tiistai 17. elokuuta 2010

Velour silityskuvista

Minulta on kyselty paljon näistä velourmotiiveista eli silityskuvista, joissa on velourpinta. Itsehän tykkään niistä kamalasti, helposti saa kivan kuvan vaatteeseen ja tähän mennesssä onkin ollut näistä vain positiivisia kokemuksia. Tietenkin hinta on miinuspuoli, isommat kuvat jopa 5€/kpl, joten nostaa kyllä paidan/vaatteen hintaa.

Viimeksi tosin kävi näin, kun seuraava kuva kertoo. Selkeät liimarajat muovin poiston jälkeen jäi muovireunojen kohdalle.Pesin paidan ja vieläkin on rajat, muu liimaisuus kyllä hävisi kuvan pinnasta. Tämä oli Farbenmixin kuva, joten vähän pelottaa jatkossa näitä käyttää. Myyjältä sain kyllä loistavaa palvelua, rahat takaisin ja korvaavan kuvan. Näissä vaaleanpunaisissa oli valmistusvirhe, joten ei näitä oikeasti tarvitse alkaa karttaa ;). Huono tuuri vain kävi minulla. Onneksi ei ollut "arvokangas" kyseessä, vaan anopilta saatu. Paita pääsee kyllä käyttöön ja katsotaan jos liima tuosta pois kuluisi pikkuhiljaa.Laitan tähän kuvia aiemmista onnistuneista silityksistä, nämä kuvat on kaikki tilattu Michas stoffeckesta saksasta.


Ohjetta:
Kuvat kiinnitetään silittämällä kovaa alustaa vasten, mieluummin ei silityslautaa vaan kovaa puualustaa tms. vasten. Kuva silitetään muovipuoli ylöspäin, leivinpaperin läpi painaen lujaa n. 20s. Rautaa ei saa liikutella tai liimat pursuaa kuvan alta pois ja kuvan reunaan voi tulla valkoinen reunus.
Kuvan annetaan kuivua täysin kylmäksi ennen muovin poistoa. Muovi pois ja kuva on valmis, mutta heti ei saa pestä tai kuva voi irrota. Seuraavana päivänä jo voi turvallisesti pestä, kun kuva on jämähtänyt kiinni.

Ennen kuin kuvan kiinnittää, kankaan tulisi olla pesty, kuiva ja sileä. Kuva ei tartu esim. uusiin pesemättömiin kankaisiin (olen kyllä silittänyt välillä uuteen ja tarttui...), keinokuituisiin liukkaisiin pintoihin tms.

Vaatteet olen pessyt aina 40 asteessa ja hyvin on kuvat pysyneet, tuon viimeisimmän kuvan mato ja omena on vain parantuneet pesujen myötä ja on olleet jo vuoden kiinni paidassa!

Kuvia myyvät:

Michas stoffecke (saksa)

Hanheli (suomi)

Farbenmix (saksa)

Lisää ostopaikkoja saa vinkata minulle!

8 kommenttia:

Perla kirjoitti...

Vinkkaatko vielä mistä näitä ostat. Itsellä ei vaatteita synny, mutta nämä olisi loistavia kestotahrojen piilotukseen.

Tiina kirjoitti...

Juuri tuon hinnan takia on jääneet minulta tähän saakka ostamatta, vaikka Janan kimppatilaukseen jo klikkasin niitä ostoskoriin, mutta poistin sitten kuitenkin kun iski pihiys... ;)

Minna kirjoitti...

Kiitos ohjeesta! Täytyy kyllä joskus noita kokeilla.

Riikka kirjoitti...

Perla: Lisäsin tekstiin ostopaikat, jotka itse tiedän.

Tiina: Toisaalta kalliita, toisaalta hintansa veroisia...

Minna: Kannattaa kokeilla!

Jana kirjoitti...

Moikka!! Saanko kopioida sinun hieno silitysohje ja käytä meidän tilauksien yhteydessä... siis lähetä ohje muille tilaajalle??

PaaPii kirjoitti...

Kiitos ohjeista! Vielä en ole kokeillut noita mutta käyttöä voisi olla kestotahrojen piilotukseen :)

Riikka kirjoitti...

Jana: Laitoin sulle postia =).

Paapii: Ole hyvä! =)

Keppiheppa kirjoitti...

Eksyin blogiisi ja ihastuin =) ! Kiva kun kerroit tuosta menetelmästä. Minulle se oli aivan uutta tietoa ja uteliaisuus heräsi heti.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...