keskiviikko 23. toukokuuta 2012

Ryp-ryp-ryppyjä!


On tullut täällä blogissakin muutamaan kertaan sanottua, että rypyttäminen ei ole mielipuuhaa. Silti usein haluaa tehdä rypytyksiä ja pienet tytöt niitä rakastaa! Siihen piti siis keksiä joku juttu, joka asiaan auttaisi.


Ostin ompelijanmaailmasta rypytyspaininjalan tuohon Berninan Auroraani (450), maksoi pari kymppiä eli ei paha hinta, jos se toimii. Ja toimiihan se! Ensimmäisenä kokeiluun jersey ja kokeilumekko. Kokeilin suoraan mekkoon, ilman mitään koerypytyksiä ja siksi mekkoon tuli vähän liikaakin rypytystä helmaosaan.


Tyttö on onnellinen uudesta Peukaloliisa mekostaan.Vasta kun mekko oli valmis ja suurin rypytysinto taltutettu mekkoon, tein koerypytyksiä marimekon tilkkuihin. Ylimmäisessä pienellä tikinpituudella vähän ryppyjä, alimmassa suurimmalla (5) tikinpituudella eniten ryppyjä.
Näiden välimuodotkin on tietenkin mahdollisia, koska tikinpituuden säätökin on portaaton.


Te, jotka kiinnostuitte niin katsokaa Youtubesta hakusanalla "gathering foot". Berninan jalka on tämännäköinen. Onkohan tämä millään koneella vakiovarusteena? Berninassa ei ollut ja tämä yksilö piti erikseen tilata.


Suoraksi jäävä kangas tulee paininjalan väliin (sisään) ja rypyttyvä kangas kulkee normaalisti paininjalan alta. Kankaat siis kiinnittyvät samalla toisiinsa. Huolitella pitää vielä erikseen saumurilla.
Harmittaa, etten sittenkin laittanut mekkoon kesäisen keltaista helmaa vaan mustan! Sopiihan sekin, mutta....


8 kommenttia:

Eve kirjoitti...

Kiva mekko. Tuota paininjalkaa oon itsekin kattonu sillä silmällä ja täytynee se nyt ostaa. Kiva kuulla, että niitä saa noinkin läheltä hankittua. :)

Pellavasydämen Mervi kirjoitti...

Tahtois kans tollasen paininjalan. Essuihin tulee rypytyksiä ja se on kurjaa hommaa käsipelillä!

Mini S kirjoitti...

Nyt, kun tätä luin niin aloin muistelemaan, että itseltäkin taitaa löytyä tuollainen paininjalka! :) Pitää vissiin joku päivä kokeilla! :)

Susanna kirjoitti...

Ei toi vakiovarusteena taida koskaan tulla. Berninallahan on aivan käsittämätön määrä erilaisia paininjalkoja, mulla on paperinen kuvasto niistä ja sitä on kiva selailla että mitäs seuraavaks :)

Co. kirjoitti...

Seh hübsch, gefällt mir gut.
Liebe Grüße, Corina

Riikka kirjoitti...

Eve: Tilata piti ja viikko tai pari meni. Mutta saa kyllä tilaamalla =).

Mervi: Kannattava hankinta, varsinkin jos jatkuvaan tarvii.

MiniS: Ihmeessä kokeilet, jos sattuu valmiina olemaan!

Susanna: Niinpä! Onneks niitä ei kaikkia saa kuin tilaamalla niin kuin tämäkin ;).

Corina: Danke =).

Susanna kirjoitti...

Pitäsköhän munkin hankkia tuollainen omaan berninaani, sen verran kätevältä vaikuttaa. Se on niin tosi, että ei usein jaksa tehdä rypytyksiä, kun niissä on niin kova työ.

Nunu kirjoitti...

Neljä mekkoa peräperää rypyttäneen kävi itsellekin jo mielessä tuollaisen hankinta. Kiva kuulla että toimii, ehkä sitä itsekin uskaltautua tuollaisen tilaamaan. Kaunis mekko tuli tuollai harjoituskappaleenakin.^_^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...