perjantai 8. huhtikuuta 2011

Neulottu liivihame

Tälläinen pidempiaikainen neulontatyö valmistui viimein. Ohje on Suuresta käsityölehdestä ja aina oon ajatellut, että kuka soittaa oikeasti ohjeen tekijälle! No nyt soitin itse ;), oli vähän liian vaikeaa tuo laskostus. Onnistui sitten kuitenkin lopulta.


Kun mekko oli valmis virkkasin siihen perhosta, kukkaa, sovittelin valmiita juttuja ja....ei mikään oikein sopinut. Sitten löytyi monta vuotta sitten kässärimessuilta ostettuja huopakuvia, joista tuo sudenkorento pääsi mekkoon. Se saa riittää koristukseksi.
Napit on retrot.
Lisäksi mekko näytti todella leveältä ja se onkin helmastaan, mutta myös ylhäältä ja eka ajatus oli "hienoa, kamala työ ja pitämättä jää!!" Onneksi kuitenkin sovitettin ja kyllä se on päällä tosi hyvä! En kyllä suosittele tätä mallia tosi hoikalle/sirolle lapselle, mutta meidän kuopukselle sopi näin hyvin.Lanka on Novitan nallea muistaakseni.


14 kommenttia:

Kiika kirjoitti...

ihana liivihame! Huh, en varmasti saisi ikinä valmiiksi.. minulla jää isommat työt aina kesken.

glenni kirjoitti...

Mä oon ton saman mallin alottannu kans ja arvaapas onko meillä tollain hoikkaakin hoikempi tyttö... Aika teltalta tuo vaikutta ja nuo laskokset on aiheuttannu aika monta harmaata hiusta... Voipi olla, et jää kokonaan käyttämättä toi mekko, takakpl laskosten alkuun asti tehty, mut ei oo intoo tehä loppuun asti just ton liiallisen leveyden vuoks, ois tarttennu kaventaa reippaasti, mut sit ne laskokset - ei vaan jaksannu alkaa säveltää...

Katja kirjoitti...

Näyttää kivalta ja tykkään tuosta langasta hirveesti. Mulla on punasena samaa lankaa odottamassa inspiraatiota :)

Sani kirjoitti...

Oispa kärsivällisyyttä/taito kutoa, ihana!! :)

NorppaStiina kirjoitti...

Todella ihana! Mistä lehdestä tuo oli? (Siis numero?)
Olen myös miettinyt et kuka ottaa mallin suunnittelijoihin yhteyttä. Mutta toisaalta ihanaa, että voi kysyä kun tulee se tenkkapoo. :)

Annika kirjoitti...

Aivan ihana mekko! Aika työläältä vaikuttaa, olisi varmaan itseltä loppunut kärsivällisyys kesken. Sudenkorento sopii tuohon aivan upeasti :)

PikkuHoo kirjoitti...

Onpa sievä mekko! Sudenkorento sopii kuin nenänpäähän!

Nipsu kirjoitti...

mekko kuin kevään verso! tosi raikas!

Anonyymi kirjoitti...

Hei Riikka,

olen aikeissa ostaa laadukkaan saumurin. Millaisen saumurin itse ostaisit tällä hetkellä? En tiedä mistä aloittaa sen etsiminen tai millainen sen tulisi olla. En ole aiemmin vielä saumuria käyttänyt, mutta ompelukoneen kanssa olen taitava. Kiitos blogistasi!

Niina kirjoitti...

Kaunis mekko on kyllä, hyvä että oli sopiva päällekin.

Sarita kirjoitti...

Sun vuorokaudessa tuntuu olevan jotenkin enemmän tunteja kuin mun?! ;) Mä tykkäisin ihan hirmuisesti itse neulotuista jutuista, mutta neulominen on _niin_ hidasta. Yksi neulebolero tytölle on nyt puikoilla, mutta taitaa talvi hurahtaa ohitse ennen kuin saan sen valmiiksi...

Kerttu kirjoitti...

Kaunis ja hyvin sopii tuo sudenkorento :)

Krista kirjoitti...

Nätti mekko!
Itse olisin soittanut blogistani löytyvän "unelmaneuleen" ohjeen tekijälle mutten löytänyt Modasta minkäälaisia yhteystietoja.
Ohjeessa oli pari aika ratkaisevaa virhettä, jos en olisi itse osannut laskea silmukoita uusiksi, niin neule olisi jäänyt tekemättä...

Riikka kirjoitti...

Norppastiina: 5-6/2010 löytyy ohje =).

Anonyymi: Riippuu niin paljon tarpeesta, mutta luottaisin johonkin laatumerkkiin ja siitä sitten valitsemaan ominaisuuksia mitä itse tarvitsee ja malli sen mukaan. Käy liikkeissä, niin myyjät kyllä innolla esittelee omia merkkejään. Itse luottaisin berninaan, Pfaffiin ja hysgvarnaan.

Sarita: Mullakin on bolero nyt vuorossa :). Eipä ole kiire saada valmiiksi, kun on koko kesä aikaa ;).

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...