keskiviikko 28. syyskuuta 2011

Mitä tulee 70-luvun pupulakanasta?

Oli siis yksi lakana ja siitä toiveissa takki 92cm koossa. No riittihän se lakana siihen ja vielä olisi toinenkin takki tullut! Tähän piti tehdä ihan uusi kaava, muokkailin toiveiden mukaan: hiippahuppu, käännettävät hihansuut, tikkivuori. Muistin vielä lisätä sisäpuolelle pätkän nauhaa, että takin voi helposti nimikoida.Loppukankaasta en tehnyt kuitenkaan toista takkia, vaan liivimekon. Tähän päällystin myös napit samalla kankaalla, eipä tarvinnut miettiä sopiiko napit mekkoon. Ja tuli taas välillä käyttöä tuolle nappien valmistus setille, jonka joskus tilasin, olikohan Etsystä...No vielä oli matskua, takkiin asusteet!

Pupuhattu retrokaavalla ja hanskat jollain ikivanhalla omalla kaavamuokkauksella, koko 2-4v ja sillä on tehty monet rukkaset tässä vuosien varrella. Esikoiselle ekat joskus ehkä vuonna 05?


Rukkasien kämmenosaa en viitsinyt tehdä puuvillasta, ettei mene heti puhki, siihen pala ulkoilukangasta, luultavasti Travallen. Koko vaatekasasta nämä hanskat on vaan niin söpöt!! Kaikissa vaatteissa (ei kuitenkaan liivimekossa) on tikkivuori, Kangastukusta.

19 kommenttia:

PikkuHoo kirjoitti...

Tuo pupukangas on niin <3 En varmaan raskis sitä jos sellaista omistaisin! Ihania nuo sinun ompelukset.

glenni kirjoitti...

Voi kun kaunis pupu-setti!

Riikka kirjoitti...

Minkäkään en ole raaskinut omia vanhoja lakanoita leikellä. Siksi olikin ihanaa, että sain tehdä kaverin lakanasta heille nämä ;).

Nelli kirjoitti...

Söpöjä juttuja on lakanasta tullut.

Anonyymi kirjoitti...

Hei! Voitko kertoa mistä nuo rukkasten ja liivimekon kaavat on? etsiskelen juurikin noita!

Mun Tekemä kirjoitti...

Aivan mahtava kokonaisuus! Kangas on ihku!

Kirsi kirjoitti...

Oi että miten ihania vaatteita olet tuosta suloisesta pupusta tehnyt! Itselläni tuota vihreänä, ja eipä ole ennen tullu mieleen että siitähän vois tehdä vaikka takin =)

Carovarium kirjoitti...

oi pupukangas <3 ois niin ihanaa jos tuota sais taas tuotantoon. ja aivan ihanan setin oot tehny.

Tiia kirjoitti...

kangas on upee :) niinku siitä valmistuneet jututkin :)

Riikka kirjoitti...

Anonyymi: Mekko on mun vanha kaava, sillä oon tehnyt esikoisen 1-v juhlamekon aikoinaan. Rukkaset oon alunperin jostain piirrellyt, varmaan SK:sta. Hieman on sekin muokkaantunut, malli on tosi väljä alunperin. Eli sitä 80/90 luvun leveää mallia =D.

Erja kirjoitti...

Ooh, kuinka ihanat! Tikkivuori takissa on oikein kivan näköinen.

pikkupikkuriikki kirjoitti...

Eipä voimuuta sanoa kuin että IHANAT!!! Siis kaikki ja kangaskin mahtava!!!

Piijuli kirjoitti...

Mulla oli lapsena keltaiset pupu-lakanat ja mä nukuin ne puhki :D rakastin niitä.. Enon vaimo teki sit ehjistä kohdista tyynyliinoja ja nekin on puhki nukuttuja jo.

Mä niin rakastan tota kangasta ja jos jostain löytäisin vielä niin vaalisin kuin kalleinta aarretta :)

Riikka kirjoitti...

Kiitos kommenteista! Heräsin juuri ja näin unta, että tämä tuli uudestaan tuotantoon =D, mutta väriä ei kerrottu...

ArualMaria kirjoitti...

Ihan mielettömän hieno takki ja setti!

Koo kirjoitti...

Ihana takki ja lisukkeet! =)
Mulle tulee iso surku joka kerta, kun joku postaa tuosta pupukankaasta tehtyjä vaatteita. Meillä on ollut pienenä vaikka kuin paljon tuota pupukangasta vihreällä pohjalla ja joskun teinivuosina ne on surutta heitetty menemään. =(

MirvaƸ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ kirjoitti...

Voi kun ihania :)

Hanna kirjoitti...

Tosi huippuja minunkin mielestäni!! Joka kerta kun kirppareille eksyn, niin toivon löytäväni tätä tai nukkumatti-kangasta! ihania molemmat. muistaakseni olet jotain nukkumatistakin ommellut joskus! blogistani löytyy sinulle tunnustusta! :)

Riikka kirjoitti...

Koo: Itse myin kaikki barbitavarani ja se harmittaa edelleen!

Hanna: Samoin, nukkumatti on minustakin ihanaa ja sitäkin meillä on mun lapsuuden pussilakana ja tyynyliina. En raaski leikellä! Yhdestä tyynyliinasta olen tehnyt sellaisen tyynyliinamekon.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...