tiistai 12. lokakuuta 2010

Vahvero -haalarit

Tähän kaavaan ihastuin heti Ottobren postilaatikkoon saavuttua, eli kaava Ottobresta 4/2010 Vahvero pellavahaalari. Kesti hetken, että ehti keskittyä tälläiseen aikaavievään juttuun eikä pellavaakaan ollut valmiina kuin valkoisena ja pinkkiä se tietenkin piti olla.

Ompelu olikin suht nopeaa, eli ei kovin vaikea malli, vaikka saattaa näyttää ensikatsomalta.


Ihanat....tyttö tietenkään ei tykkää....Yhdet juhlat näillä kuitenkin jo mentiin "pakottamalla".Lahkeet on kuminauharypytetyt, taskuissa on laskoksia ja rusetit.Tälläistä napityssysteemiä en ollutkaan ennen ommellut, napit ovat piilossa napituskaitaleen avulla. Silti laitettiin ruusunapit, että saavat tarvittaessa vilahtaa näkyviinkin.Ihanin on takakappale kun on rypytetty, kuminauhalla myös.
119cm pitkälle tytölle tein koon 122cm ja tällä kertaa malli on ok, ei liian leveä ja tässä haalarissa pikku leveys ei kyllä haittaakaan.
Vaaleanpunainen pellava kangastukusta.

11 kommenttia:

Aarre kirjoitti...

Todella kaunis!!! Minäkin ajattelin ommella haalarin, mutten ole löytänyt sopivan väristä pellavaa.

Ompsinpompsin kirjoitti...

Hihii, on meillä samanmoisia mieltymyksiä kun olen tuotakin kaavaa silmäillyt! ;-) Ihan just nyt ei ole aikaa eikä materiaalia mutta ehkä joku päivä... Kiva tietää ettei ko malli ole liian leveä.

Eliisa kirjoitti...

Ihanat haalarit! Ruusunappi niin suloinen lisä. Ja vielä tuohon makuasiaan - meillä ollaan liki aina eri mieltä kuin äiti. Nyt poika 10v ilmoitti, että saan ommella paitoja, mutta niihin ei saa tehdä mitään ylimääräistä eli vain yksiväristä tai raitasta... ;) Tytölle kelpaa vähän enemmän, mutta tiukissa rajoissa. Heh, olisipa vielä oma pieni lapsi (ajatuksen tasolla ;) joka pitäisi mukisematta äidin tekemät äidinmieleiset vaatteet.

Tiina kirjoitti...

Hassua kuinka sitä ollaankin erilaisia, kun minä puolestani katsoin tuota kaavaa lehdessä, että no onpas outo, eihän tuollaisia kukaan jaksa alkaa väkertämään.. ;) *punastus*

Mutta nätit niistä tuli, ja herkän väriset. =)

NorppaStiina kirjoitti...

Oi kuinka kauniit. :) Ihana väri ja kaunis malli.

Erja kirjoitti...

Ihanat! Ajattelinkin silloin kun lehti tuli, että olis ihan teidännäköinen malli :-)

Jana kirjoitti...

tosi söpö haalari ja mallikin, olitpas toooosi nopea

Anna kirjoitti...

I-H-A-N-A-T!

Riikka kirjoitti...

Aarre: Itsekin jouduin hieman haeskelemaan ja kangastukussa oli aika kivasti. Pelkäsin vähän mihin ryttyyn menee pesussa, mutta ei mennyt!

Ompsinpompsin: Ei ainakaan tuossa mallissa ole niin paljon leveyttä, että haittaisi, kun on tuollainen "pussihousu".

Eliisa:Niinpä! Itsellä kyllä on tuo 2vuotias, mutta hänkin rupeaa olemaan mekko mekko mekko-tyttö ;).

Tiina: Mä kyllä kanssa ajattelin, että kuka jaksais tehdä ja itse oli pakko =O.

Erja: =D, niin jos housut niin sit tälläiset...ja nekin pakottamalla...

Kiitos kaikille!

Anonyymi kirjoitti...

:) tuota oon katsellut ja kaavat oon piirtänyt mutta en ajatellut sitä pellavasta tehä :) Oliko se oikeesti aikaa vievää?

Riikka kirjoitti...

Olihan siinä oma hommansa, mutta ei nyt mitään kamalaa hommaa kuitenkaan. Helppoja olkaimia, rusetteja,napituskaitaleita ja niiden tikkaamisia. Taskut oli vähän hankalammat. Siis paljon mutta helppoa niin ei mene kovin paljon aikaa.
Pellava tuohon on varmasti paras, puuvilla voi olla liian "löysää" ja joku viskoosi liian painavaa/laskeutuvaa. Sametista/finecordista vois kans tulla nätit!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...