tiistai 17. tammikuuta 2012

Neulottuja ja ommeltuja pääasioita


Uutena vuotena Mummolareissulla valmistui Hiiripipo, lankana Kelo. Ei mennyt kauaa, lapset katsoi Heinähattu ja vilttitossu elokuvan ja silläaikaa minä sain pipon tehtyä! Siitä innostuneena harmitti, ettei mukana ollut enempää lankaa...ajattelin tehdä sitten hiiren kasvot kotona....


Kotimatkalla poikkesin kesken automatkan hakemassa lankaa, puikot kun oli jo valmiiksi mukana ja ohje päässä muistissa. Pystyi pimeässäkin virkkailemaan. No poikkeamani kaupan valkoimissa ei ollut Kelo-lankaa, joten mukaan lähti Crystalia ja autossa siitä tuli pipo. Yksi kerä riitti juuri ja juuri. Kotona tein tupsun ja tytön haluaman hylkeen Isoveljestä. Hylkeeseen on käsin ommeltu pikku helmiä reunan ympäri.Kotona Hiiri alkoi miellyttää sellaisenaan, en halunnutkaan sille enää silmiä tai nenää. Mutta kotikaupasta lisää lankaa ja isosiskolle (melkein) samanlainen. Hänen hiirelleen tuli pyöreät korvat ja pipon koko suurempi, muuten sama malli. Mallin alkuperä oli Ruttunutun ohje, paljon muokaten. Minun käsiala ei sopinut ihan siihen ohjeeseen ja nämä on tehty 10 koukulla ja silmukoita  ja rivejä lisäillen. Huippu ohje, kiitos Annikalle! Ilman tätä olis jäänyt pipot tekemättä kokonaan!

Nyt taas tekis mieli virkkailla näille neniä...hmmm. Mitä mieltä olette, onko liian tylsät noin? Toisaalta, minulla on hyvin tylsä/yksinkertainen maku.
Sydänaplikoituja velourpipoja tilauksesta. Tosi kaunis tilaajan ja hänen tyttönsä päässä, kuvitelkaa tumma tukka tuolta alta hulmuamaan ja kasvoille enemmän väriä, kuin tuolla kalpeanaamaisella päälläni...=/.Dinoja tilauksesta. Tilaamalla saa myös niitä "välikokoja", etenkin koko 50/52 on suosittu koko, samoin nauhat saa pyytämällä. Voi tilata ihan kaupankin kautta ja laittaa kokotoiveen tai päänympäryksen lisätietoja kohtaan niin huomioin kyllä.

Yläkuvan pipo on puuteri v.pun-valkoinen, alakuvan v.sin-harmaa.Velouhiippoja saa myös tilauksesta, tässä yksi.Kirpparilta löytyneeseen päikkyä varten ostettuun Reimateciin piti tehdä pipo, meillä ei ollut yhtään tuonväriseen sopivaa valmiiksi kevättä varten, joten kaivelin trikoovarastoja ja tein kääntöpipon.


Apiloita...tai pyykkinaruja. Mallina simppeli neliö ja tyttö tämän kerran täällä blogissa jo esittelinkin, klik.

7 kommenttia:

Anni kirjoitti...

Tuo hiiripipo on valloittava juuri noin, todella ihana! Pysyispä tosiaan ne puikot kädessä!

Muutenkin ahkerana olet taas ollut! :)

NorppaStiina kirjoitti...

Suloisia nuo virkatut! Minunkin mielestäni nuon virkatut on kauniita ilman mitään ´koristuksia´.

Riikka kirjoitti...

Kiitti, ehkä ne saa sit olla noin. On niitä jo pidettykin noin ja ei lapset ainakaa muistaneet vaatia silmiä, vaikka silloin aluksi ne lupasin...

MirvaƸ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ kirjoitti...

Ihania nuo virkatut.Voi kun osaisi =P

Riikka kirjoitti...

Varmasti kaikki osaa tuolla RuttuNutun ohjeella, se on oikeasti hyvä ja helppo ja ennenkaikkea nopea!

Anonyymi kirjoitti...

Hei!

Olisiko sinulla suositella hyvää ompelukonekorjaamoa Tampereella?

t. vastikään muuttanut

Riikka kirjoitti...

Pispalassa Ompelukonekeskus Koivu!
www.ompelijanmaailma.fi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...