torstai 16. kesäkuuta 2011

Kankaita, pikkukisaa ja hameita

Viimeaikoina olen saanut hyvin käytettyä kaapista kankaita pois, mutta nyt näköjään tulee ja on tulossa uutta jokapaikasta! Kuten tämä seuraava, oli ihan pakko saada! Tämä on niin nostalgista. Tätä oli silloin vuonna 05 ainakin Myllymuksuilla myynnissä ja silloin en sitä tilannut. Nyt se osui silmiin Huvikankaassa ja naps naps napsuttelin sen viimeisen palan heti itselleni.

Ja siitä päästäänkin siihen pikkukisaan. Tämä vaatisi nyt sen täydellisen inspiksen, mitä siitä tulee? Parhaan ehdotuksen antaja saa palkinnon, sen valitsen sitten itse. Luultavasti jotain shopista.

Materiaali on singletrikoota eli sekin vaikuttaa käyttökohteeseen. Tästä en halua ainakaan yöpukua ja...no en sano enempää, etten ole liian vaikea ;). Mutta mielikuvitusta kehiin. Vaate tulee luultavasti 2,5 vuotiaalle ellei joku keksi parempaa ideaa isommalle. Ja siis tytölle!

Vastaukset kommentteihin, aikaa en anna. Kerron sitten kun tämä on ohi. Edit. keksitty ja ommeltu!




Sitten hameita, nämä on juuri monet niistä vanhoista kankaista, mitä olen näin ompelemalla saanut pois kaapista.

Ensimmäinen kokoa 140cm, collegea.


Isot taskut ja geisha nauhaa.


On the road-minari, metsolan alejoustiksesta, koko 104cm.



Tätä joustista monesti Triteksiltä kyselin, ei osunut ikinä kohdalle. Mutta osui toppina eteen kirpparilla ja siitä tuunasin hameen keskitytölle. Topin olkaimista sai vielä nyörin vyötärölle.



Ja tässä se viimeinen crimpelene-ompelus. Aivan ihanat värit tässä, siitä tuli hame kokoa 140cm.



Ja vielä kauiten säästämäni retrokangas pääsi myös 140cm hameeksi. Ensin leikkelin tästä takin, se tulee esittelyyn myöhemmin. Kangas on Tampellaa ja olen saanut sen äidiltäni tai mummoltani, en muista kummalta.



Lisää kankaita on tulossa Jofoteksilta, Mjukatygerilta (juu, uskalsin, vaikka olen vannonut ettei enää sieltä!) ja muista...odotellaan! Laitan niistäkin taas asiakastöihinkin kankaita, tänne.

16 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Minulle tuli tuosta pallokankaasta heti mieleen tunika tai lyhyt mekko hieman pussittavalla helmalla. Hihaton tai lyhyet hihat.
Oi miten ihana tuo viimeinen retrokangas!
-Nina-

Katja kirjoitti...

Minä tekisin tuosta kankaasta Ihanat kesäiset haalarihousut joko lyhyillä tai pitkillä lahkeilla. Rypytystä tietenkin vähän joka paikkaan ja hieman pussittavat lahkeet :)

Koivuojalla kirjoitti...

Minä tekisin tuosta pienen essumekon, johon laittaisin jotain kivaa pitsiä reunoihin, Jos kangasta jäisi, tekisin lisäksi mekkoon sopivan pikkupussukan :D

Katja kirjoitti...

Mulle tuli mieleen sellanen naruolkaimellinen mekko, jossa on yläosaa kuminauhapuolan avulla rypytetty ja sit siitä mekko vois jonkin verran levetä alaspäin. Ja tuosta sais myös ihania huiveja/pantoja kaveriksi :)

Ida kirjoitti...

Ihana kuosi ja malli tuossa topista tehdyssä hameessa! Hmm.. mitähän minä tekisin siitä kankaasta. Ehkä pussishortsit, todella väljät ja resorit lahkeensuuhun.

Tiia/Lasten tapaan kirjoitti...

Mulla tuli mieleen kietaisumekko, en kyllä tiedä miten käytännöllinen se on noin pienellä. Siihen sitten voisi vielä tehdä samasta kankaasta huivin hiuksiin :)

Carovarium kirjoitti...

pallokankaasta tietenkin pallohame, pallotaskuilla :) siis semmoset isot pussuttavat röyhelöiset taskut, jossa on oranssit nauhat ja rusetit.

Sarita kirjoitti...

Näyttää aikasten ihanan väriselle, tuo taustaväri on ilmeisesti sellainen munakoison sävyinen, eikös? Se on hauskaa miten joku kangas voi välillä jäädä kaihertamaan...

Itse tekisin tuosta sellaisen hihattoman melko kapean/ suoran mallisen lyhyehkön arkimekon, jossa olisi alhaalla yksi frilla. Sitä voisi nyt kesällä käyttää sellaisenaan mekkona ja sitten talvella pitkähihainen ja legginsit alle niin se olisi kiva tunika.

L-E kirjoitti...

Tuo kangas mun mielestä huutaa että se haluaa salsahameeksi tai flamencomekoksi! Ei siitä muuta voi tulla ;D.

Tiina kirjoitti...

Minusta tuo näyttää ihan sellaiselta söpöltä tunikalta, jossa on lyhyt hihat ja helmassa hiukan pussittavaksi helmaa tekevä resori. Ja toisesta väristä pariksi caprit/kokopitkät leggarit.

Ja juu jofotexilta on ainakin tulossa sulle tavaraa, paketti odottaa tuolla pakastimen päällä jo matkaan lähtemistään! =)

Sanna kirjoitti...

Mää tekisin tuosta kunnolla pussihelmaisen hameen tai mekon, siis sellaisen oikein muhkean, simppeli, hihaton yläosa ja runsas alaosa. Ja jos kangas ei riitä, niin pohjan värinen yläosa sitten. :)

Ja nuo ompelut, lintuhame on niin hiano! Myös autohameestas tykkään. Kankaana tuo autokangas ei ole iskenyt, mutta hameena tykkän ja varsinkin just tuon mallisena.

Katja kirjoitti...

Haittaako jos kerron toisenkin idean? Jos ei saa vastailla kuin kerran, niin poista tämä :) Oli vaan pakko tulla vielä laittamaan, kun tuli mieleen. Tuosta kankaasta tulisi mahtava 50 -luvun kellomekko. Pieni pyöreä pääntie ja aivan kello helma. Tyllihame alle, huivi päähän ja polvisukat jalkaan!! ♥

Erja kirjoitti...

Aivan ihania hameita! Täällä tykätään varsinkin sini/turkoosisävyisistä. Meillä on muuten tuosta lintukuosista puuvillaiset tyynyliinat. Pallokankaasta itse tylsänä tekisin Amelie-tunikan, kanttaisin tuolla pallon värillä.

Anonyymi kirjoitti...

Hauska kangas! Voisikohan siitä tehdä A-linjaisen hihattoman tunikan, jonka kaula-aukko ja hihansuut pallojen väristä oranssia resorikanttia? Keskelle eteen yksi iso pallon muotoinen tasku, johon kädenaukot kummaltakin sivulta (siis sellaisen kengurutaskun tyyppinen, mutta pyöreä (ja myös yläreunasta kiinni)). Tasku samaa väriä kuin kankaan pallot tai sitten samasta kankaasta kuin tunika ja kantattaisiin kauttaaltaan samalla pallojen värisellä resorikantilla kuin kaula-aukko ja hihansuut.

Ja tää Blogger ei nyt jostain syystä anna kirjoittaa omalla Google-tilini nimimerkillä...

t. HippoAnkka

Anonyymi kirjoitti...

Moi!
Meinasin ehdottaa et kesä haaremi haalarit sellasella kuminauha rypytys yläosalla ja ohuet nauhat rusetiksi olkapäille..ja huivi kaveriksi...
Mut tuo Katjan ehdottama fiftari kello mekko kyllä kuulostaa hyvälle ja huivi siihen tietenkin kaveriksi..joten peesaan Katjaa... =)
Bloggeri tökkii... T:Pikkupikkuriikki

Sani kirjoitti...

Mahtavia ideoita jo tullut :)
Ekana tuli mieleen että selleinen yksiolkaiminen mekko, joka on kapea ylhäältä ja sit kunnon röyhelöhelma :D ehkä ei käytännöllinen ihan pienelle, isommille sit?

Mut omalle neidille näkisin tuosta sellaisen henkseleillä varustetun hameen, sellanen vekkihame tai pussishortsit olkaimilla. Jotenkin noi olkaimet kummittelee nyt tähän kankaaseen yhdistettynä :D Milenkiinnolla jään odottamaan mitä sit toteutat!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...