keskiviikko 30. toukokuuta 2012

Lillestofit saapuivat

Summer forest ja vihreä raita

Kaikki nämä kankaat ovat kaupassa, tänään saapuivat. Yllätyin positiivisesti kankaiden väreistä, tosi hehkeitä ja raikkaita värejä ja sopivat keskenään. Innostuin napsimaan teille yhdistelykuvia.

Mushrooms sienet ja Summerforest eli pupumetsä


Sieniet ja yksivärinen punainen jersey

Pupumetsä ja punainen jersey


Keskellä pupumetsä ja Punahilkka, reunoilla tummanruskea resori ja vaaleanvihreä resori


Punahilkka ja vihreä raita. Vaalea vihreä on samaa sävyä.


Keskellä sienet ja pupumetsä, reunoilla yksiväriset jerseyt, oranssi ja vaaleanvihreä.


Wheels ja vihreät raidat


Yhden paidan jo ompelin, kun tätä kangasta oli asiakkaan kanssa odoteltu. Resorina oman kaupan vaaleanvihreä resori.



Jos joku kankaiden yhdistely mietityttää, pyydä kuva! Tiedän miten raivostuttavaa on arpoa ja ottaa summassa, jos ei ole varma.

Viime viikonlopun koottuja


Viimeviikonloppuna oli pieni "ompelumaraton" ja kokosin tähän postaukseen kaikki Runoratsu aiheiset vaatteet ja tilaukset. Ette kuitenkaan jaksaisi katsella näitä yksitellen ;).

 Kaaritasku tunika 122/128cm

Haalarihousut kääntöresoreilla 86/92cm

 Keltaisesta sydänvelourista haalarihousut kääntöresoreilla 86/92cm

Naisten tunikamekko taskuilla, mittojen mukaan tehty. Aiemmin olette nähnyt tälläiset taskut PikkuHoo- blogissa.


 Kokohaalari 86/92cm

 Perus T-paitoja 110/116cm ja 122/128cm

Prässihousut samoissa kokoluokissa.

Kangas alkaa olla loppu ja viimeiset tilaukset otan sähköpostilla. Poistin kankaan jo nettikaupan tilaustuotteista, koska nyt pitää laskea mihin enää riittää. Vähän haikea olo, mutta iloinen kuitenkin. Omasta, ensimmäisestä kankaasta on tykätty. Kiitos!


tiistai 29. toukokuuta 2012

Hattusia, kesäisiä! (Postikuluale)


Lätsiä

Päätin laittaa loppuviikon aleksi päähineiden postikuluttomuuden. Eli mikä tahansä päähine Seliashopista, valmis tai tilaustuote, ilman postikuluja. Valitse nouto. Koodia et tarvitse, paitsi jos tilaat muutakin, käytä koodia postiale ja valitse toimitus normaalisti.



Lippapipo, lätsä, vauvan lippapipo ja vauvan nauhamyssy.



Oma tyttö ilmoitti sunnuntai aamuna, että hän tarvitsee huivin. Tehtiin mummon perintökankaasta tuollainen muotoonommeltu malli. Tyttö ompeli "itse" eli sylissä "auttaen" =D.


Kaunis myös takaa, niskaan tulee iso rusetti.


maanantai 28. toukokuuta 2012

Apina hyppäsi haalariin


Ihanan pieni vauvahaalari, koko 62/68cm. Sivusauman päällä, takaa eteen hyppäämässä on apina.
Haalari on joustofroteeta, aplikointi velouria.


Huppu on irroitettava ja kam-nepeillä kiinnitettävä. Sen saa tarvittaessa pois asiakkaan toiveen mukaisesti. Vauvalla kun huppu voi välillä olla turhaa tielläkin, selän alla painamassa.



sunnuntai 27. toukokuuta 2012

Nosh organics luomuneulosvaatteita


Tykkään, kun luomusta puhuminen ja suomalaisuuden kannattaminen lisääntyvät ja asiasta puhutaan. Seuraava kuva on napattu uusimmasta Tori-lehdestä. Klikkaa isommaksi ja lue!


Postauksen kaikki vaatteet on ommeltu luomuneuloksista, valmistajana Nosh organics. Vielä mukavampaa olisi, jos neulos olisi myös suomalaista, mutta ainakin suomalaista designia.


Tein hupparit, polvihousut ja teepparit kaksospojille.


Hupparimalli on hirmu söpö, tekisi mieli tehdä omallekin tytölle. Linnakuosi pinkeillä resoreilla sopii tytöllekin hyvin!


Näitä ommellessa mietin, kumpi on itselle tärkeämpää, kotimaisuus ja ekologisuus?


Kotimaisen suosiminen on myös ekologista, eli ehkä se...en tiedä! Riippuu aina kummalta kantilta katsoo. Vaikeinta on löytää suomalaista luomua!



Vaatteita saa suomalaisena käsityönä minulta tilaamalla ja teille, jotka teette suomalaista käsityötä itse, neuloksia saa kaupasta. Klik.




lauantai 26. toukokuuta 2012

Kauan kaivattuja


Raitapaidat tein jo aiemmin, mutta oranssi joustofrotee odotutti itseään luvattoman pitkään. No nyt se on saapunut kauppaan ja sain tilaushousujakin tehtyä.
Paitojen trikoo moonkids ja housut siis oman kaupan joustista. 


Monia raitoja paidatkin on jääneet esittelemättä ja tuo lyhythihainen löytyykin kaupasta vielä vailla kotia. Koko 110/116cm.



Ja aiempaan smurffipostaukseen liittyy vielä tämä suursmurffin tunika. Smurffijuhlat olivat ja menivät hyvin. Mielellään laittaisin kuvia niistäkin, mutta kun ei kaikilta asianosaisilta ole lupaa niin nyt vain vaatekuvat tänne blogiin.



perjantai 25. toukokuuta 2012

Onnistuu se velourillekin...


 Edelliseen tekstiini viitaten, onnistuu se velourillekin se rypyttäminen. Tosin paininjalan ohje ei suosittele paksuja materiaaleja ja oli se paljon hankalampaakin kuin trikoon rypyttäminen. Ensinnäkin saada velour sinne paininjalan väliin ja sitten pysymään se siellä. Luistaa helposti pois.

Mutta onnistuu siis kuitenkin ja tässä tulos. Löytyy kaupasta. Tämä on aika juhlavan näköinen runsaine rimpsuineen!


keskiviikko 23. toukokuuta 2012

Ryp-ryp-ryppyjä!


On tullut täällä blogissakin muutamaan kertaan sanottua, että rypyttäminen ei ole mielipuuhaa. Silti usein haluaa tehdä rypytyksiä ja pienet tytöt niitä rakastaa! Siihen piti siis keksiä joku juttu, joka asiaan auttaisi.


Ostin ompelijanmaailmasta rypytyspaininjalan tuohon Berninan Auroraani (450), maksoi pari kymppiä eli ei paha hinta, jos se toimii. Ja toimiihan se! Ensimmäisenä kokeiluun jersey ja kokeilumekko. Kokeilin suoraan mekkoon, ilman mitään koerypytyksiä ja siksi mekkoon tuli vähän liikaakin rypytystä helmaosaan.


Tyttö on onnellinen uudesta Peukaloliisa mekostaan.



Vasta kun mekko oli valmis ja suurin rypytysinto taltutettu mekkoon, tein koerypytyksiä marimekon tilkkuihin. Ylimmäisessä pienellä tikinpituudella vähän ryppyjä, alimmassa suurimmalla (5) tikinpituudella eniten ryppyjä.
Näiden välimuodotkin on tietenkin mahdollisia, koska tikinpituuden säätökin on portaaton.


Te, jotka kiinnostuitte niin katsokaa Youtubesta hakusanalla "gathering foot". Berninan jalka on tämännäköinen. Onkohan tämä millään koneella vakiovarusteena? Berninassa ei ollut ja tämä yksilö piti erikseen tilata.


Suoraksi jäävä kangas tulee paininjalan väliin (sisään) ja rypyttyvä kangas kulkee normaalisti paininjalan alta. Kankaat siis kiinnittyvät samalla toisiinsa. Huolitella pitää vielä erikseen saumurilla.
Harmittaa, etten sittenkin laittanut mekkoon kesäisen keltaista helmaa vaan mustan! Sopiihan sekin, mutta....


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...