torstai 16. huhtikuuta 2009

Unihaalareita nauhankääntäjällä

Huomasin, ettei pienimmäisellä ole unihaalareita. 74cm on jo pieniä ja seuraavat kaapissa on 86 eli liian isoja. Siispä ompelemaan, kun trikoitakin on aivan liikaa kaapeissa!
Ensin pääsi käyttöön nämä, aikanaan tilkkutöihin hankitut alusta ja leikkuri. Ei minusta tullut tilkkuilijaa, yhden parisängyn peiton tein saksilla ja mittanauhalla (siis ilman tuota alustaa ja leikkuria leikkasin kankaat) ja sen jälkeen hankin nämä, mutta en enää paljon mitään tainnut tehdäkään. Nyt sitten pääsivät käyttöön, kun tape binderiin täytyy leikata 4,2cm levyistä resoria.

Ja kaksi yöpukua kokoa 80cm valmistui. Sydänkangas eurokankaasta, pallollinen nansoa huuto.netistä. Resorit taas tanssivasta langasta ja vetoketjut sieltä lopettavasta ompelimosta hamstrattuja.

Tape bideria säädin varmaan tunnin! Sit aloitin tuosta vihreästä ja ei...kuten kuvasta näkyy. Ommel hyppäsi taas väärään kohtaan aluksi. säädin sitten kesken ompelun ja loppu meni ok.
Sydänpuku meni jo paljon paremmin, mutta en ole kyllä vielä sinut tuon koneen kanssa. Pientä kiroiluakin oli jo että helpompaa olis kaksoisneulalla. Senkin takia, että siinä ei mene resorinauhaa hukkaan yhtään kuten tässä.

Onhan lopputulos kuitenkin kivempi. Ja näiden jälkeen jatkoin säätämistä. Nyt pitäis olla ok jos saan vielä langat vaihdettua niin ettei nauhankääntäjä liiku senttiäkään tai oikeastaan milliäkään!!


Jos joku koneen omistaja on keksinyt jo jippoja säätöön niin kertokaa ihmeessä!
Nauhat taas Farbenmixin. Ja kaava suuresta käsityölehdestä.


2 kommenttia:

Hiipu kirjoitti...

Näköjään sitä on on hommansa uuden laitteen kanssa, mutta siistiä jälkeä olet jo saanut aikaiseksi!

Hauskan näköisiä unihaalareita, varsinkin toi pallollinen on ihana :)Tuo sini-vihreä ja siihen yhditettynä vaaleanpunainen on yllättävä väriyhdistelmä, mutta sopivat kauniisti yhteen.

Riikka kirjoitti...

Mulle käy jostain syystä aina niin, että jos oikein suunnittelen ja ostan tarvikkeet varta vasten niin lopputulos on sellainen mistä en pidä!
Sitten kun teen jämistä ja niistä mitä sattuu olemaan niin lopputulos miellyttää. Tuo pallohaalarikin on vähän sellainen. Leikkasin jo sinisen resorinkin, mutta kun ei ollut kuin vaaleanpunainen vetska niin sitten resorikin sitä. Ja lopputulos kuvassa. Ihan hauska.
Sydänpuvulla tyttö nukkui jo viime yön ja ainoa mikä meni vikaan on, että haalari onkin nyt ihan jämpti! Ei varmaan enää edes mahdu pesun jälkeen...saa nähdä.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...