keskiviikko 8. joulukuuta 2010

Toiset oppii pienenä...


...kuivaksi!
Nämä "imuhousut" on tehty tilauksesta yksivuotiaalle pojalle. Koko 80cm.
Sain alkaa ihan alusta, koska ennen en ollut edes boksereita tehnyt. Kestovaippoja taas paljonkin, eli tietoa imuista on. Kaava-apuna käytin Ottobren pikkumies kaavaa, mistä muokkasin tämän.  Pieniä housuja, mutta aika homma näissä on, kun jokaisessa on 15-18 leikattua kappaletta.Kankaat sain valita itse, ne ovat mm. Mjukatyger, Myllymuksut, Jofotex, Nanso...Ruskea pul on EK:sta ja sininen asiakkaan omaa. Imuina on flanellia ja froteeta, osa paksumpia ja osa ohkasempia housuja, saa sitten valita tilanteen mukaan.


Selia-merkki takasaumassa ulkopuolella, ettei paina.


Meillä tyttö on jo yli 2v....pitäisköhän kohta luopua vaipasta =O. Isosiskot samassa iässä oli jo kuivia, mutta nyt oon itse olllut laiskempi. Ehkä vasta keväällä alan siihen, kun ilmat lämpenee.

9 kommenttia:

Ilona kirjoitti...

Huhhhuh! Oletpa ison urakan tehnyt! Mutta hienoja ovat!

Meillä kaksi isompaa oppivat kuiviksi vasta 3-vuotiaana, mutta se olikin sitten kerrasta siinä. Ei yökastelua, ei vahinkoja.

Anonyymi kirjoitti...

Onpa suloisia pöksyjä! Iso työ noissa on, itsekin omilleni ommellut.

Meillä esikoinen (tyttö) oppi päiväkuivaksi vuoden iässä ja yökuiva oli ennen kahden vuoden ikää. Keskimmäinen (tyttö) oli päiväkuiva 1½-vuotiaana ja reilu 2v. jätettiin yövaippa pois. Kuopus (poika) on kohta 1v10kk eikä suostu edes potalle tai pöntölle istumaan! Ei vaikka kuinka houkutellaan. Kun kakka on housussa niin tulee kyllä tomerasti sanomaan "PÖNTTÖ" ja kipaisee vessaan =) Vähän myöhässä vain tulee tuo ilmoitus.

Noo... jospa sitä tässä talven aikana kotosalla harjoitellaan, olen vain laiska siivoamaan pissasotkuja. Esikoisen kohdalla kävi hyvin; hän pissasi yhdesti housuun ja se "järkytti" häntä sen verran paljon että sen jälkeen ei ole pöksyt kastuneet kuin kerran puistosta kotiin kävellessä ja kerran sairastaessa ja ikää on kuiten nyt 7v.

Ja siskontyttö suostui ekan kerran potalle reilu 2-vuotiaana ja jätti melkein samantien vaipat pois!

Sani kirjoitti...

1v 8kk eikä pottailukaan vielä suju, ei ei ei kuuluu vain kun ehdottaa... joten menee varmasti kevääseen/kesään ennen ku tosissaan jaksan alkaa kokeileen vaipattomuutta, sit onki se 2v täynnä...

Kivoja housuja noi :)

Hiipu kirjoitti...

Hienoja housuja oot tehnyt. Aika urakka pyöritellä tuollaisia pikkuruisua kaavankappaleita. Mulla ois varmaan puolet kappaleista tullut ommeltua väärinpäin ;-D

Meilläkin yks laiskistunut äiti täällä... Ihan just vasta jätettiin päivävaippa pois, meinasin jo ottaa painetta, kun isosisko oli aikanaan kuiva paljon ennen 2-v. synttäreitä. Tää toinen menikin nyt sitten aika kerta laakista, kun sai itse päätettyä, että potta on ok.

PikkuHoo kirjoitti...

Mun pitäis tehdä pojalle ihan tavallisia boksereita. Nuihin saakin kivasti tuhlattua pieniäkin kankaanpaloja. Meillä lapsi oppi kuivaksi ihan yhtäkkiä himpun alle kaksivuotiaana ja nyt ollaan oltu ilman vaippaa kesän alusta. Tosin yöllä vaippa on vielä :)

Tiina kirjoitti...

Sööttejä pöksyjä!! =)

Minulla on semmonen periaate, etten ala kaikkien elämää pilaamaan sillä että juoksen potta kourassa lapsen perässä - molemmat lapset oppineet kuivaksi 3 vuoden tietämillä, ilman isoa työtä, omasta aloitteestaan. Näin on ollut meillä paras kaikkien kannalta. =)

Nimim. laiska äiti ;)

od Andulky kirjoitti...

Very nice!!

Mirka kirjoitti...

Hienoja pöksyjä! Noissa boxereissa on ihan ilman imuosiakin hurjasti hommaa. Kerran kokeilin ja sit olen marssinu kauppaan :-D

Meillä on kanssa pienenä, 1vuotiaana kuivaksi oppineita nää kaikki. Etenkin kaksi nuorimmaista on käyttäny kokoa 74/80 siinä vaiheessa. Eipä juur kaupasta housuja löytyny vaipattomalle tuossa koossa! No onneksi pystyi tehä ite :)

Riikka kirjoitti...

Kiitos kommenteista!
Meillä on käyty pöntöllä jo alle kaksi vuotiaana, koska tyttö ei suostu potalle. Eihän täällä muutkaan käy ja muista otetaan mallia ;). Vaippa siis silti käytössä vielä.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...