perjantai 9. joulukuuta 2011

Mitä lapsesi tekee?

Otsikon kysymyksen olen nyt kuullut muutaman kerran ;). Eskarilainen on puolipäivää kanssani "töissä" eli täällä kotona, kun minä ompelen.

Viimeviikolla tyttö kävi koulun kanssa kirjastossa ja oli lainannut hyvän kirjan, tästä oli paljon apua ja tekemistä. Kaikkea ei ehdittykään, joten pitää lainata jokukerta uudelleen.

Emma Hardy: Ekoaskartelua lapsille


Ihan ensimmäisenä tyttö halusi kirjasta omenapaidan, ja teki samalla äipällekin yöpaidan. Paidat oli siis valmiita, tyttö painoi Donnon väreillä ja puolikkaalla omenalla kuvat. Loput kuviot on tehty pensselillä. En olisi itse uskonut, että omenalla saa noin kivasti painettua, peruna olikin ennestään tuttu painoväline, mutta omenaan ei tarvitse edes kaivertaa mitään, sen kun halkaisee ja painaa.


Pesukoneessa huopuneesta paidasta kassi. Tämän kassin alkuperäisen olomuodon näette täältä =D, kuopus sotki sen maalilla ja yritin konepesua...tuli nuken kokoinen liivi, josta nyt siis kassi. Tahratkin sai piiloon ompelemalla neulekukkasia päälle. Siinä minä vähän autoin.Parittomasta sormikkaasta pupu,. Näitä on meillä jo kolme, kuvassa ensimmäinen tekele. Jos jättää korvat lurpalleen (ei täytä niitä) saa koiran.


Sukkahousumäyräkoirat. Kuopuskin halusi omansa. Nämä on täytetty dinopipoista ylijääneillä fleecetilkuilla, mistä on korvatkin tehty. Tosikierrätystä, varsinkin kun sukkikset on ostettu esikoiselle eli niitäkin piti kolme lasta, ennen kuin muutuivat koiriksi.


Huopakoru, jouluinen tuli. Minulla kun ei ollut antaa hommaan muunväristä huopaa, mutta sopiihan ne nyt hyvin, kun on joulukin tulossa.


Taikataikinasta muovatut ja maalatut nukenastiat. Näitä oli kuopuskin maalailemassa ja se ehkä näkyy lopputuloksestakin ;).Hernepusseja eläinten muodossa, nämä kaikki ovat hiiriä. Ovat saaneet nyt silmätkin kuvauksen jälkeen...Helmiä on aina kiva pujotella, lahjoja muskariopelle ja päiväkodintädeille.Ja totta kai meillä pelataan tietokoneella ja katsotaan lastenohjelmia, ei pelkästään askarrella ;).

9 kommenttia:

Annukka kirjoitti...

Ihastuttavia taidonnäytteitä ja kivoja askarteluvinkkejä!
Taitaa olla samaa käsityöläisverta sekä äidissä ja tyttäressä. :)

Saila kirjoitti...

Kiitos mukavista askartelu- ja kirjavinkeistä! Täytyypä meiänki käyä kirjastossa. Mulla on kans kotona pian 5vee neiti joka rakastaa kaikenlaista värkkäystä! :D

Perhonen korvanlehdellä kirjoitti...

Mahtava ja inspiroiva postaus. Ihania juttuja.

Anskuli kirjoitti...

ihania ja kivoja juttuja mitä voi tehä lasten kans :) Pitäs kyl itelläki panostaa tuohon lasten kans askarteluun yms, ja panostaa välineisiin!

Noniin kirjoitti...

Ompa kivoja juttuja :) Erityisesti tuo huopakaulakoru näin joulun alla.

Mun Tekemä kirjoitti...

Mahtavia juttuja! Täytyypä itsekin lainata tuo kirja kirjastosta :)

pikkupikkuriikki kirjoitti...

Ompa kiva postaus ja kivoja ootte tehneet... :)

Mia kirjoitti...

Tosi upeita askartelujuttuja! :) Erityisesti ilahdutti nuo sukkiksista tehdyt mäyräkoirat <3

Tiina kirjoitti...

Tosi kivoja ideoita. Täälläkin on tutkittu monia kirjoja ja etsitty inspiraatioita lasten kanssa askarteluun. Kiva kun voi kierrättää vanhoja juttuja.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...