perjantai 24. helmikuuta 2012

Lapset sairaana

Meilläkin lapset sairastaa, niin kuin niin monella muullakin blogikirjoistusten perusteella. Meillä on menossa sairastuspäivä...öö...numero 7. Jotain yhteistäkin tekemistä on pitänyt yrittää keksiä päivien iloksi, oikeiden töiden lisäksi.


Keskimmäiselle tytölle tehtiin mekko retrojoustofroteesta (huuto.net). Tämä on taas mallia monelle sopiva, sopii meillä myös isosiskolle hiharesorit täysin suorana.


Sopiva lintukuva löytyi muovipussin kyljestä ja siitä muokkailin "oman". Tehdessä tämä alkoi jo vähän liikaa muistuttaa Angry birdsiä, mutta tyttö lohdutti, että "ei se ole, koska Angryllä ei ole jalkoja, se on vaan pallo" =D.


Mallina isosisko, 146cm, vaikka mekko on kokoa 134/140cm.


Olin tilannut pinnejä ja hiuslenkkuja ja tilaus saapui sopivasti postilaatikkoon kesken sairastamisen. Askarreltiin sitten uusia pinnejä ja hiuslenkkuja.

Nyt viehättää musta ja puna-valkoinen värimaailma, sen mukaan valikoitui kankaatkin. Yritin myös miettiä, mitkä kankaat sopivat kaapissa oleviin mekkoihin. Täytyykin tehdä vielä valkoiset pinnit, joissa on punaiset napit!Hylje komppania kasvoi yhdellä kuutilla, ohjeet löysimme tytön kanssa netistä, kun katselimme googlen kuvahaulla hylkeitä. Täältä löytyy tosi kiva kaava! Tämä täytyy itse vielä suurentaa ja tehdä yksi jättikokoinen. Tuolla kaavalla tulee ihan pieni.


Oma tyttö siis keräilee näitä ja uusia on enää vaikea löytää. Osa on tilattu ulkomailta ja uusin näistä on tädin löytämä etualalla oleva "pallo-hylje". Ja tämä minun ompelemani.


Tehty harmaasta velourista, ohje neuvoo tekemään fleecestä.


Tehtiin myös lorupussiin kortteja. Tosin tämä jäi paljon minun hommakseni lopulta, tytöt siirtyi juomaan kaakaota ja minä leikkasin, liimasin jne. Ei kovin suunniteltuja, mutta toimivia.


Tässä vielä yksi aiemmin valmistunut retrokankainen paita kesään. Koko 116cm. Tämä on vailla kotia. Tein uuden kaavan ja kokeilin sitä. Haluan vielä enenmmän rypytystä pääntielle, joten kokeilut jatkuu...Rusetti on tehty haarukkarusettina omiin sormiin, niin tulee isompi kuin haarukalla. Sama idea, mutta rusetti on tehty kaksi kertaa eli lenkkuja on kahdet.

11 kommenttia:

Maya kirjoitti...

Kivoja pinnejä ja pompuloita :) Mistä tilasit tarvikkeet? :)

Anonyymi kirjoitti...

Pirtsakka mekko ja kiva idea nuo pinnit ja ponnarit.

Mun Tekemä kirjoitti...

Todella hieno ruutumekko! Tykkään! Kaikkea muutakin olitte ehtineet tehdä... Ihania!

Mari kirjoitti...

Veikeä mekko! Ja pinnit sekä pompulat myös oikein kivoja. Itsekin olen suunnitellut tilaavani noita nappiaihioita ja muita tarpeita pinneihin :)

Anonyymi kirjoitti...

Iiiiih, olipa ihana ruutumekko. :D

AnuH kirjoitti...

Hyvältä näyttää jälleen kerran. Hauskoja pinnejä ja voih, nuo pitkät resorit on niin ihania :)

Erja kirjoitti...

Aivan ihana mekko, niin piristävä! Meillä on kanssa puolet perheestä kipeänä ja hiihtoloma alkamassa :-/

Hanna kirjoitti...

Hieno mekko, teet kyllä mukavia kangaslöytöjä! Ja ihana hyljekasa! Meillekin on kotiutunut s-marketista tuollainen pallohylje ja on kyllä kaikkien lasten uusi suosikki! :) Kiitos kaavavinkistä!

Tanja kirjoitti...

Erikivoja tuotoksia sairaspäiviltä : )!

NorppaStiina kirjoitti...

Onpa hauska kangas tuossa mekossa! Ja kivoja juttuja olet taas tehnyt ja ommellut. :)

Riikka kirjoitti...

Maya: Unohtui vastata tähän eli tarvikkeet oli nappikauppa punahilkasta (ponnarit ja pinnit ja liima), napit omia vanhoja varastoja.

Kiitos muillekin kommenteista!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...