tiistai 17. elokuuta 2010

Retrotunika

Kerrankin sattui huutiksessa silmiin edullisesti retrovelouria, pakko se oli napsauttaa meille. Riitti juuri ja juuri 98cm Teekannutunikaan (ottobren kaava). Hihoja jatkoin pitkillä resoreilla.

Tätäkin ommellessa mietin, että kankaidenvalmistus on varmasti kehittynyt 60-70-luvuilta, mutta miksi nykyään ei saa tälläistä kunnon jämäkkää velouria?! Onhan sekin tietenkin kehitystä, että se on nykyään pehmeää ja taipuisaa, mutta joihinkin ompeluihin tämä vanha olis vaan parempaa! Ja onhan tämä helpompaa ommellakin, kun ei veny ja rullaa.
Joku ehkä muistaa tämän kesämekon uudistustuunauksen. Nyt tyttö sotki yläosan, ei lähde pesussa taaskaan. Vielä se taipui hameeksi. Alkuperäisestä jäljellä enää taskukangas ;).10 kommenttia:

Unikuu kirjoitti...

ihana toi velour <3 mäkään en ymmärrä miksi tehdään niin huonolaatuisia kankaita. nyppääntyvät esipesussa tai värit lähtee tai kangas on ohutta ja luirua.. kyllä minä ainakin maksaisin kankaasta josta tiedän että on jämäkkää ja hyvälaatuista.

~Maria~ kirjoitti...

Tosi kaunis tuo tunika!

josefii85 kirjoitti...

Tosi ihana!

Lilli kirjoitti...

Ihastuin tunikaan, kangas sekä toteutus ovat kauniita! Muistatko missä numerossa tunikan kaava on? Tuon tyyppistä on vähän ollut suunnitteilla itsekin kokeilla...

Mari kirjoitti...

Oikein ihastuttava =)

Ompsinpompsin kirjoitti...

No eipä voi muuta sanoa kuin u-uuuu!

..ja samaa mieltä nykyveloureista..

Riikka kirjoitti...

Oi, kiitos kommenteista!

Lilli: Voi kun muistaisi, ihan uusi lehti se ei voi olla, kun olen piirtänyt tuo kaavan jo vuosia sitten. Eli vuodelta 07 tai vanhempi lehti. Pitäisi aina kirjoittaa kaavaan lehti ylös, mutta eipä tuossakaan ollut. Jos joku osaa vastata niin kertokaa niin katson itsekin oliko siinä vielä isompia kokoja ;).

Lilli kirjoitti...

Kiitos! täytynee ajan kanssa selailla Ottobren numeroita netissä, josko pongahtaisi silmään. Meidän 1-v. tytölle ajattelin eli ei tarviste isokaan olla =)

Erja kirjoitti...

Teekannutunika on numerossa 4/2007 ja koot 80-110 :-).

Lilli kirjoitti...

Iso kiitos tiedosta!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...