sunnuntai 25. syyskuuta 2011

Syyssammareita

Hetken mielijohteesta ompelukset, jotka ei valmistuneet ihan hetkessä, vaan veivät useamman päivän. Innoituksesta kiitos Tosimummolle ja hänen blogilleen.

Näille oli ihan tilaus, koska meidän ekaluokkalainen ei huolinut farkkuja kouluun ja niistä parina aamuna tapeltiinkin. Selvisi, että se perinteinen farkkunappi on jotenkin huono, ehkä se painaa tai on vaikea avata =/. Näissä on senvuoksi kam-nepparit, oikea farkkunappi antaisi sen oikean ilmeen housuille, mutta tytön toiveesta nepparit. (Ja olishan niitä farkkuneppareitakin olemassa, mutta kun ei ollut kaapissa kuin noita muovisia...).
Molemmat kankaat on kaapista tuhottuja, ei näitä varta vasten ostettuja. Eli hippisammarit ja punaiset, joihin lisättiin mansikka takataskusta pilkistämään. Kuvia kannattaa klikata isommaksi niin näkee kaikki yksityiskohdat, esim. hippihousuissa on takataskussa pari sudenkorentoa. Punaisissa on taskupussi retropuuvillaa.

Samalla kaavalla tein, vaan punaiset saa hetken odotella  Olivat isot, vaikka lisäsin kumpparinkin vyötärökaitaleen sisään. Kaava on Ottobren 6/10 hoikan lapsen farkkukaava, koko 140cm pidennettynä ja vyötärölle on lisätty se kuminauha ohjeesta poiketen, muuten on kaavanmukaiset. Tai on vielä etuhalkio käännetty tyttömalliseksi.

Hyvän mallinen kaava muuten, takataskut on kivoilla kohdilla sopivan alhaalla. Ja tämä oli muuten se "poikien" kaava, samassa lehdessä oli tytöille sellainen leveäpunttinen malli. Itse tykkäsin pillimallista enemmän.Kankaiden alkuperää en muista, silitysmerkit h&m ja michasstoffecke. Hippimallin housuilla tyttö oli jo koulussakin ja sanoi, että nyt oli hyvät nepparit.

8 kommenttia:

NannaRuu kirjoitti...

Tosi kivat housut! Hyvä vaihtoehto perusfarkuille. =) Täytyis itekin meidän pojalle tehdä tuollaiset, ei olis aina ne iänikuiset farkut vaan jalassa. Tyttö kulkeekin mieluummin nyt hameessa, ei housuja laittais ollenkaan. =)

Tiia kirjoitti...

Nuo punaset tosi ihanat. Mä oon ihmetelly jo jonkun aikaa noissa OB:n kaavoissa sitä että tytöille on tosi leveetä mallia useet farkut/sammarit ja pojille taas pilliä, en oo edes lähteny kokeilemaan, ehkä kannattais :)

Hatatuu kirjoitti...

Kyllä on hienot, kaikkine yksityiskohtineen. Päivitin tänään toisen Stella-pipon ja muistelisin luvanneeni ilmoitella, kun käännöstäsi olen käyttänyt, linkitin toki.

Riikka kirjoitti...

Tiia; En minäkään lähtenyt kokeilemaan, ennen kuin näin Tosimummolta, että voi onnistua ;).

Hatatuu: Kiitos!

Anonyymi kirjoitti...

Tosi hyvännäköiset housut! Ja nepit on kätsyt ja onhan noi muoviset sikäli turvalliset etteivät ainakaan allergisoi.

Erja kirjoitti...

Wau, nää on kyllä tosi cool!

Tiina kirjoitti...

Aah, täällä tikkailun maestro on vähän tikkaillut! =D Ihania. Ja minä mietin myös, että tuota kaavaa voisi käyttää kyllä tytöilläkin yhtä hyvin, missäpä se siinä valmiissa vaatteessa lukee, kummalle kaava oli suunnattu. ;)

Nepparit tosiaan olis lapsille helpompia kuin farkkunapit, pojalla kun tahtoo muutenkin olla aika kiire vessaan, niin ei ihan arkikäytössä varsinkaan paras ratkaisu nuo "oikeat" napit jollaista minä käytin.

Riikka kirjoitti...

Hilduli: Totta, minäkään en ollut varma miksi tyttö ei nappia huoli, jospa se kutittaa...ehkä perinyt äitinsä nikkeliallergian...

Erja: Kiitti...säkin kohta teet näitä?

Tiina: Mä mikään maestro oo...älä ny! Aloin tosiaan tekemään näitä sun innoittamana, kun kirjoitit jotenkin, että kone ei yskinyt missään kohdassa ja kun on sama kone niin oli ihan pakko itsekin kokeilla! Ja ei kyllä takkuillut, paitsi pari neulaa katkesi. Eli koneen voima riitti, mutta neula ei kestänyt, ennenkuin vaihdoin 90 vahvuisen ;). Ja samalla langalla tikkasin, en vaihdellut tikkauslankaa ;).

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...