keskiviikko 28. heinäkuuta 2010

Verhoja

Naapurille/kaverille verhot. Neljä tuollaista kapeaa, ei kuitenkaan ihan paneeliverhot, vaan vähän leveämmät. Kuvassa vain kaksi.Kangas on Vallilan ja ostettu Kodin1 Alesta, jotain 5€/m. Edulliset kankaat!

Ompelutyön hinnoittelu on vaikeaa. Katselin netistäkin niin neljän paneeliverhon ompeluhinta vaihteli 46€ ja satojen eurojen välillä. Mikä teidän mielestä on sopiva hinta?

Erään verho-ompelijan tiedän, joka ottaa 40€/neliö, mutta silloin nämäkin maksaisivat satasia....

15 kommenttia:

Unikuu kirjoitti...

se onkin vaikea määritellä..paljonkohan jossain eurokankaassa on verho-ompelupalvelu? entäs mikä on tavan ompelijan tuntiliksa työehtosopimuksessa? kauan sulla menee tuollaisten ompeluun?

Riikka kirjoitti...

Netistä löysin, että Euokankaassa joku oli maksanut 12€/paneeli. Se oli halvin hinta mitä löysin eli tekisi sen 46€.
Aikaa näihin meni muutamia tunteja, n.3h.

Tiina kirjoitti...

Olin viime kesänä korjausompelufirmassa pätkän töissä, siellä otettiin muistaakseni 2e/metri jos piti ommella verhot ihan vaan käänteillä. Eli niiden ommeltavien käänteiden pituuden mukaan veloittivat.

Riikka kirjoitti...

Ommelmetrejä noissa olis n. 23m eli sekin tekisi saman 46€. Olisko EK:ssa sama hinnoitteluperiaate...

Katya kirjoitti...

Kodin 1:ssä ottavat muistaakseni verhon alakäänteestä 5e ja yläkäänteestä saman. Eli normiverhojen käänteet olisi sieltä 40e, mutta sä oot ommellut vielä noi sivutkin.

lallatilaa kirjoitti...

vaikeeta varmasti miettiä hintaa. Ehkä naapurin tai kaverin ompeluksissa vois tietty miettiä, että jos ei veroja ja muita maksele niin hinta tipahtaisi? Entäs ihan vaan tuntiliksalla ompelu?
Tää sun blogis on hirmu kiva :) Kerrothan täällä mihin hinnoitteluun päädyit :)

Susanna kirjoitti...

Mä en ota erikseen hintaa siitä että on paneeli, kaikki verhot samanhintaisia. Yleisesti ottaen verhon ylä- ja alakäänteen ompelu on n.20e +/- 5e. Mun mielestä se on aika kallista, itse otan hinnoittelussa aina huomioon myös työn mielekkyyden. Otan verhojen ympäriompelusta 20e.

Kun maksaa verot ja alvit, ompelijan suht normaali tuntiliksa on 35e.

Ei pidä verrata siihen mitä maksaa ompeluttaminen Anttilassa tai Eurokankaassa, niillä on ostetut ompelupalvelut joille on määritelty hinnat, ja ompelija saa liksansa siitä että tekee törkeän paljon töitä halvalla hinnalla.

Riikka kirjoitti...

Sen olenkin ajatellut, etten kaverilta "voi" ihan niin paljon pyytää, kuin muut. Eihän hän muuten niitä olisi pyytänyt minun tekemään...kai....
Tuntiliksalla näistä tulisi siis n. 100€.
Susannan tyylillä tulisi 80€...vai tuo ylä- ja alakäänne erikseen, jolloin tulisi 160€. Kuinka Susanna tarkoitit?

Anonyymi kirjoitti...

Itse olin pätkän kangaskaupassa töissä ja siellä noista olisi velotettu 10 € kpl, jos kaikki sivut ommellaan. Pelkät ala- ja yläkäänteet 7€ kpl.

Riikka kirjoitti...

Ok, kiitti =D

Susanna kirjoitti...

Tarkoitin, että otan 20e yhteensä kun kaikki sivut ommellaan. Mun mielestä se on kohtuullinen hinta, toki sitä voi vielä peilata käytettyyn aikaan, mut yleensä ne menee aika yksiin.

Anonyymi, kuulostaa todella halvalta... toki näihin vaikuttaa sijaintikin.

Sit noista kaverille ompelemisista. Jos kerran ilmoitat verottajalle, niin älä anna kavereille mitään suurempia alennuksia. Ota toki hinnassa huomioon ettet joudu maksamaan alvia. Mutta olettaisin että sinäkin tästä suuntaat kohti yrittäjyyttä (toivottavasti!), olet sitten pulassa kun kaverit tottuneet saamaan halvalla.

Riikka kirjoitti...

Kiitti Susanna, kuulostaa minustakin hyvälle tuo sinun hinnoittelutapa. Ja kiitos yrittäjyyskannustuksesta =).

Mervi kirjoitti...

Heitänpä tähän oman kommenttini. Minulla on putiikki, jossa myyn käsintehtyjä tuotteita, sekä omiani että toisten. Jos virkkaan vaikkapa verhon, siihen saattaa mennä aikaa vaikkapa 70 tuntia, mutta kukaan ei maksa siitä 70 euroa enempää....jos lasken tuntipalkan mukaan, se on parhaimmillaan 10 euroa tunti. Totuus on, ettei kukaan maksa (ainakaan täällä pikkukaupungissa) 35 euron tuntipalkkoja, ei sitten mitenkään! Toinen asia on, että pystyykö halvoilla hinnoilla pitämään yritystä pystyssä? Kaverille neulomisessa on myös mahdollista tehdä vaihtokauppaa. Itse olen huono leipomaan ja olen joskus tehnyt vaihtokauppaa johonkin ihanaan leipomukseen. Toisaalta: on parempi sopia hinnoista ennen kuin alkaa työhön, jotta ei tule pettymystä kumminkaan puolin. Reilua.

Riikka kirjoitti...

Mervi: Oon samaa mieltä sinunkin kanssasi, kannatan tuota etukäteen sopimista, mutta joskus käy näin... Toisaalta aina ei tiedä millainen homma on kyseessä ennen kuin sen tekee, materiaalikin vaikuttaa työn haastavuuteen.
Vaihtokauppaa minäkin suosin kavereiden kanssa ja nämäkin verhot on vaihtarina menossa, mutta hintaa kartoitan, jotta tietää kuinka suuresta vaihtarista on kyse ;).

Susanna kirjoitti...

Mervi, minusta virkkaus- ja neulontatöihin ei voi laskea samalla tavalla tuntipalkkaa. Niinkuin ei vaikka taidemaalaukseen. Se on erilaista työtä, taidetta tavallaan. Lankatöiden hinta lähtee materiaalikustannuksesta, ja sitten loppu määritellään mielekkyyden, ajankäytön ja sen mukaan paljonko nyt ylipäänsä on mahdollista saada. Eihän siinäkään järkeä olisi jos tuote vaan seisoo hyllyssä :) Ja tässäkin tuo sijainti, itse kun olen Espoossa niin kaikki on tietysti kalliimpaa kuin kauempana.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...