keskiviikko 22. kesäkuuta 2011

Linnanneitomekko

Sain kankaan, se vaati päästä tälläiseksi mekoksi! Rypytyksiä, joita inhoan tein vain ihan saumurilla helposti ja pääntiellä on kuminauha. (mekko kuvissa silittämättä...).


Takana tytölle merkiksi merkki. Mies kysyi, kuka tän on käsin tehnyt? No minä....ei kai meidän lapsilla juuri muiden tekemiä olekaan =O. Se on kyllä harmi toisaalta, arvostaisin lahjoinakin käsintehtyä!

Mekkoon ei ollut mitään kaavaa, paitsi yläosan leikkasin tunikan kaavalla. Helmarimpsut on ihan suorakaiteita.Sovituskuvissa kesken lastenohjelmien, siksi kaukosäädinkin kädessä. Tyttö itse keksi, kun odotti mekon valmistumista, että kädenteille ei tulekaan kuminauhaa vaan pitsiä. Kiva idea ja hyvin sopii mekon "henkeen".
Tässäpä kiva juhannusmekko =).
Tälläinen pitää tehdä talveksikin pitkähihaisena!

6 kommenttia:

Unikuu kirjoitti...

ihana mekko kaikesa yksinkertaisuudessaan.sulta kyllä tulee hirmuista tahtia näitä vaatteita :D

Sannu kirjoitti...

Juurikin piti sanoa ihan samaa, kuin Unikuu! :) Kiva mekko! Ja sun työtahti on vallan mahdoton... :)

Mää tykkään antaa itse tehtyjäkin juttuja lahjaksi, mutta sellaiselle, joka osaa itsekin ommella, neuloa tai tehdä koruja ei tule annettua itse tehtyä, jotenkin ajattelee, että saahan tuo tehtyä ittekin, vaikka yleensä juuri nämä henkilöt eniten arvostavat itse tehtyä...

Riikka kirjoitti...

Kiitos!

Sannu: Se tuntuu menevän juuri noin. Jos antaa sellaiselle, joka ei itse ompele, ei aina tunnu arvostavan ja sellaiselle joka ompelee ei muut tee, kun ajatellaan, että tuo tekee itse.... Täytyy itsekin alkaa antaa lahjaksi siis niille, jotka itsekin ompelee. Menisköhän sitten hyvin =)?

Anonyymi kirjoitti...

Tykkään!!! Siis miten teit rypytykset helposti saumurilla???
T:pikkupikkuriikki

Riikka kirjoitti...

Differentiaalisyöttö täysille niin se rypyttää kankaan. Sitten sen valmiiksi rypytetyn kaitaleen kiinnitän yläosaan.
Minusta tämä on helmpompi tapa, kuin poimutuslangat. Tässä vaan se ongelma, ettei voi määrätä tarkkaan, kuinka pitkä kaitaleesta tulee...

Erja kirjoitti...

Niin ihana mekko! Täytyykin kokeilla saumurirypytystä, mulla menee hermot aina poimulangan kanssa.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...