tiistai 21. syyskuuta 2010

Paitatuunauksia

Sainpas tämänkin suunnitelman viimein toteutettua! Iso kiitos ystävälliselle ihmiselle joka halusi myydä minulle kankaita, nappeja, merkkejä yms. ison kassillisen. Niitä on jo ahkerasti käytetty!

Esimerkiksi tähän paidan nappikoristeluun:Esikoiselle aikanaan ostettu ja käyttämättä jäänyt exitin paita, oli aina vaan liian valkoinen edestä, kun kaulus ja hihansuut on kuitenkin pinkit. Aina se kaipasi eteen jotain kuvaa. Nyt pääsee keskimmäiselle tytölle käyttöön napein koristeltuna.
Tätä varten piti ostaa napinkiinnityspaininjalkakin, 34€. Eli kallis paita, ellei paininjalalle tule paljon käyttöä jatkossa =O.

Tytöllä oli paidasta tarinakin (napeista): " Norsu menee hakemaan perhosta ja ne menevät poimimaan omenaa...jne." Oli siis tarkkaa, että napit menee oikeaan järjestykseen tytön maun mukaan.Tälläinen sotku oli nappien kiinnityksen jälkeen...ja ohje käskee viedä langat nurjalle ja solmia...joten jokainen neulalla nurjalle ja solmimaan. Aika homma! Mites te muut Bernina Auroran (450) käyttäjät kiinnitätte napit?Silityskuvia oli kassissa myös ja kokeilin vanhaan h&m paitaan sellaista rasvatahran peitoksi. Ensin luulin, että pilalle meni koko paita, kun yritin silittää samoin, kuin velourmotiivit kiinnitetään. Ei irronnut taustapaperistaan millään ja paitaan jäi vain epämääräistä sotkua.
Onneksi sitten tajusin vähän miettiä, kun nämä ovat vaatetehtaan silityskuvajämiä, että mites niitä tehtaassa kiinnitetään...tosi kuumalla prässillä ja sitten repäistään paperi pois. Tälläinen muistikuva on jostain jäänyt ja siten onnistui. Rauta niin kuumalle kuin saa ja kovaa painamista ja sitten paperi heti kuumana pois. Toimii ja paita sai jatkoikää.

Kuva liian alhaalla mun makuun, mutta se tahra oli sillä kohtaa...


5 kommenttia:

Tiina kirjoitti...

Nuo silityskuvat on ihania, ennen niitä oli joka käsityölehden välissä. Anopiltani olen niitä joskus saanut vanhojen lehtien mukana.

Minä olen kiinnittänyt napit sillä ympyränmuotoisella parsintajalalla. Kaulaa niillä ei nappeihin saa, mutta hyvin pysyy niinkin ja toimii, on helppo käyttää. Mun ei tule monestikaan solmittua nappilankoja yhteen, mutta vedän ne myös nurjalle puolelle neulalla. Ei ole ainakaan vielä koskaan lähtenyt mikään nappi irti. =)

Hattara kirjoitti...

Mun husqvarnalla napit kiinnitetään ilman mitään painijalkaa, sillä varrella vaan puristetaan se nappi siihen ja siksakataan. Se syöttösysteemi otetaan alas, ettei nappi liiku.

Ihanasti fiksattu. Mistä niitä velourkuvia saa oikeen?

Ompsinpompsin kirjoitti...

Kivat tuunaukset!

Hattara: veloursilityskuvia saa:
http://www.farbenmix.de/shop/Velours-transfers:::369.html?XTCsid=cc7e0c73bc16391987ceb1ae9218df04

Riikka kirjoitti...

Sit saa myös www.michasstoffecke.de saksasta. Ne on parempia mun kokemuksen mukaan kuin farbenmixin kuvat. Sit www.hanheli.fi myy suomessa kuvia.

-Anni- kirjoitti...

Todella kiva tuunaus!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...