maanantai 21. marraskuuta 2011

Pakkasvarustelua (kauluri-tutoriaali)

Pitkästä aikaa vierailin Etsyssä ja tarttui mukaan pipon virkkausohje. Englanninkielinen, mutta päätin olla sisukas ja saada pipon virkattua! Seuraava ongelma oli ohjeen lanka, sitä saisi vain tilaamalla amerikoista ja sieltäkään kaupat eivät olleet halukkaita lähettämään tänne pohjolaan asti.

Ratkaisuna Novitan Isoveljeä, onpa ainakin villaa ja lämmintä (ohjeen lanka keinokuitua) ja saatavilla joka puolella.


Värit valitsin vähän senmukaan, että tyttö myös tätä pitää. Muuten olisin tehnyt retromman ruskeasävyisen, mutta pinkkiä tytölle.


Tyttö lähti juuri äsken kouluun (tyytyväisenä) uusi pipo päässä. Valmistuikin juuri sopivasti pakkasten alettua. Lunta täällä meilläpäin ei vielä ole, vaikka täksi aamuksi sitä säätiedotus lupailikin.Meidän keskimmäinen on ainoa tytöistä, joka ei valita kutinaa. Tätäkin pipoa muutkin sovitti, mutta kutittaa, kutittaa...kuvan tyttö ei sellaista asiaa maininnut kertaakaan!

Ohjeen pipo on todella nopeatekoinen, kaikki muu sälä vie aikaa eli silmät, korvat, nokka, letit yms. Malleja löytyy vaikka kuinka ja valmiitakin pipoja, etsyn hakuun vain "owl hat".Pieninkin "tarvitsi" päikkyyn pipon, joka ei ole vielä liian kuuma, mutta ei ihan välikausipipokaan enää. Ja tämän ompelu lähti siitä, että tupsu ja kangas sattuivat vierekkäin ompelupöydällä. Siitä lähti inspis ja tykkään!Mietin eteen pinkkiä sydän aplikaatiota, mutta laitoin sydänheijastimet korville tälläkertaa.Vuori on kuitenkin pinkki, että on jotain yhteneväisyyttä pinkkien kenkien ja hanskojen kanssa+ menee paremmin päälle, pieninkin on jo pinkin perään...


Tässä vielä tänäaamuna aamuhämärässä salamalla näpätty kuva päikkyyn lähtijästä.Päikkymatkalla huomasin tuon Molokidsin haalarin olevan aika avonainen kaulalta, vaikka muuten onkin ihan huippu haalari! Sainpa syyn ommella kaulurin, joka on pitkään ollut mielessä. Samalla kuvailin, että teen teille tutoriaalin.Valmis kauluri on kaksinkertaista fleeceä ja itse koristelin nauhoilla (omaan makuun liikaakin...). Kankaat oli jämiä tilkkulaatikosta. Kaulurin alaosan voisi tehdä paljon alemmaksi ulottuvan, minulla ei kangas riittänyt.

Kauluri on yhdenkoon, minä tein kuopukselle, mutta kuvassa on keskityttö mallina.


Ensin leikkaa kappaleet: 1 kaulusosa (n. 50*15cm)
                                     2 kaulurin alaosaa
                                     tarranauhaa 10cm

En osaa valitettavasti liittää tähän mitään kaavoja, kaarevan osan voi leikellä aika summassa ja mieluummin liian pitkän, sitä voi ommellessa lyhentää. Sisäkaaren tulee olla sopiva kaulusosaan+saumanvarat eli pari senttiä pidempi.

Ompele (haluamasi merkit ja) tarranauhat kuvan osoittamiin paikkoihin.Käännä kaulusosa oikeat puolet vastakkain ja ompele päät.Nämä keikahtaneet kuvat esittävät kauluriosan kiinnittämistä alaosaan, jätä päihin sentin saumanvarat eli alaosa on molemmista päistä 1cm pidemmällä kuin kauluriosa.

Neulaa ja ompele kiinni.

Laita vuori ja päällinen päällekkäin, kaulusosa välissä ja ompele kiinni. Jätä kääntöaukko.Aukileikkaa kaarevien kohtien saumanvarat.Myös kulmat kannattaa leikellä pois (helpottaa kääntymistä).Käännä oikeinpäin.


Tikkaa alaosa ympäriinsä. Valmis!Nurjalta:


Oikealta:Kaikki saumat jäävät siis sisään ja lapsen on tämä helppo pukea itse päälleen...eikä kutita =D. Huomenna ei enää päiväkodissa kaulaa palella, jos tänään palelee ;).

Edit. Heh, tyttö tuli päikystä päiväkodin varavaatteista lainattu kauluri päällään ;). Eli samaa oli siellä hoitajat ajatelleet: Kauluri puuttui!

10 kommenttia:

Mun Tekemä kirjoitti...

Todella hurmaavia ja lämpöisiä ompeluksia ja virkkauksia olet jälleen ahkeroinut! Aivan upea etenkin tuo virkattu pöllöpipo :)

Perhonen korvanlehdellä kirjoitti...

Aivan käsittämättömän makea piponen.

Helmi kirjoitti...

Tosi hienoja juttuja olet tehnyt!

Ompsinpompsin kirjoitti...

Wautsi wau mikä pipo!! Mun tyttö on kutiavainen vaikka lankana olisi hienointa merinoa :-( Lapsella on 1 ihana isomummon tekemä kaulahuivi johon tarvii varmaan ommella fleece toiselle puolelle että voi käyttää...

Kiitos tutoriaalista, täytyypä kokeilla tuota kun tyttö on multa tilannutkin 'sammakkokaulurin'. ;-)

jarna kirjoitti...

Ihania töitä!

MirvaƸ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ kirjoitti...

Ihania juttuja erityisesti tuo pöllöpipo.Teetkö niitä tilauksesta?
:)

Aurinkoinen kirjoitti...

Aivan mahtava tuo pöllöpipo ja kauluritutoriaali tuli kuin tilauksesta, just olin ajatellut, että pitää kokeilla kaulurin tekemistä omalle tytölle!=)

Riikka kirjoitti...

Kiitti!

Mirva: Etsyn ohjeessa sanotaan, että saa tehdä myyntiin...mutta hinta tuohon tulisi niin kova, ettei taitais kukaan ostaa =O.

Veera kirjoitti...

Kiitos kauluriohjeesta! Mun pitäis joululahjaksi yks sellanen tehdä, enkä oo millään keksiny mimmosen tekis. Nyt tiiän. :D

Pöllöpipo on aivan ihana!

PikkuHoo kirjoitti...

Suloinen pöllömyssy ja ihana tuo sydänhiippiskin. Mun on ehkä pakko saada tuota vihreää sydänvelouria, nams :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...