torstai 19. toukokuuta 2011

Crimplene hamonen

Kävin peräkonttikirpparilla ja ostin yhden kangaspussin, missä oli vanhoja kankaita, kuten tätä crimpeleneä. "Kamala" polyesterkangas, mutta ihania kuoseja! Pussissa oli muutama muukin, mistä teen myös mekkoja palojen sallimissa rajoissa.

Tässä ensimmäinen hame, koko 110cm.
Menee hyvin kesällä ja talvellakin sukkisten kanssa. Meillä vaan ei ollut väreihin sopivia sukkiksia, niin kuvattiin paljain säärin.


Mitä mieltä te olette crimplenestä? Ihanaa vai kamalaa? Itseni mielestä se alkaa olla ihanan kamalaa =D. Lisään tänne muutkin crimpele -ompelukset, kunhan saan sovituskuvattua/ommeltua kaikki.
Kokeilkaa muuten crimplene -sanalla Googlen kuvahakua, tulee ihania retrokuvia!

8 kommenttia:

Nuksu kirjoitti...

Onhan se tolleen kuvassa kivannäkönen ku tietää ettei tarvi koskea siihen. En tykkää yhtään siitä materiaalista, kuosit on kyllä tosiaan usein kivoja, harmi sinänsä :/

Sarita kirjoitti...

Mullekin ihan uusi kangastuttavuus, päädyin sitten googlettamaan ja lukemaan tällaisen hauskan, lyhyen ja informatiivisen kuvauksen kankaasta:
http://fairyfiligree.blogspot.com/2010/04/whats-that-fabric.html

Itse olen kovasti luonnonkuitujen ystävä, varsinkin lastenvaatteissa suosin (luomu)puuvillaa, silkkiä ja villaa. En ole siis koskaan hypistelly tuota crimpleneä, mutta luulen että siitä ei tulisi meidän suosikkia vaikka tuo silittämättömyys houkuttelisikin. :)

Tiina kirjoitti...

Nätti hame!

Mikäli osaan nyt yhdistää materiaalin ja nimen mielessäni oikein, joskus takkiin käytin tuollaista päällikankaaksi, mutta en minäkään osaa sisävaatteisiin käyttää. Niin herkkänahkainen kun olen itse. Kai se vaikuttaa.

Erja kirjoitti...

Oletpas ehtinyt taas vaikka mitä! Ja uusi logokin on ilmestynyt. Se on suloinen! Kiva kuosi tuossa crimplene-hameessa.

*marjuska* kirjoitti...

Mulla on itselläni pari vaatetta tuosta crimplenestä jos nyt ymmärsin oikein mitä se kangas on. Siis sitä muovimaista 60-70-luvun kangasta, eikö?
Eihän se mukavin mahdollinen ole mutta tykkään kyllä. Pysyy ainakin siistinä joka tilanteessa kun ei rypisty. On muuten yllättävän lämmin materiaali kun ei paljon hengitä. Viileänä päivänä siis ihan mainio. :-D
Hame on kyllä hieno ja siinä tuo muovimaisuuskaan ei haittaa. Lapselle kun en välttämättä vaikkapa kokohaalaria tuosta tekisi, housut ehkä voisi tehdäkin. Kivoja retrokuoseja noissa on kyllä paljon.

Katja kirjoitti...

Minullakin ko kangasta on kaapissa retron mekon muodossa ja täytyy sanoa, että kuosi houkuttelisi mutta materiaali ei :D Että voikin olla kauhean tuntuista! :D Mutta sievä hamonen on tuo tekemäsi kyllä :)

Riikka kirjoitti...

Kivoja mielipiteitä ja sellaisia, mitä odotinkin. Tästähän oli 70-luvulla kokomekkoja suoraan ihoa vasten. Sellaista en kyllä haluaisi! Hame tai mekko, jonka alle tulee paita on ok mielestäni. Housuja ei...eikä haaleita tms. Hameen alle sukkikset ja hyvä hame. Ei tosiaan rypisty millään ja kuivuu nopeaan. Tuo Saritan laittama linkki on hyvä =).

Tiia kirjoitti...

ihana kuosi kankaassa mutta tuo materiaali.. Yhh :D muistan joskus mummoni yläkerrassa kokeilleeni kangasta :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...