torstai 9. syyskuuta 2010

Lisää villaa

Myllymuksujen villaribistä lisää näitä ja tälläkertaa kaavakoko 80cm, jolla sain tehtyä sopivat 98cm vaatteita käyttävälle.

Valkoinen on ihana! Ruskovillan veroinen, ehkä vähän ohkasempi materiaali.


Sinapinkeltainen vähän turhan retro meille...olisinpa ottanut vaaleanpunaista....
Tosin, alusvaatteitahan nämä on niin onko sen värin väliä?Isosiskolle bambuneuloksesta talvialuspaita.Katselin dokumentin tektiilien myrkyistä ja olen entistä vahvemmin myllymuksusujen (suomalaisuuden) kannalla. Myös Meandi vaatteet pitäisi olla myrkyttömiä. Dokumentin mukaan taas H&M on pahimmasta päästä.
Ajatteletteko te näitä asioita vaatteita/kankaita ostaessa? Vaikuttaako ostopaikkaan?

Dokumentti löytyy vielä kuukauden ajan areenasta, sen voi katsella täällä ja on muutenkin mielenkiintoinen, jos haluaa nähdä kuinka vaatteita halpamaissa tehdään.

11 kommenttia:

AnnaT. kirjoitti...

Moi!

Paljonko meni kangasta tuohon bambualuspaitaan, puoli metriäkö? Entäs riittikö metristä noi villa-asut? Oliko sampsukalta aiemmin ostamasi villakangas sitä merinovillaa vai merinovillaribiä? Tosi kivat asut olet tehnyt! Kyllä alusasuillakin voi olla väliä, mutta menee toi keltainen varmasti ja on unisex!

Unikuu kirjoitti...

tuota myrkyttömyyttä olen itsekin miettinyt. että miten esim tehtaassa vaikka Balilla valvotaan nuita? Että kiinnostaako heitä edes se että täällä pohjolanmaassa halutaan lapsille turvallisia värejä ja kankaiden käsittelyaineita.
eniveis, itse en ostotilanteessa paljoa mieti. voin ennen ja jälkeen miettiä mutta livenä ei tule pieneen mieleenkään.

Tiina kirjoitti...

Jos jonkun kauniin vaatteen tai kankaan näen, niin ei mulla ekana tule mieleen onko siinä millaisia kemikaaleja käytetty.. kaiken muun elämän keskellä ei ehdi paneutua sellaisiin, ehkä jos aikaa olisi liiaksikin, niin voisin tuollaisiin enempikin keskittyä, ja kiinnostua ostamieni vaatteiden/kankaiden alkuperästä.

Sanna kirjoitti...

Villavaatetta pitäis täälläkin ottaa ompeluksen alle, mutta tarttis ensin ne kaavat. Meinasin tosin tehdä ihan villahaalarin neidille.

Myllymuksujen merinovillaa on mullakin jemmassa. Olen siitä ommellu viime talveksi kypärämyssyn, jonka mies sitten koneeessa meni pesemään. Kesti kyllä, ei menny miksikään, vaikka muistelisin, että suosittavat käsinpesua.

Riikka kirjoitti...

Noin se itselläkin menee, ei tule ostaessa mieleen! Ja nyt hirvittää noi h&m vaatteet lapsilla, tuon dokumentin jälkeen...tosin pesu kaiketi hävittää myrkyt (?). Kankaitakin mietin, lähinnä EK:n kankaat voi olla mistä vaan tuotettu. Harvoin sieltä kyllä ostankaan, enemmän tulee ostettua näitä suomalaisia "lastenkankaita".

Anna: Metri riitti asuihin kyllä juuri ja juuri. Sampsukalta en ole tilannut villaa, viimeksi se oranssi oli Shelbyltä merinovillainterlockia. Venyy vähemmän kuin rib, muuten taitaa olla yhtä lämpimät.

Riikka kirjoitti...

Niin ja bambupaitaan minulla taisi olla puoli metriä kangasta, koko 122cm.

Susanna kirjoitti...

Kävin katsomassa!Aika ahdistavaa katsottavaa. En ole asiaan kovin kiinnittänyt huomiota, mutta syytä olisi.Onneksi on tullut ommeltua aika paljon omalle lapselle, mutta aina ei ole täyttä varmuutta kankaankaan alkuperästä ollut.Voi olla, että tästä lähin mietin asiaa enemmän... Kivoja alusvaatteita olet tehnyt ja tuo perhoskangas on ihanaa, mullakin ois siitä jotain tekeillä.

Riikka kirjoitti...

Susanna: Kiva, kun katsoit, vaikka onhan se ahdistavaa katsottavaa, mutta hyvähän noista asioista on tietää.
Täytyy seurailla mitä perhosesta teet ;).

Mari kirjoitti...

Ihania villavaatteita! Pitäisi itsekin ommella isommalle tytölle aluskerrasto. Vielä ainakin syyskauden ajaksi mahtuu viime keväinen villahaalari...

Taidan käydä katsomassa tuon dokumentin. Itse olen nyt jonkin aikaa yrittänyt välttää noiden epäilyttävien ketjujen vaatteita uutena. Syynä lähinnä eettisyys. Kirpputorilta toki ostelen, ja moneen kertaan pestyssä vaatteessa varmaan myrkkymäärätkin ovat pienentyneet. Kankaiden kohdalla mietin myrkkyjä ja muuta eettisyyttä vähemmän kuin mitä pitäisi. Onneksi suomalaisista nettikaupoista saa ihania kankaita lastenvaatteisiin!

Sarita kirjoitti...

Muakin olisi kiinnostanut kyseinen dokumentti, harmi kun noita Yle Arenan juttuja ei onnistu katsomaan Suomen ulkopuolisesta ip-osoitteesta.

Ihanan lämpöisen näköisiä nuo villa-asut ja tuo perhos-bambukangas on todella suloista, varmaan myös ihanan pehmeää. Minkälaisella langalla / neulalla muuten tuollaista villaribbiä esim. ommellaan? Mä olen niin aloittelija, että en ole vielä ommellut puuvillakankaita kummempia materiaaleja...

Sarita

Riikka kirjoitti...

Mari: Kiva kun on sinunlaisia ihmisiä, jotka osaa näitä ajatella...oon vähän kadekin siitä. Täytyy opetella itsekin!

Sarita: Harmi, ettet näe dokumenttia.
Villaneulokssen ompelen ihan trikooneulalla (ei tee kankaaseen reikää vaan siirtää kuituja). Ja peitetikkikone näissäkin hommissa ihan ykkönen ;).

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...