tiistai 26. lokakuuta 2010

Apinamekko

Jo monessa blogissa nähty apinatrikoo, Iikku-Kiikulta tilattu, valmistui mekoksi.

Kankaassa huomasin vasta valmiissa mekossa painovirheitä, reunassa onneksi niin ei heti pistä silmään. Tässä yksi esimerkkikuva, monessa apinassa oli tuollaisia valkoisia länttejä. Onneksi tuli "vaan" omalle tytölle.
Mites muilla tämä kangas? Meillä meni pesussakin nukkaiseksi ja haalistui hieman.

22 kommenttia:

Hanna kirjoitti...

meilläkin kangas kulahti aika nopeasti. valkoinen on pysynyt parhaimpana,turkoosi on sellainen valkonukkapintainen nykyisin.
Itse en huomannut meidän erässä virheitä mutta tilasinkin apinat jo kesällä joten erä tuskin on sama. :S

Tiina kirjoitti...

Ohhoh, tuntuu ettei tuohon metrihintaan sais kyllä nukkaantua!! Ihana mekko kuitenkin, kankaan huonosta laadusta huolimatta! <3

Riikka kirjoitti...

Minäkin tilasin kyllä jo heinäkuussa, kaapissa vaan odotellut siitä lähtien...;)

Katja kirjoitti...

Hieman haalistui meilläkin.

Hanna kirjoitti...

tiina: kankaan metrihintahan on ruotsissa kympin paikkeilla! :)

Petra kirjoitti...

Iikku-Kiikku rahastaa kyllä noilla kankailla kunnolla, kun Ruotsin hinta on puolet hinnasta. Mä tein nyt ekan tilauksen noista ja aion kyllä valittaa, jos tuohon metrihintaan haalistuu ja nyppyyntyy muutamassa pesussa.

TanttaRalla kirjoitti...

Mulla kanssa sama kangas vielä odottelee ompelua. Mielestäni väri kyllä kulahti jonkin verran heti ekassa pesussa, että johtuisiko sitten siitä etten loppujen lopuksi niin kovasti pitänytkään tuosta kankaasta. Laadultaan nuo kankaat ei mielestäni vastaa 20 e metrihintaa...

Kivan näköinen mekko kuitenkin, nuo pidemmät hiharesorit jotenkin rauhoittaa kokonaisuutta:)

Ansku kirjoitti...

Saman todennut että kangas haalistuu ja nukkaantuu heti ekassa pesussa. :( Ruotsissa ainakin stof och still myy mm. tätä apina kangasta ja niitä muitakin joita iikku-kiikku myy mutta tuskin sieltä on hankkinut niitä koska sieltä ei toimiteta suomeen.

Itse olen yrittänyt etsiä jotain ihania kuoseja joita ottaisin oman kauppani valikoimaan ja noita jos jostain löytäisin,ottaisin kyllä myyntiin. :)

Josefin kirjoitti...

Eiköhän nämä ole ihan stoff&stilin kankaita, kyllähän ostaminen sieltä onnistuu jos on vaikka tuttu Ruotsissa joka toimittaa eteenpäin Suomeen. Nämä siis maksaa Ruotsissa muistaakseni n 95 kruunua metri, eli sen perusteella ei varmaan mitään superlaadukkaita kankaita ole. Epäröinkin tilata näitä Iikku-Kiikusta, kun arvelin ettei laatu voi olla 21 euron metrihinnan luokkaa, kun on noin halpaa kangasta alunperin. Kokeilin kuitenkin, meille tuli pingviinejä ja onhan ne suloisia. Vielä en ole ommellut tästä vaatteita/pessyt, joten en tiedä miten nukkaantuu/haalistuu...

Ihan kiva tietysti että joku tuo näitä Suomeen kun ei S&S toimita, mutta hieman kohtuuttomalta kieltämättä tuo hinta vaikuttaa näin sen enempää Iiikku-Kiikun kustannuksista tietämättä. Tuplahinta hankintahintaan nähden... Mutta kai hän sitten vastaa laadusta ja saa palauttaa hänelle jos kangas menee ihan kohtuuttoman huonoksi jo ekoista pesuista tai jos on painovirheitä tms?

-josefin

NorppaStiina kirjoitti...

Ihana mekko! Tuota kangasta olen himoinnut, mutten ole vielä tilannut kun kaapissa on liikaa kankaita muutenkin. Harmi, jos se on huonolaatuista. Toisaalta jos se s&s:lla maksaa 10metri niin.. Iikkukiikun hinnat ovat todella tuntuneet kalleilta.

hanna-naa kirjoitti...

Meillä se mintunvihreä apina on tosiaankin kulahtanut pesussa :( Mustavalkoinen ei niinkään. Pingviinit on todellakin pitäneet kutinsa paremmin. Ihmetyttää miten Suomessa nuo kankaat on puolet kalliimpia kuin mitä Ruotsissa, kun kuitenkin esim. Mjuka Tygerin ja JNYn kankaissa ei hintaero ole noin hurja.

Riikka kirjoitti...

Itse en ollut huomioinutkaan tuota ruotsin hintaa! Se kyllä selittää, ettei kangas ole niin laadukasta. Kivoja kankaita, mutta en kyllä enää tuohon hintaan uskalla ostaa...
Tuli mieleen, että Ruttunutun Annikahan on paljon näisä ommellut eli olisi kiva kuulla hänen kokemuksiaan. Hänellä on niitä mustavalkoisiakin ollut niin onko ne haalistuneet(?).

Hanna kirjoitti...

Tuota minäkin olen miettinyt että mistähän iikku-kiikku ostaa kun stoffi ei ole käsittääkseni antanut jälleenmyntilupaa suomessa kenellekkään?
En tosin tiedä mikä nykyinen tilanne on.

itse diilasin sukulaisten kautta ja onhan se hurjaa maksaa suomessa samasta kankaasta tuplasti kun edes postikuluineen toisesta maasta ei tule samaa.

Meillä apinat on pelittäneet parhaiten yökkärikankaana! kangas kun on on niin kivan ohut ja pehmeä. :)

Anonyymi kirjoitti...

Minä ehdottaisin että te joilla on kulahtanutta apinakangasta valitatte Iikku-Kiikulle. Kyllä tuohon hintaan on lupa odottaa että laatukin on hyvää. Ei halpiskangasta saa mielestäni myydä laatukankaana, se on asiakkaan petkutusta...

-anna-

Annika kirjoitti...

Kävin tuolla kaapeilla tutkimassa noita S&S:n kankaista ommeltuja vaatteita läpi ja seuraavan laisia havaintoja löytyi tältä suunnalta: Turkoosipohjaisten apinoiden pinnassa oli pientä pesuhahtuvaa. Valkopohjaiset apinat olivat hieman nukkaantuneet, mutta ne ovat olleet kyllä meillä todella kovassa käytössä esim. kalsareina, joten niitä ensimmäisten pesujen jälkeisiä näkymiä on tältä istumalta hankala sanoa... Monsterit ja pingviinit ovat pinnaltaan kuin uusinakin, norsut myös, niin ja se mustapohjainen ympyrätrikoo. Olikohan muita...nyt en muista - niin että minäkö kangashamsteri, pöh :)


P.S. pahempaan kuntoon mie olen kyllä saanut parin pesun jälkeen muutamia ihan Suomessa valmistettuja kalliimpia kankaita ja silloin harmitti minua...

Riikka kirjoitti...

Annika: Kiva kun tulit kertomaan! Juuri se mustavalkoinen ympyrätrikoo kiinnosti minua. Kiva, että se on pysynyt hyvänä. Samoin minulla se pingviini on ollut parempaa kuin tuo apina.

Pesettekö muuten aina (painetut) kuviokankaat nurinpäin? Niin pitäisi tehdä ja minä aina en...=O.

Josefin kirjoitti...

Kiva että on hyviäkin kokemuksia! Niin uskaltaa ehkä noita ihanuuksia sittenkin joskus vielä tilata, jos ei muuta (edullisempaa) reittiä keksi :) Paitsi että apinat taidan nyt kuitenkin näiden kokemusten perusteella skipata.

Minäkin tunnustan etten jaksa käännellä vaatteita nurin pesuun, eikä se ole kyllä tähän asti haitannut. Mutta voihan se olla että kääntäminen pidentäisi vaatteen ikää etenkin jos kangas ei ole huippulaatuista.

-josefin

Anonyymi kirjoitti...

Iikku-kiikun kankaat on hyvässä hinnoissa, mutta kun ottaa todella huomioon, että se tilaa kankaat s&s:ltä ruotsista, ja kun sieltä ei toimiteta Suomeen, maksetaan ensin pk:t jollekin tutulle sieltä, ja sitten Ruotsista Suomeen, tulee postikuluille hintaa. Ja että se kannattaa täällä Suomessa (siis myydä eteenpäin), täytyy itsekin ottaa jotain välistä, joten sillä tavalla metrihinta on jotenkin kohtuullinen. Eihän siihen hommaan kannattaisi lähteä jos ei saisi välistä mitään.. Mutta just tuo, että jos menee huonoksi ekassa pesussa tms, niin olisi yhteydessä Iikku-kiikkuun, kiva maksaa metriltä niin paljon jos on sitten todella pettynyt!

Itse olen myös tilannut näitä kankaita juuri tutun kautta, ei ole vielä kokemusta pesusta, kun ensimmäiset vasta odottavat pesuun menoa.. mutta apinakangasta en tilannutkaan.
Katsoin juuri, että joku myy mm. norsua, autoa ja pingviinitrikoita huutonetissä, hiukan halvemmalla kuin Iikku-kiikussa.. onko kellään kokemusta tuosta autotrikoosta? Millaseksi menee pesussa, uskaltaisikohan huutaa?

Maikki kirjoitti...

Hei!
Huomasin keskustelun vasta nyt, hieman jälkikäteen.
Tarkistan myymänituotteeni ennen kuin laitan ne postiin. Joskus kuitenkin saattaa livahtaa jotain seulan läpi. Jos myymissäni tuotteissa on painovirheitä, ilman muuta hyvitän tällaiset leikkaamattomat kankaat. Toivoisin yhteydenottoa, ennen kuin leikkaat kankaan, jos siinä on jotain huomauttamista.
Ystävällisin terveisin Marjaana IIKKU-KIIKULTA

Sanna kirjoitti...

Hei, haluaisin kommentoida tähän ketjuun, että olen tilannut Iikku-kiikulta ainakin seitsemää eri kangasta (muita kuin apinaa), veloureita ja trikoota sekä lisäksi nauhoja ja merkkejä. Kankaat eivät ole menneet miksikään pesussa. Minulla ei ole ollut valittamista tuotteiden laadusta ja olen saanut ystävällistä palvelua.

Päinvastoin olen hyvin tyytyväinen, että tälläisiä kivankuosisia kankaita on saatavilla, paikallinen kangasliike kun ei kovin montaa pakkaa trikoota myynnissä pidä. Myykö joku sitten kuviollisia trikoita merkittävästi halvemmalla? Jos joku kangas maksaa Ruotsissa kympin sen voi mennä ostamaan sieltä itse jos siten tulee halvemmaksi? Johan yrittäjän täytyy kattaa tuotteidensa myynnillä verot, toimituskulut, kirjanpito, kaupan kustannukset, oma työnsä, ainiin ja pitäisi vielä voittoa jäädä! No, minua vaan harmittaa tämä rahastuskeskustelu, kun ihmiset tuntuvat kuvittelevan suomen ja Ruotsin hintaeron luiskahtavan suoraan Iikku-kiikun voitoksi..

Anonyymi kirjoitti...

Olen tätä rahastuskeskustelua seurannut sivusta. Minua ihmetyttävä seikka on se, että miten tuo näiden kankaiden "riistohinta" on iikku-kiikulla niin tuomittava, kun taas jossain muualla se sama hinta on ihan ok... Mitään kytkyjä minulla tähän ei ole, hyvin monesta paikasta olen kankaita tilannut ja useimmiten olen saanut hyvää palvelua :)

HH

Riikka kirjoitti...

Maikki: Kiva kun osallistuit keskusteluun. Huomasin painovirheen vasta leikkuun jälkeen, joten enpä lähde siitä nyt korvauksia hakemaan. Täytyy olla tarkempi jatkossa ;).

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...