kaavaa, pidennettynä. Niin moni muukin on sanonut noista hihan istutuksista, ettei tiedä tykkääkö vai ei...sama tunne täällä. Tyttö itse tykkäsi tosi paljon!
Kuvattu taas aamulla klo 7 jälkeen, joten vähän on tumma kuva.



Isosiskolle oma kaavakokeilu nappilistalla koossa 152cm ja tämän tein odottelemaan kesää.


Kokeilin Ottobren nappilistaohjetta, vähän muuntelin kyllä heti, mutta ihan ok ohje ja hyvin onnistui. Kangas on tähän vähän haastava ohuisuuden ja joustavuuden vuoksi. Lisäksi nuo nepparit on anorakkineppejä, joten vähän turhan jykeviä. Ei kuitenkaan näin ison kokoisessa vaatteessa haitanne.



Resori on myös Marimekon.


Näissä viimeisissä sovituskuvissa on väri lähinnä oikeaa. Yläkuvat on otettu kameran asetuksella "akvaariokalat" , sillä sai lähimmäksi oikeaa, mutta vähän turhan vihertäviä ovat ne kuvat =D.


perjantai 27. tammikuuta 2012

Toinen versio 70´s haalareista


Tässä toinen versio, ensimmäisethän oli nämä ja kolmannet olis myynnissä leikattuna paloina. Päätin, ettei me kolmia samanlaisia tarvita, mutta olin jo leikannut tummanruskeat tälläiset (oikeasta vakosametista) koossa 110cm eli ne myyn pois, saa kysellä =). Voin tietenkin myydä ne myös ommeltuna.


Nämä toiset on nyt babycordia ja alavarat ja taskujen vuoret samaa kangasta, halusin täysoranssit! Kangas on Myllymuksuilta, oranssi vetoketju löytyi ompelijanmaailmasta ja napit on retrot.


Takataskut jätin pois ja lahkeisiin laitoin pituutta lisää ja kumpparit nyt aluksi. Kuvausrekvisiittana kauan haaveilemani paita, joka vihdoin tuli aleen ja ostin sen Niilo-Ilosta. Sopii nyt hyvin haalareiden kanssa.


Ja hämyinen kuva eilisaamulta, päiväkotiin lähdössä. Pelkäsin, ettei tyttö näitä aamulla huoli päälleen, vaan reaktio olikin: "Kuuluuko tää vetska avata? Minä ite!!" ja päiväkodin täti sanoi, että housut oli auki edestä ruokaillessakin, kun se vetska oli niin kiva =). Päikkypäivän jälkeen siirsin vähän nappeja, että saatiin olkaimiin mittaa ja tyttö värjäsi nämä myös jo vesiväreillä ja illalla oli suuri tahranpoisto-operaatio, onneksi lähti!

torstai 26. tammikuuta 2012

Haalareita shortsimallina


Kahdet shortsihaalarit pienelle pojalle.



Kaupanpuolelle on nyt lisätty Tilaustuotteisiin haalarihousut, sinne on lisätty myös lätsät. Kaikki retrokankaita on mahdoton listailla kauppaan, joten lisäilen sinne lähinnä uusia kankaita tai retroja, joita on enemmän. Nyt alkuksi siellä on uusia lätsäkankaita, joista voi napsutella mieleisen.



Valikkoihin on lisätty Lyhythihaiset paidat ja tämä sieltä jo löytyykin.

keskiviikko 25. tammikuuta 2012

6 vaatetta, yhdistelykuvia


Tilauksesta kaksospojille paidat, housut ja haalarit. Kaikki vaatteet kokoa 98/104cm ja kankaat luomua Ikasyrilta.


Aivan ihanan tuntuisia ja näköisiä nämä kankaat! Miten se luomu onkin pehmeämpää?


Kuvatessa kokeilin eri yhdistelmiä vaatteista ja sitten on vielä on ne perussetit eli samanlaiset yhtäaikaa päällä.



Polvipaikat sain ideoida ja tein nämä pitkään mielessä olleet, nämä oli uusimmassa Ottobressakin, mutta ennen sitä olen nähnyt ne muuallakin. En vaan muista missä!


tiistai 24. tammikuuta 2012

Toinen päivä vihreää

Vihreä ompelut jatkuu. Tämän retron joustofroteen bongasin hamstereista, kokeeksi otin ja se on ihan hyvän tuntuista, joten pääsi mekoksi.


Hassu kaava, kun oli tarkoitus ensin tehdä ihan toisenlainen mekko ja kaavana oli haalarihousujen yläosa...mutta sitten halusinkin pitkästä aikaa tuollaiset kantatut taskut. Eli mekon yläosa on haalarihousukaavalla, helmaan vaan leventäen.

Koko 110/116cm ja kesäksi tätä ajattelin, mutta meneehän se hetikin paidan päällä.


Kankaasta tulee mieleen ruutulippu, vihreänä ;).


Kauppaan sain valmiiksi myös jotain vihreää, näitä luvattuja sydänhaalareita.


maanantai 23. tammikuuta 2012

GreenDay

Otsikko oli ihan siitä, että oli pino leikattavia ja ommeltavia vihreitä kankaita ja koko ajan oli mielessä tuo Green Day. Ei liity bändiin mitenkään ;), jos joku Googletti tänne sen perusteella.


Vuoritettu dinohaalari pienelle pojalle asiakkaan toiveiden mukaan. Tässä oli haastettakin ja tähän menikin useampi päivä, että sai materiaalit kasaan ja haalariksi. Haara on avattavissa Kam-nepeillä ja edessä on vetoketju. Tuli kiireesti näpättyä vähän huonot kuvat, mutta kaipa noista vähän näkee. Tassut on aplikoitu ja niissä on kynnet. Haalari on kooltaan 80/86cm.
Haalari on velouria (omasta kaupasta), vuori trikoota (Triteks).


Samaan tilaukseen talvipäähineitä, dino kaulaliinan kanssa ja pupu.


Ja vielä mustat sydänpeppuhaalarit.


Ja vielä kaupan viikon tarjous:
Koskee valmiita tuottteita ja on voimassa tämän viikon ajan.

lauantai 21. tammikuuta 2012

Kuopuksen kesää -alaosat


Otsikosta voi päätellä, että yläosapostauskin on tulossa ;). Tässä niitä alaosia, legginsejä...miten niin varaudun kylmään kesään? Lämmin talvi-kylmä kesä...eiks se mene niin? Ei se vuoden keskilämpö kuitenkaan voi asteilla nousta eli minä tosiaan varaudun sellaiseen "aina legginsit jalassa"-kesään ja tänä vuonna on tavoitteena ommella ne legginsit ihan itse, ei saa hakea kaupasta.

Nämä ensimmäiset on caprit ja halusin kokeilla jotain uutta, halkiot lahkeensuihin ja niihin pallolliset alavarat. Ihan kivat.


Mustavalkopallolliset, trikoo Jofotex.


Stenzotrikoiset (lopun tästä laitoin kangashamstereihin myyntiin, vink), kangas Michas&Stoffecke.


Nämä esittelin jo aiemmassa postauksessa, tämä trikoo on kirpparilta ja olen sen saanut lahjoituksena.


Punaiset, en muista mistä trikoo on peräisin, ehkä jostain ylläripaketista.


Ruskeat caprimallia.


Marimekon trikoosta Lindexin sydänpolvia jäljitellen harmaaraidalliset.


Kaikkien legginsien vyötäröt tein tällä tapaa, sen olen huomannut käytössä paremmaksi lapsen päällä.

Ja siinä ne on kaikki. Sama homma pitäisi vielä tehdä esikoisen kaapintäydennykseksi. Hänelle menee tosin jo kangastakin niin paljon, että saatan turvautua kaupankin valikoimiin. Saa nähdä miten inspis iskee tai ei iske.


torstai 19. tammikuuta 2012

Lintuja kesään


Nämä Michas&Stoffecken ylläripaketin trikoot piti ommella pois,  koska uusi paketti on tulossa. Näistä tuli kesävaatetta.
Yläkuvan T-paita on Ottobren (Puffis?) kaavalla, olen joskus piirtänyt sen isosiskolle ja nyt kaava oli pienimmän kokoa. Seuraavan kuvan mekko samalle kaavalla, mutta avarsin pääntietä, jätin rypytykset pois ja vaihdoin ne laskoksiin. Tuli parempi näin.



Tässä näkyy etulaskos. Kankaat on vähän levottomia omaan makuun, mutta valmiina vaatteena tämä ruskea varsinkin on oikeastaan kiva.


Kesän legginsiurakka aloitettu. Lupasin nimittäin itselleni, että tänävuonna niitäkään ei saisi ostaa vaan ne voi ommella. Kankaitakin yritän olla ostamatta, tämäkin raidallinen jämää kummipojan yöpuvusta.


Sopii kummankin yläosan kanssa. En olisi varmaan ikinä tarkoituksella ostanut tätä, mutta niin se vaan sopii.
Legginsit omalla kaavalla. Niitä on kohta vino pino, esittelen ne kun sen aika on. Nämä vaan satuin jo kuvaamaan yläosiin sopivina.


Parit tilausmekot samalla, vanhoja tuttuja pienin muutoksin.




Kiitos paljon kaikille kankaan kuosivalinnassa auttaneille! Teitä on paljon, mutta tasaista on edelleen eli vaikea valinta. No, vielä on aikaa vastailla jos et vielä ole omaa mielipidettä kertonut.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...