tiistai 13. elokuuta 2013

Toe:n tilkut


Ompeluryhmässämme Facebookissa kiertää tilkkukassi (säkki!) ja minäkin sain sen vuorostani tutkittavaksi.
Kertulle kiitos ideasta ja aloituksesta.

Yritin olla maltillinen, etten ota kaikkia ihanuuksia, vaan vain sellaisia, mistä heti syntyy joku ajatus, mitä meillä tarvitaan. Hienoistahan tässä on, ettei jää enää omiin nurkkiin ylimääräisiä palasia, vaan voi ommella palasesta sen, mitä siitä vielä tulee.

Tytön violettiin välikausiasuun syntyi pipo yhdistämällä pupupala ja pallopala.


Pumppupaitoja meillä pestään ja käytetään ahkerasti, joten yksi sellainen lisää yhdistämällä raitaa ja kanteiksi kärpässientä. Eteen löytyi omista varastoista apinamerkki.


Ruskea collegepala houkutti ompelemaan tälläiset housut, mikähän tämän mallin nimi olisi...lahkeet on siis trikoosta, samoin paita. Puput Noshia omista varastoista ja ruskea college siis tilkkupussista.

Sitten luulin olevani valmis ja pakkasin tilkut takaisin pussiin. 
 

Kunnes lasten mentyä nukkumaan, päätin käydä sen vielä läpi...ettei vaan jäisi harmittamaan. Ja löysin valmiiksi leikatun takin oranssia neulosta sekä palan kaupunkitrikoota.

Aika myöhään tätä tein, kun inspis iski ja se valitettavasti näkyy ompelujäljessä.


Pidetty on kuitenkin ja on mieluinen pehmeä takki. (kuvassa tytön kädet on noin, koska hän on hamsteri =D). Vetoketju omista varastoista.


Ja kerran jo ottamani ja pussiin palauttamani Marimekon kernin palan muutin vielä essuksi, tytön kuviskerhoa varten. Tosin kun tämä oli valmis, tyttö ilmoitti, että siellä on kyllä essut paikanpäällä eikä sinne omia viedä. Joten...tämä meni kaappiin odottamaan tarvitsijaa.

Valkoinen hulpioreuna jäi essun reunaan ja ajattelin siinä olevan hyvä paikka omistajan nimelle.

Pilkullinen vinonauha omista varastoista.


Turvallista koulunalkua kaikille!

2 kommenttia:

Smirge kirjoitti...

Meillä tuollaiset trikoolahkeiset housut saivat nimen Kompromissihousut. Nimi tulee siitä kun tyttö 4v tahtoisi pitää jalassaan vain leggareita ja minä taas tykkäisin "oikeista" housuista. Kompromissihousut on molemminpuolinen kompromissi :D

Miina kirjoitti...

Kivoja tilkkuompeluksia! :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...