keskiviikko 16. tammikuuta 2013

Myöhäiset mummon tossut ja muuta virkattua


Tyttö toivoi joulupukilta aamutossuja ja pukki ei tuonut. Ajattelin, että joululomalla mummulassa ehdin virkata tossut tytölle ja aloitinkin niitä jo kotona. Ohjeen mukaan Novitan Huopanen oli näihin kuuluva lanka, mutta lankaliikkeessä ei sitä ollut ja otin vaihtoehtoista lankaa eli Naturgarn softia vihreänä, se oli tytön toiveväri.

Ohjeen mukaa pari kerää piti riittää, vaan ei riittänyt ja tossut jäivät kesken, kunnes saisi lisää lankaa. Joululomalla virkkailin sitten jotain muuta, tälläisen pussukan. En tiedä onko käyttöä edes, mutta nappasin mukaan koukun ja lankakerän ja jotain piti väsätä.

Tämän langan olen saanut joskus ala-asteella omalta äidiltä eli oli siitä kai jo aikakin jotain tehdä? Kiinnityksenä on nappi.Tytölle virkkasin myös ranteenlämmittimet, nappikoristein.


Valmistui ne tossutkin, taisi olla eilen ja kävivät pesukoneen kautta. Saivat koristeeksi virkatut kukat ja tyttö tykkäsi, se on parasta! Tässä tossut vielä ennen pesukonetta. Niissä piti olla tuollaiset tähdet, mutta ne meni koneessa huovuttaessa niin mykkyrälle, että peitin ne kukkasilla. Ohje näihin oli SK 11-12/12.
Naturgarnin lankaa meni 5 kerää.1 kommentti:

NorppaStiina kirjoitti...

Tuollaiset tossut on talvella ihan parhaat. Lämpimät ja mukavat. Suloinen tuo pieni pussukka.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...