tiistai 8. maaliskuuta 2011

Stenzo kukkia

Taitaa mun suosikki kangasvalmistaja olla tämä Stenzo, ikinä en ole pettynyt laatuun! Harmi vaan kun näitä ei moni kauppa myy.Kankaat on kaikki samaa Stenzon sarjaa, tilattu Huvikankaasta.

Paitoja on siis kaksi, toisen miehusta kelta- ja toisen valkopohjainen...kun en osannut päättää kumpaa tilaan...


Jämäsuikaleita en halunnut kaappiin marinoitumaan, enkä tietenkään roskiinkaan laittaa, joten hameeksi! Tätä ei tosin ole tarkoitus pitää noiden paitojen kanssa, tulis jo liikaa kukkia. Mutta kuvitelkaa tämä vaikka valkoisen kesäteepparin kanssa.
Piti tehdä pieni ohjekin tätä ommellessa teille, mutta se jäi...Hameen voi tehdä kangasjämistä. Se koostuu neljästä suorakaiteen muotoisesta ja neljästä kolmion muotoisesta kappaleesta, jotka on ensin vain saumuroitu yhteen.
Sen jälkeen saumat kannattaa silittää, niin päällitikkaus tulee suorempaan eikä saumat jää kiemuraisiksi. Saumat on siis tikattu oikealta puolelta "prässeille".Sitten helmaan käänne peitetikillä ja tarkkana, että saumat kääntyy oikeisiin suuntiin, niin, että hameeseen muodostuu laskosten näköiset osiot. Sama vyötäröllä, saumat samoihin suuntiin.Ihan kiva hame tuli jämäpaloista, tyttö tykkäsi hirmuisesti =). Ja malliltaan on sellainen, että taitaa mahtua monta vuotta, kun yltää nyt polvien alle.

6 kommenttia:

Jasmiina kirjoitti...

Värikkäitä ja iloisia, tykkään! Itsekin olen katsellut noita kankaita, mutten ole älynnyt tilata. Ovatkin kauniita, hyvän kokoiset kukat.

Krista kirjoitti...

Kauniita paitoja ja kauniit kankaat, kerrankin kukkakangas, joka on todella mun mieleen... =)

Erja kirjoitti...

Ihania!

Henna kirjoitti...

Ihanan värikästä. Ja kiitos hameen ohjeesta, sillä olen miettinyt monesti samanlaista, kun noita kangaspaloja tuppaa jäämään, mutten ole sitten kuitenkaan saanut aikaiseksi... ;-)

Tiia kirjoitti...

Onko tuo kangas hei kuinka paksua, tuo iso kukallinen ? En ole uskaltanut tilata kun ei pääse hipelöimään kankaita ennen kuin ostaa :D

Riikka kirjoitti...

Henna: Olepa hyvä =).

Tiia: Miten sen sanoisi, juuri sopivaa tuollaiseen paitaan, jämäkkää trikoota. Paksumpaa kuin esim. Stoff&Stilin trikoot.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...