maanantai 29. maaliskuuta 2010

Tahtoo uuden ompelukoneen!

Nyt on konekuume iskenyt!

Vanhalta konekauppiaaltani kyselin, mikä olis hyvä mun tarpeisiin ja ehdotuksia sain kaksi.

Husqvarnan Topaz 30 kirjonta-/ompelukone. (en tarvii kirjontaominaisuutta välttämättä)
JA
Bernina Aurora.

Minkälaisia kokemuksia noista on? Tuo ekahan varmaan maksaa maltaita, googletuksen perusteella nelisen tonnia joten ei taida mulle tulla sitä =O.

Nyt tietenkin kiinnostaa, mikä kone kenelläkin blogistilla on ja mitä hyvää ja huonoa niissä on...saisinpas tähän edes muutaman vastauksen! Helppottaisi valintaa ja koneisiin tutustumista.

Pitäisi tietenkin raahautua ihan liikkeeseen, mutta haluan etukäteen tietää paljon, ettei mulle myydä mitä vaan. Kone on kuitenkin taas käytössä paljon ja kauan.

Kertokaas kaikki, tästä olis varmasti muillekin hyötyä, koska ainakin minulle on tullut sähköpostiin konekyselyitä =).



33 kommenttia:

Mari kirjoitti...

Miun kommentista ei nyt oo paljon hyötyä. Ompelen edelleen elna Lotuksella (suoraan 60-luvulta). Erittäin hyvä kone, joskin huollon tarpeessa ;) Jälkikin on toki sen näköstä.

Kerttu kirjoitti...

Mulla on Janomen kone, tämmöinen
http://www.janome.fi/625e.htm
Ja en kyllä voi kuin suositella janomea!!

Susannafin kirjoitti...

Mä ostin juuri Bernina Activa 240n ja se on aivan loistava! Hinta pienen neuvottelun jälkeen n.900e ja sitten ostin vielä ylimääräisiä paininjalkoja ja puolia. Pari satasta edullisempi olisi Bernina 1008 mikä on mekaaninen, aivan loistava työjuhta, siinäkin on paljon erilaisia tikkejä ja myöskin on suurimmaksi osaksi metallia.

Kirjoittelin koneestani täällä: http://kissinen.blogspot.com/2010/02/my-new-mistress.html

kiala kirjoitti...

Pfaff 2048 quilt expression. Olen ollut tosi tyytyväinen. Bernina Activat ovat hyviä kanssa.
(Ja saumureista Bernina 1150 MDA on ihan paras)

Annika kirjoitti...

Minunkaan kommentista ei taida olla paljon hyötyä, kun ompelen ihan tuollaisella harrastelijakoneella.. Brotherin markettimalli :D Hyvin tuo silti toiminut on, paksummat kohdat joskus vähän tökkii ja mitään suuria ei noin pienellä koneella ommella..

Riikka kirjoitti...

Lisää vaan!
Susannan koneeseen tietenkin jo vähän rakastuin...=D

Minna kirjoitti...

Mulla on Brotherin elektroninen ompelukone, Innov-is 50. Ihan hyvin tuo on toiminut ja ominaisuudet riittää omiin tarpeisiin. Ainut mitä kaipaan on se, että langan voisi vetää suoraan neulansilmästä puolattavaksi. Vanhassa koneessa oli tuo ominaisuus ja oli kyllä kätevä kun alalanka kesken kaiken loppui.
Mutta jos nyt olisin konetta ostamassa, varmaan olisi Bernina aika vahvoilla..pelkkää hyvää oon niistä kuullut.

5ara kirjoitti...

Ei taija olla munkaan kommentista paljon apua.. Mutta mulla on tuommoinen Ellokselta tilattu halpa ompelukone ja hobby Hallin saumuri. Hyvin on ainakin tähän mennes pelittänyt molemmat. :D

UntuvaPia kirjoitti...

Mistä Susanna on tuohon hintaan saanut Activa 240:sen? Minä olisin Activa 220:sen saanut tuohon hintaan (muistaakseni) ja 240 hinta olis ollut varmaan reilusti yli tonnin!?

JOS mulla olis ollut rahaa, olisin varmaan katsellut Bernina Aurora- sarjaa. Mutta...
Minähän ainakin sinulta Riikka sähköpostilla kyselin konevinkkejä :) Päädyin nyt ostamaan Husqvarna Viking Sapphire 735. En vaan ole kovinkaan paljoa ehtinyt testailemaan. Mutta tykkään mm. siitä ominaisuudesta, ettei tarvitse sieltä koneen takaa hakea sitä paininjalan nostovipua vaan on elektroninen nosto siitä etupaneelin napista painamalla. JA aplikoinnissa oli tosi kätevä, kun saa neulan jäämään alas ja paininjalan puristus hellittää sen verran, että pystyy kangasta kääntämään. Ei siis tarvitse irrottaa käsiä kankaasta aplikoidessa.

Susannafin kirjoitti...

Mä ostin Erkin Sauma & Tikistä. Voi olla että oli lähempänä tonnia pelkän koneen hinta, ysillä se alkoi :). En tiedä sainko jotain ekstra-alea kun ostin aika paljon muutakin, 1100 oli tarjous joskus aikaisemmin. Activoiden hinnat on kyllä parin vuoden aikana laskeneet mun mielestä, tai sit muistan ihan väärin, ku joskus kuolasin näitä :) Mä olen kyllä huomannut että koneissa hinta laskee yleensä jo heti kun kävelet sisälle, ja juttelemalla saa hyviä tarjouksia.

Jenkku kirjoitti...

Mulla on husqvarnan emerald 183. Tykkään, helppo käyttää ja voitti ompelumukavuudessa barninat ja pfaffit joilla ompelen koululla. Mutta makuasioita. Suosittelen että jos vain mahdollista niin kannattaa käydä kokeilemassa liikkeessä. :)

Jana kirjoitti...

Minulla on Husqvarna Lily 550(melkein 12v vanha jo), paljon erilaisia tikit ja ohjelmoitava brooderausjuttuja jos haluaa... Olen tytyyväinen. Ostin kone vuonna 98 Saksassa vielä ja maksoin silloin noin 3000 suomen markaa(1000DM). Siellä on kilpailu huomattavsti kovempi, sen takia Husqvarnat lähtevät edullisempi kuin Suomessa kaupasta mukaan :-)
http://translate.google.fi/translate?hl=fi&langpair=en|fi&u=http://www.epinions.com/reviews/hmgd-Sewing_Machines-Husqvarna_Viking-Sewing_Machines-The_Lily_540_and_550

Jonnar kirjoitti...

Täällä käytössä Pfaff expression sarjaa. Todella mahtava kone ammattimaiseenkin käyttöön.

Hiipu kirjoitti...

Mulla on toi HusqvarnaVikingin Sapphire 870 Quilt ja olen kyllä ihan rakastanut siihen vieläkin. Siinähän näkyy olevan sama runko kuin tuossa sinulle ehdotellussa Husqvarnassa, mutta ei niitä kirjontaominaisuuksia.

Helppokäyttöisyys on tossa mun koneessa ehkä parasta. Käytännön jutuista ehkä mukavinta on se, että kun kertoo koneelle yhden napin painalluksella, ompeleeko ohutta, keskivahvaa vai paksua kangasta tai trikoota, kone sovittaa automaattisesti tikin pituuden ja leveyden ja paininjalan puristuksen sopivaksi. Ompeleita pystyy myös hyvin muokkaamaan itselle mieleiseksi ja tallentamaan ne muistiin. Esim. koristeompeleista voi valita pari kissan kuvaa ja pari lehden kuvaa ja tallentaa ne sellaisenaan ja ommella sitä sitten niin pitkän rimpsun kuin tahtoo. Noi muistiin tallenetut jutu säilyy, vaikka koneen sammuttaisikin.

Sitten koneessa on tosi hyvät valot, kaks eri lamppua ja iso se rungon kita, joten on helppo ommella paksujakin juttuja. Ja tietty sitten nuo paininjalan nostot ja laskut jalkapainikkeesta polkaisemalla, mutta se kai on aika vakiojuttu jo näissä uusissa.

Helpot napinlävet ja napin ompelut. Tarvittaessa automaattinen päättely ja lankojen katkaisu. Puolaus suoraan neulasta, hyvät pidikkeet lankarullille kaksoisneulaa varten.

Mutta kokeilemallahan näistä parhaiten saa selvää, joten kaupoille vaan katselemaan, ja mieluiten ilman lapsia ;-D

Noita Saphire-sarjan koneitakin kannattaa harkita, jos se kirjontaominaisuus ei ole tärkeä. Hinta mun koneella oli viime vuonna 1300 - taisi olla niin, että sarjan halvin kone oli 1100 ja siitä aina satasella hinta nousi.

Kannattaa muuten kysyä sellaistakin, voiko konetta saada kotiin koekäyttöön ennen ostopäätöksen tekoa. Mulla oli toi kone testissa vissiin viikon, laittoivat sen vielä Matkahuollolla tänne, kun en oman kylän kaupasta tota ostanut.

Heli kirjoitti...

Minulla on Berninan kohta 16- vuotta vanha perus ompelukone ja Berninan saumuri 14- vuotta vanha. Niissä ei ole koskaan ollut mitään vikaa vaikka ompelen niillä lähes päivittäin. Olen todella tyytyväinen koneisiin. Tähän peitetikkikoneeseen, Janome ,olen todella pettynyt ja harmittaakin kun piheys iski enkä ostanut Berninaa. Halvalla ei kai hyvää saa, voin taas kerran todeta.

Ilona kirjoitti...

Eipä taida minunkaan kommentista juurikaan apua olla, mutta kirjoitan nyt kuitenkin. Mulla on 13 vuotta vanha Singer, joka vuonna 1997 maksoi siinä 2000 markan kieppeillä. Koneessa oli heti alkuunsa vika, jota 4 kertaa takuuhuollettiin Singerin omassa huollossa. Kertaakaan ei tullut kuntoon...

Sitten vein koneen ihan toiseen pikkufirmaan huoltoon ja sen jälkeen on pelannut moitteettomasti! Enää en kuitenkaan Singeriä ostaisi, tuntuu, että niissä on laatu huonontunut.

Berninan koneet kuuluvat olevan laadukkaita.

Essi kirjoitti...

Mulla on Bernina Activa jokunumerosarja. Ostin aika tasan kolme vuotta sitten ja on pelittäny ku unelma. Helppo käyttää, ompelee paksumpienki kangaskerrosten läpi ja mukana tulee sopivasti sälää (ja vielä omassa pussukassaan). Puolia olen ostanut lisää ja tulevaisuudessa varmaan muutaman lisäpaininjalan. En suostuis vaihtamaan pois...paitsi ehkä toiseen Berninaan :)

Riikka kirjoitti...

Oi kun paljon kommentteja, kiitos! Tää auttaa oikeasti paljon!
Ensinnäkin on kiva huomata, että kukaan ei tainnut haukkua berninaa. Ei siis vaikeudu päätös, jos siihen päätyy.

Kyselin vielä kauppiaaltani ja jos muita kiinnostaa niin sen hysqvarna topaz 30 koneen suositushinta on 2995€. Eikös tuo ole se hinta mistä pääsee sitten alaspäin niin kuin Susanna sanoi, jo astumalla liikkeeseen sisään =D. Onhan se silti hintava ja iso, en ole varma kuinka se mahtuisi mun ompelutiloihin.

Berninassa Activan ja Auroran erot ei ole kovin suuret, Aurora on kalliimpi, hieman isompirunkoinen ja siinä on vakiona enemmän varusteita/ompeleita. Täytyy sitten liikkeessä niitä enempi vertailla.

Katselin myös Englannista tilaamista niin Janomen "huippukone" on siellä 999 puntaa.

http://www.sewingmachines.co.uk/Janome9700_info.htm

Onko kenelläkään tuosta kokemuksia? En kyllä uskalla kuitenkaan tilata, koska Janomen peitetikki on ehkä hieman...miten sen sanoisi...hankala välillä.

Tutkailu jatkuu, tälläkertaa ei saa olla "heti tänne"-ihminen, niin kuin olen...=D Hiipulla olikin hyvä idea, että jos ottaisi vielä koekäyttöön ennen virallista päätöstä. Antaisikohan ne monta kerralla, voisi kotona vertailla ;).

Susannalla olevan polvinostimen ainakin haluaisin, koulun jälkeen aina pitkään polvea heiluttelin eikä mitään tapahtunut =O.

AnniKa kirjoitti...

Suosittelen Berninaa. Minulla on Bernina Activa230 ollut kolme vuotta, johon olen ollut todella tyytyväinen! Maksoin siitä 920€ silloin.(sis.piilovetoketjujalan)

Päädyin tuohon sen takia, että koulusssa testasin vanhojakin tavis koneita ja Berninat pelitti kuin unelma, vaikka olivat toistakymmentä vuotta vanhoja. En ole kertaakaan katunut ostoa! Ompelen viikottain, väliin päivittäin. Varsinkin nyt, kun olen tehnyt toista sataa kassia markiisista merkkipäivälahjoiksi.

Plussaa on se, että saa todella hyvin lisävarusteita! Eri tarkoituksiin paininjalkoja. Itte olen hommannut piilovetoketju ja applikointijalat. Ja polvinostinta olen myös miettinyt. Teollisuuskoneissa se on ehdoton, jalkanostin tieten ois vielä parempi.

Berninalta ostin vuoden alussa saumurin 800DL. Toimii hyvin, mutta vähän on iso ääni. :) Siinä en tykkää siitä, kun paininjalan nostin on "vasenkätisesti", takana vasemmalla. Varmaan melkein kaikissa näin on, olis paljon helpompi, kun ois oikiassa sivussa.
Lisäksi mainostan Brotherin peitetikkikonetta. Ostin senkin tässä alkuvuodesta. Ja tykkään paljon enemmän, kun Singerin peitetikki ominaisuudesta. Bernina Berneten meinasin ostaa, mutta onneksi en ostanut! Sain tuon paljon halvemmalla ja se että tuohon saa lisätarvikkeena kantinkääntäjän! Se siis ratkaisi konevalinnan!

-Yks Artesaani

Susanna kirjoitti...

Activaa nimenomaan suositellaan ammattikäyttöön ennemmin kuin Auroraa, en tiedä tarkemmin miksi, mutta mä kysyin tästä vielä ennen ostopäätöstä, että jos rahallakaan ei olisi väliä, niin mikä kone mun kannattaisi ottaa, ja suositteli tätä Activaa. 240 kuuluu muuten se polvinostin vakiona, muihin activoihin lisävarusteena :).

Hehkutan vielä että olen kyllä ollut aivan rakastunut tuohon koneeseen. Hämmästyttävää on myös se miten hiljainen se on! Edellinen kone oli tuohon verrattuna kuin vanhalla ladalla ajelis.

Anonyymi kirjoitti...

Kun ompelet noin paljon, niin merkkivaihtoehtoja on mun mielestä oikeastaan kaksi: Bernina tai Pfaff. Pfaffin etuna on, että siinä on yläsyöttäjä, joka tekee ohkaisten kankaiden ompelusta unelmanhelppoa. Elektroniset koneet on tonnista ylöspäin, itselläni 8 vuotta vanha 2030 Tiptronic. Tykkään siitä kovasti, etenkin automaattisesta päättelystä, neulan asennon valitsemisesta ja lukuisista ommeltyypeistä. Vikoja ei ole ollut ja jos tulisi, on mulla tuossa lähellä Tampereella erinomainen huoltopaikka. Siis sama, josta uutena ostin, huoltaa myös.
Berninaa oon ommellut vain vähän, ja koneesta tykkään kyllä. Nyt en ostaisi sen takia, että merkki/takuuhuolto olis Trella paikassa, josta mulla on huonoa kokemusta.

Riikka kirjoitti...

Annika: Kiva, lisää Bernina kehuja =) ja tuo aplikointijalka pitää muistaa ostaa, jollei kuulu vakiona mukaan.

Susanna: Outo juttu, täytyy mun myös kysyä tuota vielä sitten liikkeessä. Hiljainen käyntiääni olikin mun yks vaatimus ja siksi Berninaa suositeltiin =).

Anonyymi: Olis kiva kuulla, mikä on tuo sun huono kokemus ja missä. Koska Tampereella itsekin asioin koneasioissa. Sähköpostiinkin voit kertoa, jos haluat.

Tiina kirjoitti...

Mulla itselläni on Bernina aurora 450. Tykkään kuin sika limpusta, unelmavehje kaiken kaikkiaan. Tuohan on melkolailla sama kuin activa240, mutta tuohon saa myöhemmin halutessaan myös kirjontalaitteen (n.700-800e) mitä activaan ei saa. 450:n vakiopaininjalkoihin kuuluu yhdenlainen applikointijalka, sellainen jossa se applikoitava alue on kokonaan näkyvillä, ihan kätevä.. ajattelin että jos enempi joskus innostuu applikoimaan, voisi silti hankkia myös sellaisen jalan, jossa on etuosa läpinäkyvää muovia. sillä vois saada vielä paremman lopputuloksen.

aurorasta.. siinä on kaikki mitä kotikoneelta toivoa voi, ainakin omasta mielestäni. Tosi hyvä työjälki kaikkiin kokeilemiini matskuihin, tosi toimivat säädöt, siistit napinlävet, hiljainenkin se on, neulastop ja paininjalan kantapääpolkaisusysteemi on ihan huippuja, polvinostin nyt on sanomattakin selvä apuväline enemmän ompelevalle, ommelleveys 9mm, langanpujottajakin on huippu kun sen käytön on opetellut, eipä enää tarvitse sihdata lankaa neulansilmään (berninan ylälangoitukseen menee siis aikaa alle 10 sek).. en tiedä, millaisia hienouksia on uusissa pahveissa tai huskeissa, mutta omaani en pois antais enkä vaihtais, ja parissakin työpaikassa olen samanlaisilla berninoilla lähiaikoina ommellut, eli kestävät kyllä ihan ammattikäytössäkin.

Tuon hinta oli 1000-1500e, tarkemmin en sano lojaaliudesta myyjää kohtaan, kun raukka joutui lopulta myymään sen mulle ihan polkuhintaan, ja sovittiin ettei huudella hinnasta.. ;)

Anonyymi kirjoitti...

Minulla on pfaffin kone ja olen ollut sen ominaisuuksiin ja laatuun todella tyytyväinen. (Omani vain on liian karvalakkimalli eli en sen takia suosittele sitä mallia).
Kaksoissyöttö on kumminkin semmoinen ominaisuus, josta en luovu vaikka uuden koneen osto tulisikin eteen!
MK

Taina kirjoitti...

Minullakin on PFAFF 1536 peruskone ja siinä on idt syöttö. Idt kaksoissyöttö on ihan huippu silloin kun ompelee useita kangaskerroksia, kankaat pysyvät suorassa eikä veny sitä mukaa kun ompelee.(niinkuin vanha koneeni teki) Kone ei ole tarvinut vielä huoltoa kertaakaan.
Mulla on myös Pfaff peitetikkisaumurista kokemusta...mutta täytyy kyllä sanoa että alkukokeilujen jälkeen tuo peitetikkiominaisuus on kyllä jäänyt lähes käyttämättä. On nimittäin niin paljon helpompi ja nopeampi vaihtaa ompelukoneeseen se kaksoisneula kuin että "kääntää" ja säätää saumurista peitetikkikone. Ihan tylsää ja aikaavievää :) Pitäisi olla sitten kaksi saumuria!

Riikka kirjoitti...

Tiina: Kiitos kun kerroit noin laajasti! Auttoi taas paljon. Mietinkin paljonko tuo kirjontalaita mahtaa jälkikäteen maksaa ja onhan se siis hintava näköjään...
Auroran hintakin kuulostas hyvältä, tosin jos sulla oli polkuhinta niin mahtaako siihen hintaan saada muut...

Kiitos muillekin, Pfaff mulla oli ennen nykyistä ja aina oli hyvä, ei ongelmaa eli ei sekään huono vaihtoehto!

Hatatuu kirjoitti...

Bernina activaa tulin kehumaan. Tämän vuoden olen uudella activa 220 koneellani ommellut, ja tuntuu niin käsittämättömältä, kun koneessa ei ole koskaan mitään ongelmaa, ei krymppyjä, eikä katkeile langat. Itse halusin kirjaimet koneeseen, mutta yhdet riitti, joten päädyin tuohon malliin, minulle olisi todellisuudessa riittänyt se halvempi activakin. Tämän koneeni mukana tulleisiin paininjalkoihin olen myös aivan ihastunut, ovat eri kuin 240 mallissa.

Tilasin koneen ulkomailta, hinta oli melkoisesti halvempi, vielä postituskulujen ja siihen kuuluneen vakuutuksen kanssa, hintaa taisi tulla 600e, ehkä hieman yli. Koneet tulivat myös nopeasti ja maksu sujui hyvin.

Pitää vielä kehua hienoja ompeluitasi, tässä blogiasi olen jonkun aikaa tiiviisti seuraillut.

Riikka kirjoitti...

Aurora 450 tuli meille! Ei moitittavaa ole löytynyt muutaman viikon käytöllä =).

Sarita kirjoitti...

Heippa!

Olen ihastellut sinun ja parin muunkin käsityöblogin mahtavia tuotoksia jonkin aikaa ja ruvennut miettimään josko alkaisin itsekin ompelemaan. Luin myös tämän keskustelun kaikki vastaukset ja tajusin että olen totaalisen ulkona ompelusta ja sen termistöstä. ;)

Jos on siis kyseessä minunlainen viimeksi 9-luokan pakollisissa käsitöissä jotain tuhertanut tapaus - niin mistä kannattaa lähteä liikkeelle uuden harrastuksen kanssa? Mitä kautta voisi oppia ihan perustermejä (esim. mikä on saumuri ja tarviiko sellaisen ompelukoneen lisäksi, hmm...?) ja minkälainen kone kannattaisi tällaisen tosi tosi aloittelijan hankkia, kuitenkin niin ettei joudu heti ostamaan uutta konetta jos hommasta alkaa innostua ns. tosissaan.

Kiitos jos mitenkään jaksaisit yhtään neuvoa! :)

Sarita

Riikka kirjoitti...

Hei Sarita: Riippuu missä asut, mutta onko teilläpäin kansalaisopiston alkeiskursseja ompelusta? Sellainen tuli ekana mieleeni.
Ompelukoneellakin pärjää aluksi ja esim. tilkkutöissä mutta jos teet paljon joustavista trikookankaista ja lastenvaatteita niin saumuri on ehdoton. Tosin minun mielestäni kaikki koneet on tarpeen =D.
Ompelukonemyyjät osaa myös hyvin neuvoa koneen valinnassa. Itse keräsin listan mitä koneeseeni vaadin ja sen mukaan ostin uuden. Tietenki se on hankalaa, jo et tiedä mitä on saatavilla...hmmm...joku kurssi kannattaa varmaan käydä tai sitten jos sellaista ei teilläpäin ole niin lainata kirjastosta joku kirja aiheesta.
Onnea ompeluun!

Sarita kirjoitti...

Hei Riikka! Kiitos vastauksestasi!

Ihan pakko tulla hehkuttamaan sulle tänne, että nyt mullakin on Aurora ;) Jotenkin se ompelukonekaupan myyjä onnistui myymään mulle paljon kalliimman kuin alkuperäisen ajatukseni mukaisen Activan... Hauska juttu tässä on se, että saan käydä tuolla ompelukonekaupassa ilmaiseksi ompelutunneilla vuoden ajan eli aika hyvin jatkohuolehtivat uudesta ompelijasta - toki jos innostun ompelusta ja opin sen kunnolla, niin tuotan heille varmasti lisäostoksia lisäosien yms ompelutarvikkeiden muodossa eli sinänsä aika hyvä idea heillä!

Sarita

Anonyymi kirjoitti...

Hei! Minä olen kuumeisesti etsinyt brotherin peitetikkikonetta netistä tai mistä vaan mutta en löydä. Mikä koneesi merkki on? Entä kertoisitko mistä sen löysit? Alkaa iskeä ompeluahdistus kun lasten t-paitojen helmat rutisee aina pukiessa!

Riikka kirjoitti...

Mulla on Janome coverpro, englannista tilattu. Sewingmachinedirect.com tai jotain sinnepäin oli se kauppa...
Sivupalkissa kohta "peitetikkikone" löytyy juttuja koneesta =).

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...