lauantai 28. elokuuta 2010

Merinovillaa talveen

Talvivarustelu kiihtyy. Topat meillä on jo pitkään olleetkin, mutta muistin kuinka huippu ruskovillan villa-aluspaita oli viimetalven pakkasilla ja piti saada uusi. Hinta vaan alkoi hirvittää, joten ompelua....

Kaapissa olikin odotellut Shelbystä ostettu merinovillainterlock. Kaavat otin Suuresta käsityölehdestä 2/10. Koko 100cm oli todella jätti! Vastaa ehkä noin 110cm kokoista... Eli tämä on sopiva meillä vasta talvella 2011-2012 =O.
Sivusaumassa nallemerkki koristeena. Tätä voisi nyt jo pitää esim. pyjamana, mutta alusasun haluan olevan ihonmyötäinen, ettei tule tukala olo niiden päällivaatteiden kanssa.
Muuten mieleinen malli, joten täytyy piirtää koko 80 tai 90cm, jospa sillä tulisi sopiva, 98cm kokoa vastaava. Lehdessä käsketään kangastakin varata1,2m ja lisäksi vielä ribbineulosta 0,65m. Sain tehtyä koko asun hyvin yhdestä metristä, ilman ribbineulosta. Tiedoksi muille, turhaa ostaa liikaa kallista villaa ;). Itse tilasin seuraaviin asuihin Myllymuksuilta kankaat, siellä kun oli enempi värivalikoimaa.

Vyötäröä madalsin, oli tosi korkea. Hyvä kestovaipan kannalta, mutta hiukka matalampikin riittää, ettei ihan kainaloissa purista.Jämästä alustumput toppahanskojen alle. Viimetalvena ei lämmittäneet edes monien kehumat Rasavilin peukalopotit, joten ensi talvena nämä alle. Parhaat meillä oli aidot lampaankarvanahkarukkaset, saa esim. käsityömessuilta ja niitä sieltä joka vuosi haenkin.


5 kommenttia:

Sini kirjoitti...

Mäkin just noita ruskovillan haalareita ja tumppuja katselin, mutta jätin tilaamatta kovan hinnan takia. Varmaan kyllä tosi lämpöisiä ovat ja hienot ovat sinun tekemäsikin!

Mari kirjoitti...

Hieno! Mulla odottaa villakankaat kaapissa ja tuota kaavaa olen ajatellut käyttää. Ruskovillan haalari jää nääsen pieneksi ja kyllähän 3v jo tarvitsee kaksiosaisen asun. Kiva kun kerroi kaavan "vioista".

Riikka kirjoitti...

Sini: Ihanan lämpöisiä ne on ja ei hiosta kuitenkaan! =)

Mari: Nämä on siis alusasuksi tehty, jos teet väliasua niin sitten tuo kaavan iso koko ei kyllä haittaa!

Jana kirjoitti...

Ihana tuo oranssi. Meillekin nuo merinot käytössä talvella. Hei, jos kiinnostaa, tilasin tänään Sampsukalta PINKKI merinovillainterlock.

Riikka kirjoitti...

Jana: Voi kun raaskisi vielä, pinkki olis ihana! Kelpaisi ehkä tuolle nirsollekin...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...