lauantai 31. joulukuuta 2011

Fleecehaalari, pallokas


 Tätä varmaan tarvitaan tänään, raketteja ampuessa tai tarkemmin sanoen katsellessa, eihän tuo 3-v mitään ammu...

Tämä tuli tehtyä "vähän vaan" ihanan kankaan takia. Ja mahtunee ensi talvenakin, toivotaan. Tänä talvena ei ole vielä tarvetta villa- tai fleecehaalarille ollutkaan.



Ensin oli suuret suunnitelmat punaisista polvipaikoista, kärpässieni aplikaatiosta ym. kivasta ja hienot nekin varmaan olisi olleet. Mutta sitten (taas) yksinkertaisuus voitti. Kärpässieniä vain niskalenkissä tälläkertaa.



Resorit on näissä sovituskuvissa vielä käännettynä eli eiköhän se ensitalvenakin sitten vielä mahdu. Uutenva vuotena koekäytetään pihalla!
Kaavavinkkiä otin täältä.





Hauskaa Uutta Vuotta 2012! Ompelurikasta sellaista....

Facebookissa on kysely, mitä haluaisitte seuraavaksi arvontapalkinnoksi? Saa vastata siellä tai tähän kommentteihin onnistuu myös.

perjantai 30. joulukuuta 2011

Pörröpupuja


Nämä menivät heti kaupaksi, silloin kun shopin avasin ja pahoittelen, että vasta nyt niitä saa lisää. Kauppaan en ole ehtinyt tehdä, mutta tilaamalla saa nopsasti omansa.
Tässä yhdelle pojalle toivepipo limenvihreällä vuorituksella. Vuoren värin saa toivoa, korvat voi olla noin kohotetut kuin kuvassa tai ne voivat roikkua vapaana alaspäin. Ei vaikuta hintaan.



Tässä keinokarvavaihtoehdot, tuo ruskea teddymäinen ja valkoinen hieman "karvaisempi" karva. Suositella voisin esim. valkoista puuterivaaleanpunaisella tai pinkillä vuorella, sellainen tekisi mieli tehdä!



On siellä kaupassa yksi Rusakkopupu, senkin saa napata pois.

Aleakin aloitellaan eli kangasalen lisäksi nyt Pörröfleece rusettipipot -20% alella, koodilla "rusetti".

keskiviikko 28. joulukuuta 2011

Sisarushupparit


Yksi sisaruspari sai tälläiset hupparit (tytön malli on mekkomittaa)  toiveiden mukaan. Ihana, kun sai tehdä pojallekin taas vaihteeksi. Ommellessa musta tuntui kovin "mustalta", mutta lopputulos on juuri sopivan "pikkupoikamainen".



Molemmissa on hiippahuput.

maanantai 26. joulukuuta 2011

Hiippafleece puuvillavuorella

Enpä tiennyt, että tuolla kangaskaapissani majailee tälläinen takki. Niin vaan kuitenkin oli eli kaikki takin materiaalit löytyi kaapista. Fleece tosin Selian puolelta, mutta vuoren puuvilla on saatu retro, vetoketju vanhoja varastoja, pitsit vanhoja myös.


Hommaahan tässä vähän oli, halusin vuorittaa koko takin. Alunperin olen näitä ihaillut, kuten moni varmaan jo arvasi, Jubel-blogissa. Aiemmin vaan en millään jaksanut tai saanut aikaiseksi alkaa muokata kaavaa....onneksi se inspis viimein tuli. Tyttö tykkää tästä kovasti ja näin leutona talvena tällä tarkesi käydä jo elokuvissakin.



Tykkään itsekin lopputuloksesta, kuten yleensä aina, kun jaksan nähdä vaivaa. Eli kun vaatteeseen panostaa, sitä yleensä myös sitten käytössä arvostaa ja sitä tulee pidettyä. Meneekö teillä muilla niin? Minulla sellaiset "pikasurautukset" meinaa jäädä käyttämättä, mutta "vaivalla tehdyt" pääsee käyttöön useasti.




Keskimmäinen mekkotyttömme tämän sai ja mieskin kommentoi, että on kyllä hänen tyyliään! Muille meidän tytöistä en tälläistä oikein osaisi kuvitellakaan...on ne erilaisia....



Kasvunvaraa on vielä hihoissa ja hihojen vuori on liukasta "oikeaa" vuorikangasta niin pukeminen on helmpompaa.





Nyt alkoi kiinnostaa, mitähän muuta siellä kangasvarastossa olisi, kun vaan osaisi oikein yhdistellä....


Jotain muutakin...
Joulupukin avustusta, dinokaulaliina.



Arpajaispalkinnoksi lähti Millamarille tuo alempi dino ja veljelle ylempi. Sifia ei ole vielä ilmoittautunut! Otapa yhteyttä niin saadaan teillekin pipo matkaan.



Kauppaan lisäsin tänään Joustofroteita ja valkoista velouriakin saa jälleen =).

perjantai 23. joulukuuta 2011

Joulunajan pesuohjelappu



Hauskaa Joulua!

Kilpailija nahkatossuille


Kaappia siivotessa osui käteen pussillinen Lahtisten huopatehtaalta ostettuja huopapaloja ja olin ne ostanutkin tossuja varten. Tyttö valitsi värit ja värien puitteissa ehdotin kärpässieniä niin kelpasi.

Tossut on lämpimät, ainoa haittapuoli on pohjien liukkaus. Parhaat olisi tullut nahkapohjilla, tai sitten lisään näihin jälkikäteen sitä sukkiin myytävää liukuestettä.

Kaava sama kuin nahkatossuissa

Oikein hauskaa Joulua kaikille lukijoilleni, lisäännytte mahtavaan tahtiin, kiitos siitä!

keskiviikko 21. joulukuuta 2011

Lumista joulua odotellen


Täällä toivotaan ja odotellaan lumista joulua ja siitä varmaan ajatus näihin pipoihinkin. Valkoisia (luonnonvalkoisia) hiippapipoja virkatulla hopeanharmaalla lumihiutaleella.


Tein pienen sarjan kauppaan, joka kokoa on yksi. Tilaamalla ja ideoimalla muita värejä ja muilla koristeilla. Nämä löytyvät heti kaupasta.



Onhan sitä lunta nytkin, mutta voisin ottaa vähän lisääkin =).


Lumista Joulunodotusaikaa! Meillä oli eilen koulun joulujuhlat ja ne on nyt "itketty" läpi =D. Oli ihania esityksiä!

tiistai 20. joulukuuta 2011

Pomp de luxiin sopivaa


Minäkin, niin kuin moni muukin, tilasin Pom de luxin alesta kaikenlaista ihanaa. Nämä farkkuhaalarit on siis sieltä ja valitettavasti niihin "kuuluva" pussipaita oli meidän koossa loppu ja kun haalarit tulivat niin totesin, että tuo malli nyt vaatii juuri sen pussihihaisen paidan eikä mitään perus trikoota.
Kaava tälläiseen löytyy SK 2/10.


Näihin paitoihin sopii parhaiten myös ne kaapin ohkasimmat trikoot ja koska niitä on kertynyt niin tein samantien kaksi paitaa kevääksi. Farkkuhaalaritkin on vielä reilut, joten käyttöön otetaan nekin varmaan vasta keväällä. Kankaat on tulleet joskus myllymuksujen yllätys trikoopaketista, luulen.



Tässä mallinuken päällä ja tytön päälle ei olla vielä sovitettukaan, kun pakkasin paidat jo piiloon lämpimämpiä ilmoja odottelemaan. Aika lyhyt kaava, mutta lappuhaalareiden alla se on hyväkin.



Sattuipa kerrankin kaava, jossa on meidän joka tytölle kokoja. Esikoisen paidan trikoo on ostettu joskus EK:sta pakko saada-ostoksena, mutta kaappiin se sitten jäi, kun oli niin ohutta. Tähän malliin se sopii!



Hän on paitaansa jo pitänytkin, vaikka kuulin eteisessä kaverin kyselevän: "Miksi sulla on noin ohut paita...?"



Toppahaalari sieltä Pompilta tuli myös tilattua ja ajattelin, että saan tehdä uuden pipon ja kaulaliinan, mut ei ;). Nämä puuterivaaleanpunaiset on juuri hyvät tuon kanssa.


maanantai 19. joulukuuta 2011

Joulusydämiä ja lahjuksia

Äiti teki-blogissa oli niin ihana naisten Amelia, että minuun tuli vauhtia...tuollainen on saatava! Kangaskaappia katsellessa tuli sitten järki käteen ja tein jouluisen version tästä Marimekon sydäncollegesta (enkä tilannut sitä puutrikoota...vaikka edelleen tekisi mieli...).

Tein hupullisen version, kaavan sain lainaan Erjalta, kiitos kiitos! Ihan hyvä kaava, tunikamittaa eli mekkoon saa reippaasti pidentää. Tehdessä ajattelin jo, että voisiko tällä hoitaa huomiset koulun joulujuhlat, mutta ei...kyllä tämä on enemmän kotitunika huppuineen.



Samasta kankaasta esikoiselle liivimekko. Vieläkin kangasta jäi, mutta nyt yritin unohtaa kkk-ohjeen (koko kangas kerralla) ja odottaa uutta kivaa inspistä, mitä siitä lopusta tulisi. Eli tykkään kankaasta niin paljon, etten viitsinyt vain "tuhota" sitä.



Tein reippaan kokoisen, saa luvan mahtua ensi vuonnakin (vielä joulunakin), kokoa 152cm.


Joululahjojen ompelu on tänä vuonna ollut ihan minimaalista. Ei ole ehtinyt, eikä ole ollut inspistäkään, mikä kenellekin ommella?

Omat lapset saa kuitenkin kaksinkertaisia fleecerukkasia. Näihin inspis siitä, että esikoinen haluaa jo isompien lasten hanskat, ei lasten rukkasmallia. Muokkailin sitten tälläisen kaavan. Näyttää muuten kuvassa juuri rukkasille, mutta kuvitelkaa käsi sisään ja ruo kuminauha on ranteen kohdalla.



Esikoiselle mustat, että varmasti kelpaa, ei koristeita ;).


Keskimmäisen hanskoihin idea siitä, että hänen joulupukin toivelistassaan luki; Hylje-juttuja. Vaikea enää löytää mitään, mitä meillä ei olisi...



Joten pikaisesti aplikoin hylkeet hanskojen päälle. Kiire olikin, tunti oli aikaa, ennen kuin lapset oli tulossa kotiin. Ehdin. Juuri ja juuri.



Nämä on kaikki ihan jämäpaloista tehty, että saa niitäkin kuluteltua.



Opettajille pussukoita. Näihin tuli idea tuosta retrokankaasta, jossa on omena eli "Opettajalle omena". Toisessa on sydän.



Ja muita pikkupussukoita kaverisynttäreitä yms. varten.




Vielä ehtii ommella lahjoja, Tsemppiä siihen kaikille =). Itse en enää taida...

sunnuntai 18. joulukuuta 2011

Talvipipoarvonnat

Arvonta on päättynyt. Ensimmäiseen arvontaan ei tullut yhtään oikeaa veikkausta, joten arvoin lähimmäksi veikanneiden kesken. Oikea vastaus oli: Kuvassa on 65 dinopipoa. AnniP ja Sifia veikkasivat molemmat 64kpl ja heistä lappuarvonnalla nousi Sifia. Jos otat tänään yhteyttä, saat pipon aatoksi perille, myöhemminkin palkinnon saa lunastaa. Voittopipon saa siis valita valmiista Seliashopin päähineistä, löytyvät täältä. Ota yhteyttä sähköpostiini niin kerron miten toimitaan.

Toinen arvonta sujui perinteisellä lappuäänestyksellä, sen voitti Millamari.

Onnea voittajille! Ollaan yhteyksissä!



Yläkuvan dino lähtee tilauksesta matkaan.

Alakuvan kissataulu on keskimmäisen tytön huoneen ilmoitustaulu, jonka uudelleenpäällystämistä on suunniteltu jo ainakin vuoden verran.



Ja nyt se on tehty! Vaati vain sen, että Iinun puodissa osui sopiva alepäivä ja sopiva kangas eteeni. On se nyt ihanampi kuin ennen ja ennenkaikkea "prinsessampi". Taulua jouduttiin kaventamaan, kun tämä kangas oli kapeampaa, mutta pituus onneksi riitti, kiitos Iinulle! Kissakankaasta saa vielä vaikka mekon ensi kesäksi...hmmm vai mitähän keksisi....? Kissat on aikoinaan ostettu ihan Kodin1 kangasosastolta.



Onko sen päällisen toisaalta väliä, kun lopputulos on tämä? =O




Ps.Vielä tänään voimassa! Tonttulakki kaupanpäälle tänään tehtyihin ja Chekoutilla/Verkkomaksupainikkeilla maksettuihin tilauksiin. Ehtii aatoksi perille.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...