torstai 3. marraskuuta 2011

Farkkutuunausta

Esikoisen kaappia siivotessa osui käteen jo polvestakin paikatut Hilfigerit. Tyttö ei huoli, näissä kun on tavallinen nappi, eikä neppari. Aloin tuunaamaan näistä hametta ja piti ohjekin teille tehdä. Se jäi sitten vähän vaiheeseen, kun ompeluinnostus vei mennessää ja kuvailu unohtui...Tästä kuitenkin lähdetään liikkeelle, takataskut puretaan irti alaosistaan, ei tarvitse purkaa ylös asti.

Sitten laikataan yläosa sopivan korkuiseksi, huomioiden, ettei leikkaa taskupusseja tai takataskuja rikki. Ja niin, että vetoketjuhalkion alle jää vielä saumanvaraa.Tähän loppui mun kuvaus ja seuraavassa jo valmis hame. Leikkasin kaksi täysleveää puuvillakaitaletta, toinen kaksi kertaa niin korkea kuin matalampi. Molemmat kanttasin vinoon leikatulla retrovinonauhalla. Sitten kaitaleide ompelu renkaiksi ja kaitaleet päällekäin ja yläosastaan rypyttäen kiinni farkkuosaan. Melko helppoa ja nopeaa!

Lopuksi sitten vielä takataskut takaisin kiinni hameeseen. Jossain Ottobressa on muistaakseni tälläisen hameen ohje, mutta siinä ommellaan alusta asti tuo yläosakin, tämä on huimasti nopeampi tapa ja tällä tavalla sain vielä isosiskon hylkäämät farkut hyötykäytöön, pikkusiskon hameeksi. Taitaa tosin mennä odottelemaan ensi kesää, on senverran kesäisiä nuo Michas&Stoffecken puuvillat.

Keskimmäinen (jolle tämän tein) toivoi pinkkiä rimpsua, minä turkoosia. Näistä kankaista löytyi molempia ja molemmat on ihan tyytyväisiä lopputulokseen.

Juuri kun olin tuon yläosan saksinut, näin Mekkotehdas blogissa ne Angry birds farkut, olisikohan esikoinen pitänyt näitä vielä lintupaikoilla...hmmm. Ehkä seuraavat rikki menevät farkut saavat jonkun kivan polvipaikan....Lahkeitakaan en pois heittänyt, vaan kuopus sai vielä hamosen. Tästä tykkään oikeastaan paljon enemmän, kuin rimpsuversiosta. Tämän kasasin vaan saumurilla ja laitoin korkean Triteksin raitaresorin. Aluksi huolittelin helmankin saumurilla, mutta lopulta päädyin kuitenkin tekemään helmakäänteen. Tämäkin menee odottelemaan kesää. Huomaatteko mikä kesän kaipuu minulla jo on? Kangaskaapilla tekisi mieli vain suunnitella kesävaatteita, huoh. En anna vielä itselleni lupaa, jospa joulu edes ensin alta pois ;).Tänään tätä kokeiltiin "ihan vähän" jo päiväkotiin. Minusta korkea resori on kiva tuossa paidan päälläkin! Matti Nykänen tyylillä =O. Yleensä otan kyllä aina pois, jos joku on pukenut lapseni noin (Velourhousut paidan päällä tms.), mutta tämän mallin kanssa menettelee =D.

Olipas tänään asiaa ja asian vierestä. Hauskaa päivää kaikille!

Edit. taas Blogger "söi " kuvat, uusi yritys...


4 kommenttia:

PikkuHoo kirjoitti...

Minä tykkään molemmista hameista :) Itselle voiskin tuunata tuollaisen rimpsuhame tyyppisen, täytyypä laittaa idea muhimaan :)

KahviKaneli kirjoitti...

hIENO!
Ja ideana muutenkin kiva juttu, että voi käyttää pois mitä ei muuten tulisi käytettyä. Pidän tuommoisesta farkkuhameesta, ehkä innostun tätä kokeilemaankin joskus? Sitten kun ompelutaidot karttuvat.

Nunu kirjoitti...

Kivoja hamosia. Munkin pitäis vääntää esikoiselle hameita , ja nuo ois kyllä nopeita tehdä. Täytyypä laittaa muistiin, jos sopivat farkut osuis kohdalle.

Kielo kirjoitti...

Minä tein tytölle myös kesällä tällaisen hameen erään kirjan innostamana. Tyttö kyllä tykkäsi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...