tiistai 30. kesäkuuta 2009

Bambihuppari

Kolmevuotiaalle huppari, näitä meillä tarvitaan ja sotketaan! Esikoiselle ostin uuden ja keskimmäinen tietty suuttui, kun ei saanut niin lupasin tehdä ja oikein bambin kuvalla. Kuva tuli aikoinaan brodeerauskoneen mukana ja eka kerran sitä käytin vasta nyt.





Kiva oli laitella merkkejä ja nauhoja.





Kankaat on Eurokankaan velouria, resorit Marimekon ja nauhat ja merkit ylläri ylläri Farmbenmixin. Kaava on Ottobren 4/2007.








Hihat on vielä reilun mittaiset mut niinhän mä aina teen reiluja. Tää on 116cm.




Aikoinaan ostin tuon raitavelourin näihin housuihin, joita tein neljät silloin ja niistä piti tulla Rafsen tyyliset housut, mutta tuli liian kapoiset. Nyt kuitenkin sopii tän hupparin kanssa pitää....Jos saan tuon tytön pitämään housuja. Koska hän kuulemma tulee sisälle, jos on niin kylmä, ettei voi olla mekolla....



Resorit nyt ei sit ole sävysävyyn.




lauantai 27. kesäkuuta 2009

Hippitunika

Eka täytyy sanoa, että vihdoin valmis!!





Pelkkiin brodeerauksiin meni monta monta tuntia. Mitäs on niin huono ja vanha kone! Tarviins siis uuden... =D. Kuvat ostin Hoopsista . Ostin muitakin, mut ne tulevat sitten takkiin ehkä myöhemmin.





Nauhat taas Farbenmixin ja trikoo Marimekon. Se onkin odotellut jo pari vuotta kaapissa uskollisena, joten hyvä mieli on siitä, että se pääsi lopulta käyttöön ja arvoiseensa sellaiseen.





Tää on esikoiselle eli 5v tytölle ja hänen mielipidettään en vielä tiedä, kun hän on nyt Puistobluesissa. Itku tulee jos ei suostu pitämään, siis minulle. Musta tää olis niin kiva ja isänsä taas syyttää hipiksi pukemisesta. No leikillä vaan tietenkin.



Brodeerauskankaat on Stenzon tilkkuja. Oikeasti mun pitikin olla niiden Iinulta tilattujen Stenzojen kimpussa, mutta kun netissä törmäsin näihin kuviin niin piti tilata ja kokeilla.




Kaava tähän oli omasta päästä saksilla leikellen. Se hyvä puoli kun on kolme tyttöä niin voi ajatella, et kyllä se aina jollekin sopii ;).
Edit. Tulin lisäämään, että kaava on oma, mutta koristeluidea (farbenmix-nauhat ristikkäin) oli jostakin saksalaisesta käsityöblogista, jota en harmi kyllä pannut suosikkeihin.



Pihalla

Monissa blogeissa on ollut "pihalla"-postaus niin minä perässä. Pihalla oon myös nepitellyt vaatteita, mut lisäksi on pakolliset istutushommat ja pihanrakennusta.



Toukokuussa jo näitä laittelin ja vielä puuttuu osa ja sitten kuorikate juurille. Mullan levitys on myös kesken ja nurmikon istutus etupihalle.



Käytäväkivien ladonta on ollut myös mun hommaa aina kun mahdollista ja se on ihan kivaakin. Kivet on Lemminkäisen Verona.
Seuraava postaus on taas ompelua, lupaan =).

torstai 25. kesäkuuta 2009

Paljon apinoita

Nyt tuleekin paljon kuvia. Viimein sain tehtyä sen kuopuksen tarvitseman hupparin niin nythän sitä ei helteessä tarvita...

Apinahuppari myllymuksujen joustofroteesta Suuren käsityölehden 10/2007 kaavalla, jota muokkasin kyllä reilusti.





Ulkona viimein nämä nepitin. Kotimäen puoti toimi moitteettomasti ja nopeasti.




Hihansuihin laitoin resorit niin on pitkäikäisempi takki. Tää on kyllä täydellisen ihana ja pehmeä. Vuorikin on joustofroteeta (eurokankaan).


Mietin et naapurit pitää hulluna, kun puen kamalassa helteessä takkia vauvalle, mutta äkkiä piti saada kuva =D.



Jämäpaloista sitten haalarihousut, saman lehden kaavalla ja reilusti muokattuna myös. Varsinkin pituutta lisäsin, eli nämä on täyspitkät housut syksyksi.




Otin kuvia myös ompelusta. Takin resorikaitalehuolittelu on niin pitkä, ettei mitenkään selviä ilman jatkosaumaa resorissa. Minä hoidin sen näin.





Viereisellä ompelukoneella jatkosauma.





Sitten varovasti eteenpäin pinseteillä paksua kohtaa eteenpäin auttaen. Se ei muuten etene nauhankääntäjässä. Ja saumanvarakin pitää leikata melkein olemattomiin.





Tässä kuva valmiista jatkoksesta ja se jäi takin helmaan niin ei siellä haittaa.






Tämä taas on lopetus ja päättely. Siisteinhän olis jättää sivusauma auki ja resorinpäät sinne, mut olin laiska enkä jaksanut, koska vuoritin takin.






keskiviikko 24. kesäkuuta 2009

Imke

Hirvitti tätä tehdessä, et mitä oon mennyt tekemään!! Näytti koolta XXXXL vaikka on siis kokoa 40/42. Hyvä tuli kumilankojen laiton jälkeen ja kaava hyväksi todettu.




Kaava on siis Mamu design Imke ja Iinulta tilattu.





Tein trikoosta, Nanson. Ihana!
Haluan kyllä mekonkin tästä tällä kaavalla.

tiistai 23. kesäkuuta 2009

Hippiäinen

Tämmöinen välityö syntyi, jota ei ollut mitenkään suunniteltu. Nuo taskut jäi kuitenkin käyttämättä toisesta hommasta ja ne piti johonkin laittaa. Niin syntyi jämäkankaista tälläinen bambuisen pehmeä kesäasu vauvalle.






Omppu brodeeraus sama kuin näissä . Joustofrotee Myllymuksujen mallistoa ja kaavat tähän asuun on ihan päästä. Leikkasin mihin kankaat riitti. Ei niin onnistunut kuin voisi olla ja oon samaa mieltä kuin Villa valmanjan Annika, et nuo taskut on hankalat! Varsinkin joustofroteeseen. En tee enää. Paitsi velouriin voisi kokeilla ja tehdä syksyhousuja.



Vaikea jo kuvata vilkasta tyyppiä, mutta tästä näkyy tasku.




Hattu on tehty jo keskimmäisen vauva-aikaan ja sillä samalla Ottobren kaavalla . Siinä on ihana kangas, joka oli joku vanha isotätini esiliina aikoinaan. Jos jollain on ylimääräisenä niin ostan mielelläni pois!

Lopuksi vielä postipojan tuliaisia, en vielä kerro mitä tulee mut nää on Iinulta taas tilattu ja oikeanreunimmainen tuli kaupanpäälle. Kiva kiva.





maanantai 22. kesäkuuta 2009

Arvontapäivä

Esikoinen hoiti homman...



Ja ruukusta nousi nimi...




Omenakaramelli! Onnea!

Laita sähköpostia niin saan osoitteesi.

torstai 18. kesäkuuta 2009

Omppuset

Nyt syntyi urakalla sarjatyönä tälläistä. Joka tytölle jotakin. Oon harmitellut, kun ompelu on mennyt sarjatyöksi, mutta näitä tykkäsin tehdä.




Legginsejä 6 kpl, paitoja 2 ja 1 body, joka tuli kokoa 92cm eli taitaa olla vielä iso. Odottaa myös ruskeita neppareita saapuvaksi Kotimäen puodista .


Paitojen aplikointibrodeeraukset ilmaisia Lynnie Pinnieltä . Kuuluvat tuohon settiin, jos sen lataa, vaikkei tuossa heti näy. Piti tehdä cupcake tyyliset sydämet, mutta ei ollut sopivaa sydäntä ja sitten tuli omput. Kivat nekin.


Kanttaukset meni taas ihan ihanasti!



Aamulla on vaikeaa kuvata vaatteita kun meidän nurmikko on täynnä takametsän varjoja...




Jos nyt keskimmäisenkin leggaripula hetkeksi hellittäisi, kun näistä on kolmet hänelle.




Takasaumoihin taas laitoin merkit, että saavat itse puettua oikein päin ja tunnistavat omansa. Näitä paitoja ja leggareita pidetään tietysti näiden kanssa.





Ja vielä kuva pitsilahkeesta niin kelpaa kaikille primpsessoille nämä pöksyt.
Näiden myötä oikein hauksaa Juhannusta kaikille lukijoille ja kilpailuun ehtii vielä mukaan!




keskiviikko 17. kesäkuuta 2009

Alusasu

Tässä esiintyy meidän Ida, Rubens Barn nukke. Pääsi malliksi, kun tein 2-vuotiaalle tytölle lahjaksi alusasun. Eli nukke ei näitä saa pitää, vaikka hyvin olisivat sopineet.




Iidan kaverit tulivat myös kuvaan, tumma Maria ja punapää Anna. Jos joku ihastui niin näitä saa edullisimmin Marilie nettikaupasta . Itse ostin ensimmäisen vauvalle sairaalan kahvilasta 20e ylihintaan ja vähän harmittaa, kun myöhemmin huomasin tuon nettikaupan ja niin meille joulupukki toi kaksi lisää. Nuket kestävät myös konepesun ja kuivausrummun.






Ensimmäisen kerran kokeilin tälläistä koristelua paitaan ja toivon, että kestää, kun tämä lahjaksi menee. Eli trikoossa on sydämen muotoinen reikä ja takana pallotrikoopaikka, suoraompeleella kiinni reunoista.




Kangas ostettu 2e /m ja tätä oli paljon! Nyt se on kaikki leikelty ja melkein ommeltukin.
Kaavat vanhasta Ottobresta, jota en ole kaavaan kirjannut ylös.

sunnuntai 14. kesäkuuta 2009

Manssumekkoja

Strawberry-tunika Ottobre 3/2008.




Nauha Farbenmixin ja tilattu Iinulta. Olis mekko ollut ok ilmankin, mutta ihastuin tuohon nauhaan niin tuli se laitettua.




Resorit on tehty kahdesti. On ollut sitä taistelua peitetikkikoneen kanssa ja ensin tein pääntiet ja purin. Resori oli oikeanväristä, mut liian löysää. Ei kun purkaman ja alusta. Säädin koneenkin uusiksi alusta asti ja kannatti! Alkoi homma sujua ja nyt voi olla tyytyväinen.




Stawrebby tunika oli esikoisen ja keskimmäiselle ei riittänyt kangas kuin T-paitaan ja hän ei T-paitoja pidä, joten lisäsin rimpsun helmaan. Tuomiota en ole vielä kuullut eikä ole sovitettu. Tein pariksi leggarit, caprimittaiset Marimekon pallotrikoosta. Kaava Suuri käsityölehti 1/2009 lyhennettynä legginsikaavasta. T-paitakaava Ottobre 3/2008.




Tässä lähempää kuvaa kaitalehuolittelusta (Janomen nauhankääntäjällä). Säädin vähän ohjeen vastaisesti niin sujuu paremmin. Ohje käskee säätää resorin ylä- ja alakäänteen täysin päällekkäin, mutta silloin minulla alkaa tikki heittelehtimään. Nyt säädin alakäänteen hieman leveämmäksi niin sujui.





Eli oikealla puolella tikki on reunassa kuten kuuluu, mutta nurjalla ei aivan reunassa. Kelpaa kuitenkin minulle nyt näin, koska tikki ei enää karkaile minne sattuu. Neuloista oli käytössä keskimmäinen ja oikea.





Mansikkatrikoo De stoffenstunterilta . Kiva kauppa ja ihania kankaita, mutta posteja maksoin 23e.


torstai 11. kesäkuuta 2009

Pehmolaku

Puin vauvalle nuo vaatteet niin esikoinen ilmoitti sen olevan pehmolaku, siitä tuo otsikko.



Haalarit otettiin vasta tänään käyttöön ja onneks otettiin kun oli jo ihan sopivat.


Paita on tehty Myllymuksujen joustofroteesta jollakin (anteeksi kun en tiedä mikä lehti) Ottobren kietaisupaidan kaavalla. Tarkat tuosta huomaa, että meillä on käytössä kestovaipat =).



Tästä päivityksestä tulee yksi sekasotku, koska tyhjäsin kamerasta kaikki (en tietenkään ihan kaikkia!!) kuvat mitä oon tätä blogia varten napsinut.
Tämä smurffipaita piti tehdä, kun keskimmäinen itse pyysi Smurffiinaa. Kuva on netistä napattu (googlaamalla Smurfette) ja tulostettu t-paitapaperille. Kaava oma sekoitus monesta ja kankaat vanhoja varastoja. Tuota sydäntrikoota saa kyllä edelleen eurokankaasta.
Tuon Lindexin hameen kanssa voisi pitää, mutta ei kuulemma kelpaa käyttöön. Kiva.



Tämäkin asu on otettu käyttöön silloin heti, kun oli helle ja tässä käyttökuvia. Housut on tosiaan ihan täysmittaiset. Tää on kyllä saanut kehuja ja yks päivä tästä oli se hyöty, että kun tyttö karkasi n. 2km kotoa niin asu keräsi ilmeisesti katseita, kun kaikki vastaantulijat osasivat sanoa minne suuntaan tyttö on mennyt =D.




Miehen mielestä tytöstä tulee hippi, kun äiti pukee näin...
Kauniisti näkyy naapurin rakennussotkut tuossa kuvassa.




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...