torstai 30. syyskuuta 2010

Haalareita ja pipoja

Minäkin tilasin sen Elloksen alekuponki-ticketin minkä niin moni muukin. Tyttö kun oli päättänyt, ettei ulkoile talvella ilman punaista/pinkkiä kokohaalaria. Onneksi löytyi näin hyvä ja edullisesti.

Pipon se sitten tarvitsi, joten punainen töyhtöhiippa vaaleanpunaisin tehostein (toisinkinpäin olis ollut kiva...).





Kun isosisko sovitteli niin pienin perässä...samoilla vaatteilla eli hieman oli suuret vielä hänelle...




Pienimmän omaan Me&I siilihaalariin tehtiin sitten dinokypärämyssy. Näitä tein silloin, kun isommat oli vauva ja kaksivuotias ja nyt taas pitkästä aikaa osui tuo kaava käteen. Muokkasin hieman ja tein haalarin väreihin sopivan punavihreän dinon.





Vuorina on musta vuorifleece. Näistä en saanut sovituskuvia, ei ollut tyttö enää sovittelutuulella.



Kun vertaa noita haalareita, niin Ticket on tosi tosi ohut, melkein tuntuu välikausihaalarilta! Ja meandi haalari on tosi paksu! Varmaan kovimmilla pakkasilla pidetään tätä.

keskiviikko 29. syyskuuta 2010

Nuppupeittokeräykseen nämäkin

Niin monet on osallistuneet, että pakko oli ehtiä itsekin! Kun on tilaisuus saada tilkkulaatikkoa pienemmäksi hyvään tarkoitukseen niin tietenkin =).

Näihin pääsi kaikki tilkkulaatikon ihanuudet, niin tutut jo monista aiemmista ompeluksista.



Nämä täyttää peitto-ohjeet varsinkin siltä osin, että ovat värikkäitä ja herkullisia kaikkinen cupcake kuvineen.



Tilkut leikkasin ihan sen mukaan, millaisia kappaleita oli jäljellä ja yhdistelykin oli tosi sattumanvaraista, tyttöjen avustuksella. "Äiti käykö tämä tähän?" tyyliin. Vastaus oli, että kaikki käy!



Merkkiä en ommellut, eli saaja ei tiedä näiden olevan Seliaa, mutta pienellä kirjoin vuosiluvun tilkun kulmaan.

Peitot on suurinpiirtein 45*50cm ja tikattu joka tilkun ympäri. Kankaista suurin osa Stenzon puuvillaa.

Minäkin haastan kaikki mukaan näitä ompelemaan, meillä joka tyttö on tullut kotiin valvontaosaston kautta. Peittoja ei saatu, mutta hoito oli hyvää. Pieniä paineitakin oli näitä ommellessa, monet vanhemmat kuitenkin varmaan säästävät peittoja iät ajat muistona! =)

tiistai 28. syyskuuta 2010

Koiralle fleece

Vanha fleecetakki jäi pieneksi ja tämä meidän tärisvä yksilö tarvitsi uuden. Yhtään en ole tykännyt kauppojen malleista, kun jostainsyystä niissä on aina huppu ja mitä koira sillä tekee?! Menee vaan paniikkiin, jos se sattuu menemään päähän ja silmille.
Siksi tässä omassa versiossa on vain resorikaulus. Ja tehty ihan jämäfleeceistä tyttöväreissä tietenkin ;).




Koneella kirjoitin nimenkin kokeeksi. Ei siis brodeerattu vaan vain koneella "kirjoitettu".




Muutama sovituskuvakin:






Sopiva tuli eli koko on: Kiinanharjakoira. Kaava oma.


Loppuun vielä yksi tilauspipo. Nyt on tuo kangas loppu, samaa tyyliä löytyy valkoisilla kuvioilla. Ja yksiväristä mustaa. Pinkkiä on toivottu, joten sitä trikoota on tulossa!

maanantai 27. syyskuuta 2010

Tilaus: Paljon siilejä!

Tämä paita meni jo kaupaksi, ennen kuin sain sen shoppiin lisättyä, kiva juttu! Myllymuksujen joustiksesta, koko 104cm.




Samaan pakettiin lähti pingviinisetti, pipo ja lapaset, koko 2-4v.



Ja viimeisenä ja ihanimpana (oma mielipide) tämä siilitunika kokoa 98/104cm.

Asiakkaan tytär oli nähnyt nämä ja tykännyt ja jotain sellaista piti saada! Niin syntyi tämä tunika.



Takakappale on kokonaan siilijoustofroteeta.


sunnuntai 26. syyskuuta 2010

Prinsessatyyliä

Ottobre 4/2010 on ollut mieleinen ja vielä on paljon siitä kaavoja kokeilematta. Tähänkin seuraavaan pallotunikamalliin ihastuin, ainoastaan pidensin sen mekkomittaan. Hihoihin lisäsin teresaumat.

Leveys koosta 122cm, pituus koosta 140cm. Todella iso!! Harmittaa...hieno ohut babycordsametti meni tähän, juuri tytön mieleinen kangas, lukeehan siinä Prinsessa....

Tämä sopivi parhaiten pulleavartaloiselle 134cm käyttävälle, voin myydä jos jollakulla on sopiva tyttönen ;).



Vinonauhat tein itse (vau!), yleensä ei viitseliäisyys riitä.



Taskuissa oli suurin työ, laskin työvaiheitakin...pelkissä taskuissa oli n. 10. Napit lisäsin, niitä ei Ottobren ohjeeseen kuulunut. Aivan ihanat taskuthan nuo on valmiina =).



Sovituskuvia, tyttö käyttää esim. Lindexin vaatteissa 122cm. Kuten näkyy niin tämä on aivan liian leveä hartioista. Auttaisi vähän, jos lisäisi etuhalkioon jonkun napin tai hakasen, mutta sitten tästä tulee sellainen itämainen mekko, ja sitten se ei ole enää mieluinen....





Sellaista tämä ompelu on, joskus menee iso työ ihan hukkaan =/.

lauantai 25. syyskuuta 2010

Töyhtöhiippoja valmiina

Laitetaas välillä valmistuneita teille värimalliksi tilausta miettiville.

Nauhattomat kokoa 54, nauhallinen 50.






perjantai 24. syyskuuta 2010

Lämpimiä alushousuja ja kirjaihanuus

Tälläisiä syntyi ihan kokeeksi ja hyviltä vaikuttaa. Eli tyttöjen alushousuja joustofroteesta, koko on 122cm vaikka näyttävät vauvapöksyiltä =O. Nämä menevät shopin puolelle, kun ehdin laittaa.






Tälläisen sain napattua huutiksesta omakseni: Ihana! Haluaisin tehdä kaikki tyttöjen jutut tuosta kirjasta, aikaa vaan tarvittaisiin taas!



Jotain makupaloja teillekin kirjasta:






Kuka tästä kirjasta on jo ommellut? Vastaako koot hyvin mitä pitää?

torstai 23. syyskuuta 2010

Kaverisynttäreille

Eilen oli tytön hyvän ja vanhan lapsuusystävän (voiko näin sanoa, kun he ovat edelleen lapsia...?) 7v synttärit ja lahjatoiveena oli hiusjuttuja.

Niitä ostaessa katseltiin meikkipusseja missä hiusjutut antaa. Oli kyllä rumia! Muovisia ja rumia, ainakin siinä kaupassa missä oltiin. Tiedän, että on niitä nättejä Hello kittyja ja muita mutta nyt päätettiin, että äiti ompelee.



Monet näitä pussukoita tekee paljon ja vaikka miten upeita, itse en ole tehnyt kuin muutaman, mutta on tämä silti ihan kiva.




Ompelukoneessa valmiina olevaa fonttia kokeilin nimikointiin, tämä ei siis ole brodeerattu vaan ihan ompelukoneella kirjoitettu. Merkki omista varastoista. Kangas ajat sitten Iinulta tilattua Stenzoa.




Pinnit ja pannat sisälle ja menoksi.

keskiviikko 22. syyskuuta 2010

Lätsiä Italiaan

Nämä on lähdössä lahjaksi Italiaan. Ideana oli keksiä unisex lahja kaksosille. Päädyttiin tilaajan kanssa lätsämalliin ja tähän unisex kankaaseen. Ovat muuten kuvissa silitämättä vielä, silitän kyllä...




Kiva, kun ulkomaanlahjoina annetaan Suomalaista käsityötä, silloin se on todella lahja suomesta!




Nämä on kesämallia, suomeen kannattaa tilata  vuorillisena ,ellei ole jo ensi kesää miettimässä =).

tiistai 21. syyskuuta 2010

Paitatuunauksia

Sainpas tämänkin suunnitelman viimein toteutettua! Iso kiitos ystävälliselle ihmiselle joka halusi myydä minulle kankaita, nappeja, merkkejä yms. ison kassillisen. Niitä on jo ahkerasti käytetty!

Esimerkiksi tähän paidan nappikoristeluun:



Esikoiselle aikanaan ostettu ja käyttämättä jäänyt exitin paita, oli aina vaan liian valkoinen edestä, kun kaulus ja hihansuut on kuitenkin pinkit. Aina se kaipasi eteen jotain kuvaa. Nyt pääsee keskimmäiselle tytölle käyttöön napein koristeltuna.
Tätä varten piti ostaa napinkiinnityspaininjalkakin, 34€. Eli kallis paita, ellei paininjalalle tule paljon käyttöä jatkossa =O.

Tytöllä oli paidasta tarinakin (napeista): " Norsu menee hakemaan perhosta ja ne menevät poimimaan omenaa...jne." Oli siis tarkkaa, että napit menee oikeaan järjestykseen tytön maun mukaan.



Tälläinen sotku oli nappien kiinnityksen jälkeen...ja ohje käskee viedä langat nurjalle ja solmia...joten jokainen neulalla nurjalle ja solmimaan. Aika homma! Mites te muut Bernina Auroran (450) käyttäjät kiinnitätte napit?



Silityskuvia oli kassissa myös ja kokeilin vanhaan h&m paitaan sellaista rasvatahran peitoksi. Ensin luulin, että pilalle meni koko paita, kun yritin silittää samoin, kuin velourmotiivit kiinnitetään. Ei irronnut taustapaperistaan millään ja paitaan jäi vain epämääräistä sotkua.
Onneksi sitten tajusin vähän miettiä, kun nämä ovat vaatetehtaan silityskuvajämiä, että mites niitä tehtaassa kiinnitetään...tosi kuumalla prässillä ja sitten repäistään paperi pois. Tälläinen muistikuva on jostain jäänyt ja siten onnistui. Rauta niin kuumalle kuin saa ja kovaa painamista ja sitten paperi heti kuumana pois. Toimii ja paita sai jatkoikää.

Kuva liian alhaalla mun makuun, mutta se tahra oli sillä kohtaa...


maanantai 20. syyskuuta 2010

Omakin pää jäätyy

Pieni tuuli jo saa korvat särkemään ja kun koiraa olen ulkoiluttanut ja tyttöä kävellen vienyt eskariin niin kaipasin jo pipoa! Muilla ei vielä ole juurikaan näkynyt, aikuisilla siis... Voinhan mä olla ensimmäinen...




Kaapista valkkasin kaksi omiin ulkoiluasuisin sopivaa trikoota ja tein omaan päähän sopivat pipot. Olen tyytyväinen ja ovat olleet jo käytössäkin. Tyttö sanoi ylemmän olevan "juhlapipo" =O. Tarkoitti varmaan, että on nätimpi kuin yksivärinen musta.

Harkitsin myös korvien kohdalle lisälämmikettä, mutta jätin pois. Jos en näillä tarkene, niin sitten on talvipipon aika.

Kankaat: Triteks, ylempi singleä, alempi interlockia. Kaava omasta päästä, kirjaimellisesti =D.

lauantai 18. syyskuuta 2010

Selia syyslätsät

Vielä päähineitä ja tälläkertaa syysmallia. Selian talvimallin hatut onkin jo esitelty ja jäi ihan syyslätsät välistä, vaikka näitä jo kesällä mietin ja monelle lupailin tekeväni. No vielä ehtii ja tässä ensimmäinen kappale malliksi.

Syyslätsät voi tehdä myös puuvillasta, mutta tälläinen finecord tai vakosametti on hieman tietenkin lämpimämpi.



Malli on lähes sama kuin kesälätsissä, mutta hattu on tietenkin vuoritettu ja korvaläpällinen/nauhallinen. Korvaläpät on reilunkokoiset ja suojaavat todella hyvin korvat.



Seuraavissa kuvissa 2-vuotiaan päässä koko 48-52.





Sama koko 5-vuotiaan päässä (päänympärys 51,5cm). Aivan sopiva hänellekin.






Ja vielä 6,5vuotiaan päässä, nauhat auki. Hänen päänympäryksensä on n, 52cm ja seuraava koko voisi olla jo parempi. Ja nauhat tämänikäisellä turhat.




Tämä lätsä menee shoppiin, jos ei sitten joku sitä heti tästä varaa itselleen. Syyslätsät 30€ posteineen. Ilman nauhoja 29€. Tilaamalla muistakin kankaista!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...