tiistai 1. marraskuuta 2011

Neulottua, virkattua, korjattua ja paikattua


Muistaako joku, kun etsin neulojaa, joka tekisi meidän esikoiselle villasukkia?  Itse en meinannut saada aikaiseksi. Säärystimiin aloin kuitenkin itse tuhoamaan jämälankoja, loppu oranssia seiskaveikkaa. Jossain blogissa näin aivan ihanan kaulurin, missä oli napit! Siksi laitoin itse napit säärystimiin, napit on kierrätettyjä vanhoja, vähän eriparisiakin.
Saisinkohan nyt omat säärystimeni takaisin, tyttö oli nekin ominut itselleen. Hän piti alunperin säärystimiä öisin (kasvukivut), mutta nykyisin myös koulussa legginsien kanssa.
Kahtena peräkkäisenä päivänä tyttö sai legginsinsä polvesta puhki. Ehdin jo sanomaan, että vie roskiin...kunnes huusin perään, että eikun vie pyykkikoriin! Muistin tämän paikkausidean, taisi olla Iinun blogista tämä. Eli virkataan kukkia ja paikataan niillä polvet. Sopisi vielä paremmin villaleggareihin, nämä on ihan trikoisia.


Kukat ihan omasta päästä virkkailtu. Jämälankoja saa näihinkin menemään!Ja kun nuo kylmät ilmant pikkuhiljaa tulee, oli tytölle saatava sukatkin. Aamulehden Moro-liitteessä oli jokuaika sitten junasukkien ohje (vauvojen), niistä suurentamalla tein koon 37/38 koon sukat. Kantapään muutin ohjeesta poiketen kaksinkertaiseksi, hyvä netti ja sen neuvot! Ei olis ilman kuvallisia ohjeita onnistunut ;). Lanka on näissäkin oranssi seiskaveikka, mummolta "lainattu".

Ja löysin yhden neulojankin silloin elokuussa, ehkä pian esittelen hänenkin tekemät sukat täällä.


Nyt onkin lankakaapissa aika hyvä tilanne, eli jämälankoja ei ole enää paljoa.... voisi vaikka aloittaa jotain uutta...mitähän se olisi? Vaikka se nappikauluri, onko missään sellaiseen ohjetta? Vinkkejä saa antaa.

5 kommenttia:

Nelli kirjoitti...

Aivan ihania värejä <3

jarna kirjoitti...

Niin ihania! olet taitava!
Napit säärystimissä on ihana idea.

Susanna kirjoitti...

Mä olen tehny kaulureita tällä ohjeella: http://www.garnstudio.com/lang/fi/visoppskrift.php?d_nr=98&d_id=34 lankaa/puikkoja muuttelemalla saa lapsellekin sopivan.

Erja kirjoitti...

Hieno oranssin sävy säärystimissä ja sukissa ja napit viimeistelevät säärystimet hienosti!

Novella kirjoitti...

Ompas ihania neulomuksia täällä.

Muutenkin käyn säännöllisesi ihailemassa ompeluksiasi. Ja arvonnassa voittamani pilvivelourhousut ovat neidillä edelleen käytössä, ne on mainiot!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...