torstai 1. maaliskuuta 2012

Pipotilausohjeita ja vinkkejä


Ajattelin koota kaikille yhteisesti vinkkejä pipotilauksen tekoon. Ja kysykää, jos joku asia vielä askarruttaa ja unohdan siitä tässä mainita. Kuvituksena viimepäivinä ommeltuja päähineitä.


Pipoja voi tilata suoraan kaupasta valmiina tai tilaustuotteet valikosta, missä voi tavallaan suunnitella oman pipon. Voi siis valita värin, koristeen, aplikaation, tuulisuojat ja tietenkin sen koon. Koko valitaan lapsen/aikuisen päänympäryksen mukaan. Näin ei tule liian isoa. Tein kauppaan myös suuntaa-antavan kokotaulukon eli jos tilaat lahjaksi niin tuo pätee useimmille lapsille. Jokainen on tietysti yksilö, mutta suuntaa tuo taulukko varmasti antaa.
Kauppojen pipojen koot ei aina vastaa todellista päänympärystä, itsekin kävin keskiviikkona Ideaparkissa ja ostin kuopukselle Jonathanin pipon kokoa 56 (!) ja sopiva oli. Tytön py on reilu 50cm. Eli pipoa ei kannata tilata ostopipojen koon perusteella, minä teen todellisen päänympärysmitan mukaan.
Aina saa ja kannattaa kysyä niin kokoasioissa kuin muissakin!Tilauksen voi tehdä myös sähköpostilla osoitteeseen info@seliashop.fi ja siellä esittää toiveensa niin mietitään yhdessä. Esim. näitä virkattuja koristeita on erilaisia kukkasia, joista kaikkia on mahdoton laittaa kauppaan. Samoin kaikkia lätsäkankaita ei ole kaupan puolella, joten kysele löytyisikö omaa suosikkikangasta tai lähetä kangas minulle niin teen siitä!

Sähköpostilla kiva ja hyvä tapa on linkittää kuva "tälläisen haluaisin" ja niin moni jo tekeekin. Silloin vältetään väärinkäsityksiä ja nopeutetaan tilausta. Itsekin ehdottelen malleja linkittelemällä kuvia.


Velourhiippaan (dinoon myös) voi valita fleecevuoren ja tuulisuojat, jolloin sillä varmasti tarkenee myös talvella. Ja tämän seuraavan kuvan pipon tilauksen myötä vasta tajusin tehdä itsellenikin tuulisuojatun pipon, ettei tarvii aina käyttää vaan urheilukaupan sporttimallia, kun omat korvat ei kestä sitä tuulta sitten yhtään. Eli itselle tein tuon harmaan kukkapipon ja se onkin ollut jo kovassa käytössä.Dinopipoja saa myös kaupasta valmiina, sekä tilaamalla. Ja näitä löytyy myös jälleenmyyjiltä, vink.Moni malli käy sekä talveen, että välikauteen. Rusettipipoja on fleecestä valmistettuna talveen ja välikauteen kaksinkertainen velour on hyvä. Kovin hikoilevalle lapselle velour voi riittää talveenkin.


Tämä sama malli käy yhtä hyvin pojille, ilman rusettia tietty ;).


Tälläisiä tein poikia varten kauppaan.


Pojille olen paljon miettinyt aplikointeja, tässä yksi uusi, krokotiili. Nimesin tämän "pikku krokoksi", koska tuo krokotiili on aplikointivalikossa tämä aiemmin jo housuissa seikkaileva kaveri. Tuon saa myös poikana eli lippis päässä rusetin sijaan.


Tähän pipomalliin saa myös kiinnityksen eli tarrat tai nepparin, jos haluaa paremmin korvia suojaavan mallin, etenkin pienille.


Tervetuloa tilaamaan!

2 kommenttia:

jarna kirjoitti...

Selkeät ohjeet, kiitos! Näillä mennään seuraavan tilauksen kanssa =)

Mirka kirjoitti...

Kivoja hattuja! Tuo krokotiili on aivan tosi hieno!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...