torstai 15. joulukuuta 2011

Neuleita rentoutumiseen

Ennen rentoiduin ompelemalla. Nykyisin se on työtä eli rentoutumiseen piti keksiä jotain uutta. Neulominen nyt ei mikään uusi keksintö ole, mutta sitä on tullut nyt tehtyä aiempaa enemmän. Ja tietenkin ompelu on edelleen se mun ykkösjuttu, työnäkin!

Tytöt oli isänsä kanssa kaupassa, kun ostivat tämän ekan paidan langat eli lapset valitsivat värin. Ihmettelin vaan kovin armyhenkistä valintaa...tein paidasta tunikamittaisen, että on edes jotenkin tyttömäinen. Tämä on neulottu Ruttunutun ohjeella ja suurentaen. Neuloessa en vielä tiennyt kenelle neule sopii, mutta lopputulos on ok kuopukselle, koko n. 110cm.Seuraavan langan valitsin itse, edelleen Novitan Puroa, mutta nyt värissä Takkatuli (Tuo ensimmäinen on väri nimeltä metsä). Edelleen jatkoin samalla mallilla, vielä enemmän suurentaen ja nyt pääsin kokoon 128cm. Lisäksi tein niin pitkät hihat, että jospa mahtuisi vielä toisenkin talven. Nyt kun ei edes pakkasia ole näköpiirissä...jospa niitä ei tulekaan...Molempiin neuleisiin käytin 4 kerää lankaa.Näin oltiin jo eskarissakin, hame on aiemmin farkuista tuunattu, sukkikset tuli Pomp de luxin tilauksessa.Tässä vielä yhteiskuva paidoista, siskoksista en yhteiskuvaa saanut...Olen tänä talvena kutistanut pesukoneessa ennätysmäärän neuleita! Siis vahingossa! Seuraavat neulelegginsit päiväkotiin paikkaamaan tilannetta. Olivat ennen leveä neulekaulahuivi, jolla ei värin puolesta ollut enää meillä huivikäyttöä. Surautin sen eilenillalla housuiksi.Täytyy laittaa kuva teille peitetikistä. Näin nättiä teki, vaikka kyseessä oli tuollainen paksu neulos, kuminauha välissä vielä ja olin varma, että nyt alkaa varmasti kone temppuilemaan, vaan ei. Hienoa tikkiä tuli =).


Ps. Katsokaa huutis, käsityökirjat sulkeutumassa ja uusi vaatepaketti lisätty.

3 kommenttia:

Tiina kirjoitti...

Tosi kauniit neulepaidat. Tuo takkatuli- lanka näyttää ihan takkatulelta. Näppärä uusiokäyttö huivillekin.

Taru kirjoitti...

Kivat paidat! Mä en ole uskaltanut Puroa vielä lastenvaatteissa käyttää, kun kukaan ei ole raportoinut että kestääkö se edes villapesua :P Mutta jos sä voisit sivulauseessa mainita sitten kun olet pessyt ekan kerran ;D

Riikka kirjoitti...

Taru: Se tuossa on tosiaan hankala, varmaan kutistan nekin vahingossa, jos lapset laittavat ne muun pyykin sekaan. Täytyy olla tarkkana. Eli en uskalla näitä koneeseen laittaa ollenkaan. Pesen käsin =).
Yhden hahtuvavillatakin pesin ensin villapesulla ja se sen kesti, sitten normipesulla ja siitä tuli kokoa Baby born. Tyttö kyllä tykkäsi, kun nukke sai takin =D.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...