keskiviikko 28. maaliskuuta 2012

Runoratsun testailua


Runoratsukankaan suunnitteli Selialle Leena Renko/Pikkukiiski ja kuosikilpailun jälkeen kangas pääsi tilaukseen ja tuotantoon. Siinä kesti useampi viikko, mutta nyt on odotus ohi.

Heti kun kangas tänään saapui aloin testailemaan kangasta. Hevosen korkeus on n. 10cm, vähän vajaa.

Sitten leikkasin tasan millilleen metrin palan ja laitoin sen 40 asteen puuvillapesuun koneeseen. Kankaan ohje sallii 60 asteen pesun, mutta minä pesen vaatteet kuitenkin yleensä neljässäkympissä, joten siinä lämmössä myös testasin. Joissan kankaissa voi värit levitä, jos pesee liian matalalla lämmöllä, mutta nyt ei ainakaan käynyt niin, vaan koneesta tuli ulos hyväkuntoinen kangas.
Kutistumaa pesussa oli tapahtunut 4% eli pala oli 96cm pitkä.


Seuraavaksi kuivausrumpuun, perusohjelmalla maximi-kuivuusasteeseen asti. Lisäkutistumista tapahtui 1cm, eli nyt kangas oli 95cm pitkä. Valmistaja ei suosita rumpukuivausta, mutta minä rummuttelen kaikki velourit ja joustikset, kun ne on sitten taas niin pehmeitä päällepuettaviksi.

Edit. Nyt on testattu myös 60 asteen pesu, eli se valmistajan suosittelema. Tulokset lähes samat, kuin 40 asteen pesussa. Pesussa kutistui 1%, rummussa 3% eli pesun ja rumpukuivauksen jälkeen 100cm pala oli 96cm pitkä. Tästä kankaasta  ei rummussa juurikaan lähde nukkaa, mikä on positiivinen yllätys! Yleensä olen tottunut, että lähtee enemmän kaikista joustiksista ja veloureista.

Valmistaja "lupaa" kutistumiseksi 1-5%  (pelkkä pesu) eli ne lupaukset nämä testit hyvinkin täyttivät =).

Ja vielä testailin 95 asteen pesun, omassa pesukoneessa ei ole ollenkaan 90 astetta, joten melkein kiehuvassa vedessä tuli pestyä! Tulokset samat kuin aiemmissa, ehkä hieman tiivistyneen oloinen kangas oli enemmän kuin viileämmissä pesuissa, mutta kutistumaa ei ollut kuitenkaan aiempaa enempää.
Nämä tulokset ei tietenkään tarkoita, että kangas pysyisi hyvänä, jos sen pesee jatkuvasti "väärin", mutta ei satunnaisesta pesustakaan pilalle mene. Eli voisi vaippoihinkin käyttää.


Ommella en ole vielä mitään ehtinyt ja hyvä niin. Leikkelen ensin teille ja odotan innolla, mitä kukakin kankaasta valmistaa. Oma toive on nähdä tämä mekkona ja se oli oman tytönkin toive. Vaatetilauksia tästä teen myös.

Tällähetkellä oli tuo keltainen resori loppu enkä saanut sitä vielä, saan lähiaikoina tai voi mennä hetki, mutta tulossa on!

Suomessa Runoratsua myyn minä Seliassa ja Ruotsissa jälleenmyyjänä toimii Strömming design, kunhan kangas pääsee perille asti.

Hauskoja ompeluhetkiä!
Riikka

6 kommenttia:

pikkupikkuriikki kirjoitti...

Voi ihanaa!!! Tuota mä kyllä haluisin tilata..palailen asiaan... =)

Ti-ti-uu kirjoitti...

Tulossa on! :) Innolla odotan muidenkin tuotoksia näkeväni! Itse olen suunnitellut liivimekko/haalaria tästä! :)

Anonyymi kirjoitti...

Olisi kyllä hyvä tietää ennakkoon myös se, miten käy 60 asteen pesussa...

Riikka kirjoitti...

Anonyymi: Voin testata senkin, mutta se on kankaan ohjelämpö, joten sen kestää varmasti. Vaipoille voisi olla kiva tietää myös 90 asteen pesu. Palaan asiaan...

Tiina kirjoitti...

Iiihanaa, viimein se tuli! Olen käynyt päivittäin kurkkaamassa puodissasi, joko sitä löytyy.. ;) Tilaamaan siis!!

Ompsinpompsin kirjoitti...

Mulle tulee tästä kuosista mieleen se perinteinen pikkulasten keinuheppa. ;-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...