perjantai 12. marraskuuta 2010

Metsolakankaista mekkoja

Jatketaan valmistuneiden mekkojen esittelyä...vielä muutama on näidenkin jälkeen keskeneräisenä ja sitten olis ne kymmenen valmista. Saa ompelupöytää sitten taas siivota välillä ja aloittaa jouluhommat.

Tämä taas sitä Lastenmetsolan alejoustista ja tyttö sai valita aplikoinnin ja halusi koiranpennun. Koirankuva löytyi netistä. Silmänä ihan vaan nappi.

Ja isoimmalle siskolle Metsolan hippiekukkamekko. Tätä kangasta olin säästänyt niin pitkään ja siitä piti tulla joku kiva huppari, mutta ei ole ehtinyt niin nyt on tehty mekoksi, eikä tarvii enää sitä miettiä =).Esittelen "keksintöni" tätä ommellessä. Mulla on ollut pitkään teollisuus saumurin siepparilankaa kaapissa, enkä millään muista mikä sen langan todellinen nimi on?? Valaiskaa, ken tietää!

Sitä oon paristi kokeillut omaan normisaumuriin ja katkoo vaan lankaa eli ei hyvä. Nyt se osui silmiin ja keksin kokeilla sitä peitetikkikoneeseen. Ja hyvälle näyttää:


Lanka on tosi ohutta ja puolalla sitä on paljon!! Tässä verrattuna normisaumurilankapuolaan.

 Nämä on tulleet minulle joskus nanson ompelimon myyjäisistä.
Tässä vielä vertailukuva langasta, takana normi neulalangat ja edessä tuo "hahtuva".
 Luulis, ettei tuo kestä mitään, mutta kyllä kestää ja tälläisellä ne teollisuudessa ompelee. Käy siis vain alasiepparilangaksi.


11 kommenttia:

Tiina kirjoitti...

Mulla on kanssa tuota "hahtuvaista" yks punanen kerä kun joskus amiska-aikoina sain puolanloppuja saumurilankoja yms. sieltä. Ei oo vielä peitetikkikonetta niin en voi käyttää sitä mihinkään. Kenties joskus sitten! =) Mutta minustakin ne ooli kyllä kivoja mitä amiksen koneissa niitä käytti, kun ompeleesta tulee ohuempi ja pehmeämpi noilla. Nimeä en kyllä muista minäkään... liekö kuullutkaan!? =)

Anonyymi kirjoitti...

Tuo lanka on viralliselta nimeltään multifilamenttilanka eli "kreppilanka".Nimenomaan teollisuudessa käytettävä siepparilanka niin saumurisaumoissa kuin peitetikeissäkin.

Riikka kirjoitti...

Just kreppilanka, kiitos! Itselle tuli aina vaan hahtuva tuosta mieleen...myydäänköhän tuota missään??

Ompsinpompsin kirjoitti...

Myydäänhän kreppilankoja esim Kangastukku.com'ssa ja siellä on myös niitä väriä vaihtavia Woolly Nylon'eita.

Susanna kirjoitti...

Jep, filamenttilanka on tuo. Sitä voi käyttää tavallisessa saumurissa kun tekee rullapäärmettä, mulla ei ole ollut mitään ongelmia sitä käyttäessä.

Riikka kirjoitti...

Kangastukussahan niitä, kiitti! Tosin vähän hintavampia, kun Nansolla maksoi 1€ tuo jättipuola ;).

Sani kirjoitti...

He, siin onki komean kokonen puola :D
Mullaki taitaa olla tota ko lankaa... hmmm, viel kyl vain haaveilen siit peitetikkikoneesta...

Ihania mekkoja :)

Erja kirjoitti...

Kivat mekot. Tykkäsin myös noista aiemmista paidoista, pitäisi yrittää jotain samantyylistä tehdä.

Tiia kirjoitti...

Ihania mekkoja, itsellä oottaa raitajoustista kaapissa, mekko kuulemma pitää tehdä kun tyttö näki nämä :D

Maikki kirjoitti...

Minäkin käytän tuota lankaa, tosin vain saumurissa alasiepparissa, siinä missä menee eniten. Ihanasti ohentaa saumaa. Kokeilin myös peitetikkikoneeseeni, ja se taas sanoi sopimuksensa irti heti. =) Noita saa satunnaisesti jostain tehtaanmyymälöistä ainakin, mutta yleensä värit on sattuneet olemaan jotain sellaista, mitä ei yleensä tule käytettyä niin paljon (persikkaa yms.) En ole koskaan löytänyt perusvärejä! Tuo ruskea on kyllä ollut löytö! =)

Tiina kirjoitti...

Joo tuo multifilamentti kuulosti tutulle omilta opiskeluajoilta! Hyvä palauttaa mieliin välillä näitäkin juttuja, ei oo ihan niin pihalla jos tästä joskus vielä alan töihin ryhtyy. ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...